Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a práce s informacemi ČÍSLO A NÁZEV KLÍČOVÉ AKTIVITY I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnost AUTOR Pavlína Bulušková PŘEDMĚT Český jazyk TÉMATICKÝ OKRUH Křesťanská výchova 2 NÁZEV DUM Mudrcové ROČNÍK 3. ČÍSLO MATERIÁLU VY_12_INOVACE_4_13_ČJ_Cesta do Betléma DATUM TVORBY ANOTACE Tento materiál slouží k rozvíjení správnému porozumění textu. Řadí se do oblasti Křesťanská výchova 2

2 Přečti si následující text
Když se Ježíš narodil, mudrci od východu přišli do Jeruzaléma a ptali se: „Kde je ten narozený král Židů? Viděli jsme jeho hvězdu a přišli jsme se mu poklonit. Dozvěděl se to král Herodes, který nesnesl žádného jiného krále, proto mudrcům řekl: „Jděte, a až to dítě najdete, přijďte mi to říct, chci se mu také poklonit.“ Jenže Herodes plánoval, že Ježíše zabije. Mudrci dál následovali hvězdu a došli až do města Betléma, kde se Ježíši poklonili a přinesli mu tři dary. Ve snu jim Bůh řekl, ať se k Herodovi nevrací. Oni ho poslechli a vydali se jinou cestou zpět domů.

3 Řekni, co je jinak Když se Ježíš narodil, Herodes přišel za mudrci a zeptal se jich, kde je ten narozený Židovský král. Mudrci dál následovali hvězdu, až dorazili do Nazareta. Ve snu mudrcům Bůh řekl, ať se k Herodovi nevrací. Oni ho neposlechli a vydali se k němu.

4 Odpověz na otázky Jaký král vládl, když se Ježíš narodil?
Kolik darů donesli mudrci Ježíši? Co Bůh řekl mudrcům ve snu?

5 VÝBORNĚ

6 Použité zdroje Volně převyprávěný text dle Bible – Matoušovo evangelium 2. kapitola


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."

Podobné prezentace


Reklamy Google