 Na některých snímcích jsou slova psaná kurzívou. PROČ ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alternativní formy péče o děti
Advertisements

DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Návrh komunitního plánu na rok
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61
Nabídka odpoledních klubů od října 2013 Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením.
Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Transformace DZP Velehrad, Salašská
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Regionální péče v Praze
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
Sociální terapeutická dílna KOTVA
Duševně nemocní a jejich znovuzačlenění do společnosti Praktická odborná část maturitní zkoušky z psychologie Jana Klingerová, 4. A.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Projekty ROP Moravskoslezsko Nové perspektivy v sociální integraci Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava David Sventek.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Studentská dobrovolnická praxe Chráněné bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem.
ARTETERAPIE.
INTERVENČNÍ TÉMA – KVALITA ŽIVOTA Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Sociálně terapeutická dílna Kladno. Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
HISTORIE A SOUČASNOST VÝUKOVÝCH MANUÁLŮ V ARKADII.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Ústav vs. Komunitní služba
Sociálně terapeutické dílny
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
BABY PARK Olomouc
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Ústav vs. Komunitní služba
Waldorfská škola Olomouc.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

 Na některých snímcích jsou slova psaná kurzívou. PROČ ?

 kdy, kde: 1939, Skotsko  kdo: rakouský lékař Karl König (zájem o antroposofii)  jak: zakoupil dům a se svými spolupracovníky vybudoval usedlost později nazvanou Camphill Community (budovy, pozemky, dílny, farma) KOMUNITNÍ SOUŽITÍ JEDINCŮ ZDRAVÝCH A JEDINCŮ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

 jediný camphill v ČR  nedaleko Litoměřic, 1 km od Terezína  ve světě: asi 100, nejvíc v Německu, ve Skandinávii, v Nizozemsku i mimo Evropu

 jedinci s lehkým a středním stupněm mentálního postižení, 18 – 64 let  jedinci musí být mobilní – objekt není bezbariérový

 CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ  CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB

 v lednu 2013: 7 uživatelů  v komunitním domě žijí uživatelé a jedna rodina („rodiče domu“)  2 dvoulůžkové pokoje, 3 jednolůžkové  plánuje se navýšení kapacity  poslání: bydlet a pracovat s dospělými lidmi s mentálním postižením, podporovat naplňování jejich potřeb i práv a připravit je na co nejsamostatnější život

 kapacita: 10 osob některé z CHB, některé dojíždějí  pondělí až pátek, od 7.30 do 17 hodin  3 vzájemně provázané oblasti 1. DŮM: domácí práce, sebeobsluha 2. DÍLNY: keramická, textilní, příležitostně dřevařská a kovotepecká 3. ZAHRADA, POLE

 komunitní soužití, úcta k člověku, individuální přístup stojí na křesťanských základech  každý má zažít pocit vlastní potřebnosti  rytmy – roku (zahrada, pole, svátky), týdne (dílny), dne (pravidelně se opakující činnosti), uživatel ví, co ho čeká, může si činnosti volit = svobodná bytost s možností volby  rituály (jídlo – svíčky, verše, písně, poděkování)

 souznění s přírodou, biodynamické zemědělství (ekologické), pěstování zeleniny pro vlastní potřebu i na prodej, chov slepic, králíků, výroba medu  zdravý životní styl  různé druhy terapií (arteterapie, muzikoterapie)  eurytmie

CAMPHILLSKÉ HNUTÍ vychází ze stejných základů jako WALDORFSKÁ PEDAGOGIKA, kterou založil RUDOLF STEINER

 Camphill České Kopisty [online]. Dostupné z:  Informace získané při exkurzi v tomto zařízení