MILÝ PET Ř E Tvým úkolem je vyplnit následující tajenku. Ur č it ě to pro tvoji „mladou“ hlavu bude hra č ka!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pythagorova věta a její odvození
Advertisements

Pythagoras 6.století př. n. l..
PYTHAGOROVA VĚTA Věta k ní obrácená.
Pythagorova věta Mgr. Dalibor Kudela
Historie zimních olympijských her!!
EUKLIDOVY VĚTY A PYTHAGOROVA VĚTA
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p. o
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Vytvořila: Pavla Monsportová 2.B
Pythagorova věta – využití VY_32_INOVACE_38-1-2
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY YOUR Povídej si se spolužákem ve dvojici. Snaž si zapamatovat si, co jsi slyšel.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Pythagorova věta – úvod
Přírodní vědy v antickém Řecku
Základní škola Ostrava – Hrabová Microsoft Office PowerPoint 2003
VY_42_INOVACE_109_PYTHAGOROVA VĚTA Jméno autora VMM. Lačná Datum vytvoření VMříjen 2011 Ročník použití VM8. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika Anotace.
PYTHAGOROVA VĚTA Výuková prezentace.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Pythagorova věta autor.
ANTICKÉ OLYMPIJSKÉ HRY
Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Pythagorova věta.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
* Pythagorova věta Matematika – 8. ročník *
Pravoúhlý trojúhelník
Pythagorova věta 8. ročník
Kultura a sporty v Kanadě.
PYTHAGOROVA VĚTA PŘÍKLADY
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PLANIMETRIE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor: Mgr. Renata Čermáková.
Metodické pokyny Materiál je určen pro 4. ročník 6letého a 2. ročník 4letého studia. Výklad slouží k odvození vět, které platí pro pravoúhlý trojúhelník.
Pythagorova věta – historie
Pythagorova věta.
Opakování Víš, co je to druhá mocnina ? Je to součin dvou sobě rovných činitelů. a 2 = a.a.
Goniometrické funkce funkce sinus
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK V ROVINNÝCH GEOMETRICKÝCH OBRAZCÍCH
Pythagorova věta Pythagoras 570 př.n.l. – 510 př.n.l.
Pythagorova věta Mgr. Petra Toboříková Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234.
Pythagorova VĚTA. PYTHAGORAS (6. století před naším letopočtem) Πυθαγορασ (Pí & ypsílon & théta & alfa & gamma & omíkron & ró & alfa & sígma)
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Goniometrie jako oblast matematiky (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
PYTHAGOROVA VĚTA Pythagorova Pythagorova věta a věta k ní obrácená.
Jméno autora: Eva Směšná Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): červen 2013 Ročník: osmý Tematická oblast: Algebra a aritmetika v 6. a 8. ročníku Téma:
VY_42_INOVACE_33_Významní matematici Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
PYTHAGORAS ŘECKÝ MATEMATIK PYTHAGORŮV ŽIVOT Pythagoras ze Samu, okolo 570 př. n. l. ostrov Samos – po 510 př. n. l. 570 př. n. l.Samos510 př. n. l. o.
PYTHAGORAS Šimon Úradník.
Vytvořil Aleš Veselý 9.A 7.Zš Kladno
PYTHAGOROVA VĚTA Věta k ní obrácená
Název: VY_32_INOVACE_MA_8A_12I Škola:
Pythagorova věta 7. třída Lenka Betlachová.
Goniometrické funkce Autor © Mgr. Radomír Macháň
Goniometrické funkce Autor © Mgr. Radomír Macháň
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Pythagorova věta – popisuje vztahy stran v pravoúhlém trojúhelníku
Technická mechanika – Skládání sil
Pravoúhlý trojúhelník, Pythagorova věta, přepona, odvěsna
PYTHAGOROVA VĚTA Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
PYTHAGOROVA VĚTA Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: TROJÚHELNÍK-testy
Pythagorejská škola.
PYTHAGOROVA VĚTA Věta k ní obrácená
EUKLIDOVA VĚTA O VÝŠCE:
Pythagorova věta.
Transkript prezentace:

MILÝ PET Ř E Tvým úkolem je vyplnit následující tajenku. Ur č it ě to pro tvoji „mladou“ hlavu bude hra č ka!

Otázka: Tak toto je tvoje první otázka. Kam sahá tvoje paměť? Vzpomeneš si ještě na nejvyšší dosaženou hodnost na vojně?

Č ETAŘ Výborně! Tak přeci jen máme dobré informátory!

Č ETAŘ Otázka: V íš, které typové označení jistého automobilu slaví přesně o deset let vyšší jubileum než ty? Shodou okolností ti stojí v garáži!

Č ETAŘ OC T AVIA Výborně! Nejúspěšnější současný model Škoda Octavia letos slaví kulatých 50 let od vzniku prvního vozu s tímto názvem. Ten nabíhal na linku v lednu Šlo o nástupce modelu Škoda 440 zvaného Spartak.

Č ETAŘ OC T AVIA Otázka: Obsah čtverce nad přeponou pravoúhlého rovinného trojúhelníka je roven součtu obsahů čtverců nad oběma odvěsnami. Kdo tuto větu vyslovil?

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS Výborně! Pythagoras ze Samu byl legendární řecký filosof, matematik a astronom. Z jeho díla (pokud nějaké napsal) se nic nezachovalo, založil však velmi významnou školu a výklady i legendy jeho následovníků překryly jeho původní myšlenky.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS Otázka: Zdrobnělé jméno tvého syna, narozeného v roce 2002.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK Výborně!

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK Otázka: Velikost kávy, kterou rád piješ. (italský termín)

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO Výborně! Piccolo neboli malá káva.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO Otázka: V roce 2006 se konaly Zimní olympijské hry v Turíně. Víš kolikáté novodobé OH to byly?

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ Výborně! Mottem turínských her bylo Passion lives here (Zde žije vášeň). Medaili zde získali Kateřina Neumannová, Lukáš Bauer a tým českých hokejistů.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ Otázka: Tvůj nejoblíbenější živý tvor, kterého s radostí zapomínáš na mrazu, slyší na jméno…

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK Výborně! Jedna rada z papouščího blogu: Papouška si pořizujete na desítky let a proto mu zajistěte správnou výživu a hygienu, vhodnou klec A DOBROU PSYCHICKOU POHODU!

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK Otázka: Italské slovo pro šunku.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO Výborně! Proscuitto je původně italská šunka a benátské dědictví. Jde o sušenou kvalitní šunku, která se však od běžné šunky výrazně liší svou chutí. V Čechách ji známe jako tenké plátky lahodné šunky, jejíž cena se pohybuje v astronomických výšinách v poměru k ostatním druhům šunky. Název této pochoutky pochází také z italštiny, ve které tento název znamená doslova: zbaven vody.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO Otázka: Celý název písmene K v italštině.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA Výbrorně!

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA Otázka: Světoznámý pokrm pocházející z Itálie.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA PIZZ A Výborně! Pizza je slovo odvozené ze starogermánštiny, ze slova bizan (kousání) používané Góty a Langobardy, kteří okupovali Itálii kolem 15. století. Ale úplný původ se zdá započal již v Egyptě.

Č ETAŘ OC T AVIA P Y THAGORAS PET Ř ÍK P I CCOLO DVA C ÁTÉ FIL Í PEK PROSCIU T TO K APPA PIZZ A

GRATULUJEME !!! A P Ř EJEME VŠE NEJLEPŠÍ...!