Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mentální Bulímie. Je porucha charakterizovaná zejména opakujícími se záchvaty přejídání spojenými s přehnanou kontrolou tělesné hmotnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mentální Bulímie. Je porucha charakterizovaná zejména opakujícími se záchvaty přejídání spojenými s přehnanou kontrolou tělesné hmotnosti."— Transkript prezentace:

1 Mentální Bulímie

2 Je porucha charakterizovaná zejména opakujícími se záchvaty přejídání spojenými s přehnanou kontrolou tělesné hmotnosti.

3 Nemoc se může objevit u mužů i žen jakéhokoliv věku. Nejčastěji se však objevuje v časné pubertě. Výskyt bývá četnější u žen než u mužů. Odhaduje se, že bulimií trpí 4% světové populace, což je přibližně třikrát více, než u mentální anorexie

4 První příznaky *Onemocnění se vyznačuje střídáním úplného hladovění a přejídání. *Po přejedení se obvykle dostaví výčitky a pacient se snaží jídlo ze sebe co nejrychleji dostat. *U nemocných lze pozorovat záchvaty zimnice, deprese, časté zácpy a průjmy, poničení zubní skloviny v důsledku zvracení a také poruchy ledvin, pokud jsou opakovaně užívány prostředky k odvodnění. Dostavují se prudké změny nálady, častá přecitlivělost a podrážděnost.

5 "Jsi špekáček!" Tak začalo trápení čtrnáctileté dívky, které se narážky rodičů, sourozence a spolužáků dotkly natolik, že ze 48 kilogramů zhubla za velmi krátkou dobu na pouhých 28. Začala omezovat denní dávky jídel, následně některé potraviny zcela vyloučila, až se její denní jídelníček skládal z jedné sklenice vody a jablka. Hospitalizace ve Fakultní nemocnici v Praze-Motole této dívce zachránila život. Aby takových dospívajících bylo co nejméně, je nutné, abychom nebyli k této problematice lhostejní.

6 Co by jste byli radši? anoreklitčk a trpět nadváhou X


Stáhnout ppt "Mentální Bulímie. Je porucha charakterizovaná zejména opakujícími se záchvaty přejídání spojenými s přehnanou kontrolou tělesné hmotnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google