Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor: Bc. Jana Weisová Název: Noty - cvičení Vytvořeno: Odpilotováno: 09/2012 /2. ročník Téma: Délka not Vzdělávací oblast: Umění a kultura Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Prezentace obsahuje animace a poznámky.
Materiál je určen k procvičení učiva hudební výchovy ve 2. ročníku. Obsahem cvičení je délka not a k nim náležejících pomlk. Prezentace obsahuje animace a poznámky.

3 Cvičení Délka not

4 nota pomlka počet dob 1 2 4 1/2

5 Poslíček na letišti rozsypal kufry
Poslíček na letišti rozsypal kufry. Pomůžete mu jejich obsah správně roztřídit? Po kliknutí se všechny hudební značky najednou přesunou do kufrů. Dana Čtvrtá Emil Druhý Kamil První Eva Půltá

6 Nejkratší dobu zpívá slepice, o něco déle kachna, ještě o něco déle páv a nejdéle sova. Přiřaď k nim správné noty: Po kliknutí se postupně přiřadí noty v pořadí – slepice, kachna, páv a sova.

7 Za každou dobu získá kluk jednu dvojici třešní
Za každou dobu získá kluk jednu dvojici třešní. Notu mají kluci na tričku. Přiřaď k nim správný počet třešní. Třešně padají po kliknutí ke každému chlapci zvlášť v pořadí not – čtvrťová, půlová, celá, osminová.

8 Čím větší oheň, tím více se popálíme a tím déle zpíváme bolestí
Čím větší oheň, tím více se popálíme a tím déle zpíváme bolestí. Přiřaď k plamenům správnou notu: Po kliknutí se noty postupně přiřadí k plamenům od nejmenšího k největšímu.

9 Obrázky použité v prezentaci jsou dostupné pod licencí Microsoft Office 2010 na Office.com


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google