BULIMIE Hana Szarowská 2. HA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana zdraví Výukový program RNDr. Ivana Kopová.
Advertisements

OBEZITA.
Jak jsme na tom se zdravím
PATOFYZIOLOGIE VÝŽIVY
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
stravovací režim školáků
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Stres Vypracovala:Terezie Stránská
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY doplňkový seminář k projektu
Poruchy příjmu potravy
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
Výživa a potraviny Poruchy výživy Obrázek:
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA 08
Rodinná výchova Kristýna Němcová 7.B.
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
Varovné signály PPP Státní zdravotní ústav. První varování ▪ Zpočátku dívka omezuje příjem některých potravin (sladkosti, smažená jídla, slazené nápoje…),
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Civilizační choroby autor VM:Ing.
Zpracovala: Hana Májková 1. stupeň ZŠ 5. ročník
Mentální anorexie.
Anorexie Denisa Kandlová 2.HC.
Mýty rodičů ve výživě dětí z pohledu pediatra
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Poruchy příjmu potravy
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
KRÁSA KOLEM NÁS Jako kýč jsou v umění označována díla, která jsou příliš okázalá, rušivá. Jedná se také o laciné napodobeniny a nekvalitní ztvárnění určitých.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
PELAGRA David Soukal 2. HA. Příčiny onemocnění Nedostatek vitamínu B3 (niacinu) Vzniká, chybí-li v organismu protipelagrový činitel, tj. kyselina nikotinová.
OSTEOPORÓZA Iveta Antoszyková 2.HA.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
Zora Mazálková 2. ročník soc. ped.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
Střední škola KNIH, o.p.s. Brno Bzenecká 23, Brno Maturitní práce 2013/2014 Vytvořil: Simona Bartíková Vedoucí práce: Mgr. Věra Suchánková.
Civilizační choroby. otylost nadměrné hromadění energetických zásob v podobě tuku.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Péče o nemocné dítě.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: Potravinová pyramida, poruchy trávení ČÍSLO PROJEKTU:
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_31 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluPoruchy příjmu potravy – mentální.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendulka Kudlíková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Poruchy příjmu potravy
P ORUCHY PŘÍJMU POTRAVY ANOREXIE, BULIMIE, Z ÁCHVATOVITÉ PŘEJÍDÁNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám.
Identifikátor materiálu: např. ICT2-1-1 AnotaceŽák se seznámí s problematikou poruch příjmu potravin AutorMgr. Ivona Kindlová JazykČeština Očekávaný výstup.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_27 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluVysoký krevní tlak Anotace V prezentaci.
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě.
Zdravá výživa Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Mentální Bulímie. Je porucha charakterizovaná zejména opakujícími se záchvaty přejídání spojenými s přehnanou kontrolou tělesné hmotnosti.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Jitka Slaná Reissmannová
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Civilizační choroby VY_32_INOVACE_06_36.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_ANOREXIE A BULIMIE.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vřed je defekt na sliznici v trávicí trubici
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Maso a masné výrobky Dodatky.
Dospívání - puberta Období, ve kterém se tělo dítěte mění na dospělého člověka schopného se rozmnožovat.
Transkript prezentace:

BULIMIE Hana Szarowská 2. HA

Bulimie Je to jedna z poruch přijmu stravy Psychické onemocnění Pochází ze slova bulimis, což v překladu znamená býčí hlad

Příčiny onemocnění Vzniká převážně ze záchvatového přejídání a poté snaze tomu čelit úmyslným vyvrhováním potravy. Dále je to sklon : - k nadváze, nerovnoměrné rozložení tělesného tuku, nevhodné stravovací návyky apod.

Projevy onemocnění Tato nemoc se projevuje zejména u dívek a žen ve věku 13 až 18 let. Výjimkou však není ani u dospělých lidí či u mužů. Nejčastějšími projevy je citlivost na chlad, únava, oslabený krevní oběh a řídnutí kostí Přejídání zase vyvolává plynatost, pocity nevolnosti, průjem a zácpu Takto nemocný člověk je často přecitlivělý, podrážděný, s často měnící se náladou.

Prevence onemocnění Prevencí proti této nemoci je hlavně psychická vyrovnanost, pravidelný příjem potravy, znalost informací o příčinách nemoci apod. U dětí je velmi účinná pozornost rodičů. Nemoci se můžeme bránit i správnou životosprávou.