Rostliny Pokojové rostliny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Advertisements

Zajímavé druhy dřevin v naší zahradě ( s jedlými plody )
Rostliny našich rybníků 4.ročník
Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v některých národních jazycích je také podle orla pojmenován. Stejně pravděpodobný.
Jak se rostliny přizpůsobily
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Prodávané pokojové rostliny
Okrasné rostliny Svět práce, 6. ročník VY_32_INOVACE_321, 17. sada, SP
Subtropické rostliny I.
Rostliny 1.třída.
Keře a jejich plody.
Invazivní druhy Zpracovaly: Lucie Janýšková, Eva Vavříková, Magdaléna Hofrová, Marie Balová, Diana Jurčáková.
Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B
TROPICKÉ A SUBTROPICKÉ OVOCE A PLODY
Krokusy Krokus je známý jako šafrán
Jiřinka je právem označována jako královna podzimních zahrad. Kvete od července do října. Květy mají všechny druhy barev kromě modré. Nese je dutý stonek.
Rostliny rybníka a jeho okolí
Kdo z Vás uhodne, o čem se dnes budete učit? Hádejte po písmenech:
Vrbovité ( Salicaceae )
Subtropické rostliny Přírodověda 5. roč
zpracoval: Vojtěch Marek
DRAČINEC Nelly Olbertová.
Jehličnany NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
Pokojové rostliny Pokojové rostliny Jana Novotná.
Dřišťálovité-Berberidaceae
ZNAKY ŽIVOTA ROSTLIN.
TLUSTICOVITÉ Crassulaceae.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Zpracovala: Hana Fikrová. Charakteristika čeledi violkovitých V mírném pásu to jsou jen byliny, ale v subtropech a v tropech to mohou být i keře až menší.
MYRTOVITÉ Myrtaceae.
PLAMÉNEK (clematis) PLAMÉNEK (clematis)  Clematis, rod dvouděložných rostlin z čeledi pryskyřníkovitých.
Chryzantémy.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
TLUSTICOVITÉ (Crassulaceae)
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
SEMENNÉ ROSTLINY NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Lilkovité (Solanaceae)
ČÁSTI TĚLA KVETOUCÍCH ROSTLIN
Biosféra.
Tvrdolisté lesy V okolí Středozemního moře.
Počítačová prezentace
Zpracovala Jitka Ciprová
 Z vajíček vznikají semena  Semena jsou nahá, nejsou v plodech  Neplodí (nevytvářejí plody)
Vypracovali: Šiklová Sabina – úprava. Martinková Kristýna – informace.
Subtropický pás.
Liliovité Rostliny Vojtěch Vašků 7.C. Popis  -rostou volně v přírodě a jsou pěstovány i jako okrasné -pouze byliny -listy-jednoduché -zásobní látky ukládají.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
Tropické lesy.
Hrnkovky náročné na teplotu Schefflera – Šeflera Schefflera arboricola – šeflera stromovitá čeleď: Araliaceae – aralkovité stromový nebo keřový vzrůst.
VY_32_INOVACE_Sib_III_08 Třídění rostlin Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
POZNÁŠ ? Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí.
Hrnkovky s nízkými nároky na teplotu
Nahosemenné Rostliny Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základním systémem ostnokožců.
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí na jaře H - V
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Čeleď Arekovité Štěpánková Tereza Votrubová Karolína Maršál Jakub.
Stavba rostlinného těla
Subtropy Richard Průžek.
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Hrnkovky náročné na teplotu
Živá příroda.
Číslo projektu dum.KVĚTEM 0.7 Název školy Předmět Květinářství
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.
Číslo projektu dum.palmy1/1 Název školy Předmět Květinářství
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Číslo projektu dum.KVĚTEM 0.2 Název školy Předmět Květinářství
Transkript prezentace:

Rostliny Pokojové rostliny

Kaktusy a Sukulenty Tyto kaktusy a sukulenty budou tolerovat některá opomenutí a na rozdíl od jiných druhů pokvetou již po několika málo letech. Většina kaktusu potřebuje k tomu, aby zůstaly zdravé, během aktivního růstu hodně slunce. Mnohé druhy prodávané v květinářstvích jsou ideální pro začátečníky, neboť jsou často voleny tak, aby bylo snadné o ně pečovat.

Druhy kaktusů Aloe Plicatilis : Sluncemilný sukulet, jenž vytváří velké keře či stromy až 3m široké. Ačkoli je tento druh přes léto dormantí, každoročně od pozdního jara do léta vykvétá ojedinělými červenými nebo oranžovými květy.

Bonsaje Bonsaj je japonský výraz (bonmělká miska) Používaný dnes na celém světě. Původně se tak označovalo čínské umění, založené na studiu růstu stromů v přírodě. Bonsaj lze udělat z většiny typů stromů a keřů.

Druhy Bonsají Vistárie : Gumovník : Tento všem známý fíkus se pěstuje již od roku 1815. Má tmavě zelené, lesklé, kožovité listy rostoucí od stonku téměř vodorovně. Nové listy vyrůstají z červeného obalu a jsou zpočátku zbarveny do bronzova. Velmi dobře se pěstuje v pokojových podmínkách. Vistárie : Potřebuje hodně slunce, v zimě ochranu před mrazem. V růstové sezoně se nezalévá denně, půda se nenechá vyschnout (ani v zimě). Po odkvětu se hnojí jednou týdně do poloviny léta.

Zelený domov Brambořík: Původní druhy bramboříku pocházejí z Malé Asie. Z nich byli vyšlechtěny dnešní kříženci a kultivary.Velká hlíza bramboříku vyčnívá z větší části ze země, a z jejího vrcholku se vyvíjejí listy a potom postupně i poupata Fíkus: Fíkusy jsou velmi rozsáhlý rod, který má přes tisíc druhů nejrůznějšího typu. Některé jsou stromy, jiné keře nebo liány.

Ibišek : Šáchor, papyrus : Ibišek, kterému se také někdy říká čínská růže, pochází z východní Asie, Indie a Číny, kde roste jako mohutný keř, často až stromovitého vzrůstu. Šáchor, papyrus : Šáchor pochází z tropické Afriky, kde roste v bažinách na březích řek. Je to stálezelená bahenní rostlina.

Citrusy Citrusy pocházejí s tropických a subtropických oblasti východní Asie. Jsou to však staré kulturní plodiny, jejichž kříženci se pěstují na celém světě ve všech tropickych a subtropickych oblastech.