Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona:
Advertisements

Jak na to, aniž bychom se zničili
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.16 Anotace: Prezentace je zaměřena na výpisky, jejich hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci mohou procvičit.
Název: Poškozování lidských práv Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 – Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí z osmého ročníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí znalosti ze.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:9.12.
Práce s textem v hodinách biologie - podpora čtenářské gramotnosti
Nový epochální výlet pana Broučka, tentokráte do 15. století
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,
Jak se žilo na konci 18. století obyčejným lidem?
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
VY_32_INOVACE_14 - CHEMICKÝ PRVEK A PSP
Prof. Marie Königová Havlíčkův Brod června 2008.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Prezentace k seminární práci na téma: Pomoc blízké osobě v krizi
 Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu?  Co může dělat člověka odlišného od jiných lidí?
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:17. září 2012 Číslo.
Práce s textem – ŘÍM REPUBLIKOU
Korekturní značky 1. - úvod
Český jazyk a literatura Poezie českých autorů 1. poloviny 20
Dialog o podstatě matematiky Kristýna Pítrová, 2.B
Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?
Proč se říká Zemi „MODRÁ PLANETA“?
Marie Terezie Vláda
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
Úvod do učiva občanské výchovy
Dělba práce Pavel Šuranský.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
 Vyvoď z úryvku téma, kterým se podle tebe budeme dnes zabývat? Proč si to myslíš?  Poraďte se ve skupině čemu se dnes budeme věnovat. Proč si to myslíte?
Cvičení 3 - Řešení příkladu na oddíly Zadání viz: cv3_samostatne_oddily.doc.
Pro začátek si představte: Představte si, že bychom byli všichni naprosto stejní. Líbilo by se vám to? Asi ne. A přece máme strach z lidí, které neznáme.
Název ročníkové práce Vaše Jméno Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. Jméno Příjmení, PhD., CSc.
Židovské Velikonoce neboli Pesach
 Jak je mo ž né, ž e husité tak dlouho vyhrávali?
Co jsem se dozvěděl o Templářích? Mám ještě nějaké otázky?
Téma: Audience – V. Havel
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Nevíš si rady ani s jedním? Přihlas se a dostaneš indicii.
Práce s textem vikba30 Jaro 2013.
1 PROPAGACE ŘEMESLNÝCH A TECHNICKÝCH OBORŮ CZ.1.07/1.1.13/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Velká francouzská revoluce. Jak se chovali panovníci v předrevoluční Francii? Jak byla rozdělená společnost ve Francii? Byli všichni spokojeni?
téma České země a habsburská monarchie v 1. polovině 19. století
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
RYTÍŘSKÁ EPIKA – ANGLIE Jaká je tvá představa o rytíři? Jaké vlastnosti jsou rytíři připisovány? Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk.
TÁNÍ – TUHNUTÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_03_32.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základy programu Excel
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_31_Dvojice slov
Praktická přednáška paní Krátké
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Úvodní workshop Bohatství země, Dagmar Linnertová dagmar
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk
Transkript prezentace:

Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?

Židé v českých zemích v 2. pol. 19. století

Co víš o životě, tradicích a kultuře Židů?

Přiřaď pojmy:

Metoda I. N. S. E. R. T. Přečtěte si text. Při čtení si na okraji textu dělejte poznámky. Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste věděli nebo si mysleli, že víte. + Udělejte plus, pakliže informace, kterou se dozvíte, je pro vás nová. ? Udělejte otazník, objeví-li se informace, které nerozumíte, jež vás mate nebo o níž byste se chtěli dozvědět víc

Po přečtení se otoč k sousedovi a diskutujte s ním o tom. Co se vám potvrdilo? Jaké nové informace jste se dozvěděli? Nač byste se chtěli zeptat?

Nyní si každý vytvořte svou přehlednou tabulku I. N. S. E. R. T., do které zaneste nejpodstatnější informace a zařaďte je pod jednotlivé značky. Odpověz na otázky pod tabulkou.

Co nás odlišuje od Židů, co naopak spojuje? Proč se lidé Židů obávali? Neměli je rádi? Češi Židé