Policie České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Komplexní řešení metropolitních sítí
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Jihlava, 21. května 2009.
Kontaktní a koordinační centra
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Hradec Králové, 26. února.
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Policie České republiky
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Reforma Policie ČR Ivan Langer ministr vnitra. Proč? priorita programového prohlášení vlády ČR priorita Ministerstva vnitra maximální otevřenost, komunikace,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Účetní reforma v druhém roce
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Financování kapitol státního rozpočtu II
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu. Ministerstvo práce a sociálních věcí, sekce náměstka ministyrně pro řízení úřadu Sekce náměstka ministryně.
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Ekonomický úsek Tisková konference KŘP.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Hraniční kontrola předmětů na vnějších hranicích spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Projekt lokalizační a záznamová zařízení LZZ - policejní vozidla nového tisíciletí Praha, 12. února 2009.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Kybernetická kriminalita
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Policie České republiky
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
10 pilířů reformy Policie ČR
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Transition Facility 2005 Twinning Projekt CZ
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Moderní technika a technologie Policie ČR CZ.1.06/3.4.00/
Program spolupráce SN – CZ
Transkript prezentace:

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR LOGISTIKA v rámci Reformy Policie České republiky plk. Mgr. Tomáš KUŽEL náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Senát Parlamentu ČR – 4. března 2008

Policie České republiky Pomáhat a chránit Úvod R E F O M A PČR Proč reforma v ekonomické sféře? Nastavení logického systému ekonomického řízení MV PP KS ÚŘ Vyrovnaný rozpočet pro dané finanční období Určování hlavních priorit Využití evropských financí Implementace OSS/ÚJ do územních celků

Policie České republiky Pomáhat a chránit Ekonomické postavení PČR R E F O M A PČR Rozpočet (v mil. Kč) 2006 2007 2008 Ostatní běžné výdaje 4 150 3 641 3 711 Programové financování 3 260 2 747 2 450 Mzdové prostředky a související 25 094 26 769 26 485 Skutečnost Rozpočet

Policie České republiky Pomáhat a chránit Současné ekonomické postavení Policie v rámci MV R E F O M A PČR Útvary s celorepublikovou působností PČR okresní ředitelství Policejní prezidium Hospodářská správa PP PČR správy krajů, správa hl. m. Prahy Ministerstvo vnitra

Policie České republiky Pomáhat a chránit Priority NPPE na rok 2008 R E F O M A PČR Projekt P1000 Systémová obměna SDP a optimalizace jejich provozování Příprava implementace OSS do územní policie - definování nové organizační struktury - nastavení personálních dimenzí - úpravy delegovaných pravomocí MV na PČR (PP) - vytvoření rámcových projektových plánů pro implementaci Změna systému ekonomického řízení PČR - optimalizace procesů v ekonomickém řízení - přesné a standardní určení počtu pracovníků pro jednotlivé procesy - definice klíčových reportů (výkaznictví) - způsob plánování

Policie České republiky Pomáhat a chránit Projekt P1000 R E F O M A PČR Cesta k plnění priority vlády „Bezpečný občan v bezpečném státě“ Plánovaný finanční objem – 3,6 miliard Kč Zdroje: státní rozpočet, strukturální fondy, prodej nepotřebného majetku MV a PČR Zahrnuje: - rekonstrukce služeben - investice do infrastruktury - nákup PC a GPS - obnova vozového parku - odborná školení policistů Směr k vytvoření moderního policejního sboru 3. tisíciletí

Policie České republiky Pomáhat a chránit Projekt P1000 R E F O M A PČR rok 2006 – vynaložená finanční částka 622 mil. Kč - opravy drobného charakteru u 538 služeben PČR - nákup 33 vozidel pro DI - pořízení 2100 PC, 771 notebooků, 300 skenerů a 1371 tiskáren rok 2007 – vynaložená finanční částka 753 mil. Kč - modernizace vstupních prostor 51 policejních služeben - pořízení 30 mobilních služeben PČR, z toho 10 s mobilními s váhami - laserové ruční radary, ICT a další vybavení policistů rok 2008 – plánovaná finanční částka 1 134 mil. Kč - modernizace vstupních prostor 120 policejních služeben - pořízení 80 mobilních služeben PČR - protikorupční opatření (GPS, obrazová a zvuková záznamová zařízení)

Policie České republiky Pomáhat a chránit Projekt P1000 – proměny služeben R E F O M A PČR

Policie České republiky Pomáhat a chránit Projekt P1000 – Mobilní služebny R E F O M A PČR

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Využití evropských financí 2007-2013 Strukturální fondy – 1,921 mld. Kč Služebny, SDP, GPS Komunitární programy – 175 mil. Kč Výměna dakto a DNA údajů Finanční mechanismus EHP/Norsko – 62,531 mil. Kč Operativní technika Finanční pomoc Švýcarska – 20 mil. Kč Identifikace obětí katastrof Transition Facility – 84 mil. Kč Operativní technika, výbava laboratoří, výcvik URNA Celkem – 2,263 mld. Kč

Policie České republiky Pomáhat a chránit Nákup služebních dopravních prostředků R E F O M A PČR Nutnost obměny vozidel - stáří, počet najetých km, nevyhovující stav Nezávislý audit – 2006, 2007 Optimalizace stavu - snížení počtu o 10% (1000 ks) Zvýšení efektivity policejního autoopravárenství

Policie České republiky Pomáhat a chránit Nákup služebních dopravních prostředků R E F O M A PČR Realizace v průběhu let 2008 - 2011 Plánovaný finanční objem - 1,4 mld. Kč Celkový počet pořizovaných SDP - 2800 ks 700 SDP/rok, tj. 350 mil. Kč/rok Způsob nákupu - otevřené zadávací řízení

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Změna barevného označení Navazuje na již započatou změnu vnější image PČR (uniformy, služebny, SDP) Bílá a zelená bude nahrazena stříbrnou, modrou a další reflexní barvou Soulad s trendy vyspělých evropských policejních sborů

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Elektronizace agend Policie ČR Znamená - integrované informační prostředí Chceme - zajistit efektivní zpracování informací - analytiku - kontrolu

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Elektronizace agend Policie ČR Elektronizace policejních agend je podmíněna posílením hardware rozvojem softwarového prostředí

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Elektronizace agend Policie ČR Přínosem integrace informačních systémů je odstranění duplicit pořizovaní dat integrované dotazování jednotné uživatelské prostředí zabezpečená centrální a regionální datová úložiště snížení provozních nákladů zjednodušení správy informačních systémů

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Elektronizace agend Policie ČR Blokové schéma výbavy vozidla / mobilní kancelář

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Prosím Vaše dotazy a připomínky …

Policie České republiky Pomáhat a chránit R E F O M A PČR Děkuji za pozornost