Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plemena ovcí.
Advertisements

Fylogenie ovce a kozy.
KAMERUNSKÁ OVCE.
Nejznámější plemena ovcí 4 skupin podle užitkového směru
ZEBRA CHAPMANOVA.
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Velbloud Dvouhrbý.
Medvědi.
Pes …a jeho plemena.
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Lichokopytníci.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Nejznámější plemena koní
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Krajina a životní prostředí
(dělení a nejznámější světová)
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
CHOV KOZ.
Fríský kůň Pochází z Holandska Je velký cm Je vždy vraník
KONĚ Dominik Talaš.
Dudek Chocholatý.
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Praví tuři – kraniologické skupiny
ŠELMY.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Čeleď: Šelmy lasicovité
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
Krocan divoký Třída: Ptáci (Aves) Řád: Hrabaví (Galliformes) Čeleď:
Fylogenie koně.
Velššpringršpaněl.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Trénink v určování savců ČR
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Pyšný jako páv.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Psovité šelmy.
(Streptopelia decaocto)
Lucie Gabryšová Michael Sekyra
PLEMENA KONÍ domestikační centrum oblast západní Evropy.
PLEMENA KONÍ.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PODLE RŮZNÝCH HLEDISEK: 1)Fylogenetického původu 2)Stupně prošlechtění.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Koně Arabský plnokrevník
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Kůň Převalského.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických tarpáních - skupina okcidentálních koní - skupina severských koní Podle temperamentu - teplokrevník - chladnokrevník Podle způsobu použití – užitkového typu - jezdecký - kočárový - tažný - soumar Podle prošlechtění - primitivní - kulturní

Plemena koní mongolských - stepních Kůň Převalského (Equus przewalskii) Výška v kohoutku 120-140 cm Hmotnost: 200-350 kg Přibližná délka života: 20-25 let Je posledním žijícím druhem divokého koně. Původně žil v některých oblastech Střední Asie, na konci 19. století se však vyskytoval pouze v několika oblastech Mongolska a Činy a v roce 1968 byl zcela vyhuben. Jeho název vymyslel ruský přírodovědec Poljakov, který jej pojmenoval po Nikolajovi Prževalskim, jehož tyto koně zaujaly

Kůň Přewalského je poměrně malý zavalitý koník s velkou hlavou Kůň Přewalského je poměrně malý zavalitý koník s velkou hlavou. V létě je zbarven svrchu červenohnědě nebo plavohnědě, v zimě má srst mnohem delší a šedohnědou. Hříva je vždy vzpřímená. Charakteristické je utváření ocasu. Od domácích koní se liší v tom, že na kořeni ocasu mu vyrůstají žíně ve dvou postranních pruzích. U domácího koně obrůstají žíně celý kořen ocasu. Na nohou vidíme často náznak tmavého pruhování. Dolní polovina končetin je tmavá. Po celé délce trupu se táhne tmavý, tzv. úhoří pruh.

Kabardinský kůň Kirgizský kůň pochází z Kavkazu je to kůň vhodný pod sedlo i do lehčího tahu je zušlechťován anglickými plnokrevníky. Jeho kohoutová výška je 165 - 170 cm barva - hnědá Kirgizský kůň Je to kůň jezdecký, soumarský i tažný má středně těžkou, rovnou hlavu a krátký, nízkonasazený krk. Jeho kohoutková výška je 140 - 150 cm. barva - plavá, hnědá

Kabardinský kůň

Kirgizský kůň

Baškirský kůň Již odedávna je chován na jižních svazích Uralu je zcela mimořádně otužilý, tvrdý kůň, který je vždy ochotný pracovat a má mírnou, přátelskou povahu. A velice dobrý je i k dětem. Baškir je proslavený svou dlouhou kudrnatou zimní srstí