e-GOVERNMENT DRMS Forum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
Spisová služba Ivana Šmídová
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
Strategie implementace
Statutární město Karlovy Vary
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Informace k IOP a záměrům MV v zavádění eGovernmentu odbor informatiky KrÚ kraje Vysočina Leden 2009 RK , př. 2 počet stran: 13.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
Technologická centra a hostování Jihlava
Problematika informatiky v obcích Libereckého kraje Hostovaná spisová služba MM Liberec Tomáš Weinzettl Alena Drábková.
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
DRMS Forum září 2009 DRMS FORUM 2009 Brno 7. září 2009.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
DRMS Forum září 2009 GORDIC řešení datových schránek organizace Bc. Pavel Prchal Ing. Vladislav Korecký.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Krajský rok informatiky Ústí nad Labem.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Spisová služba „light“
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
Datové schránky (praktické zkušenosti) DRMS Forum, září 2009, Brno Filip Glotzmann Kancelář veřejného ochránce práv
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

e-GOVERNMENT DRMS Forum 7.9.2009 Město Boskovice datové schránky a spisová služba Ing. Ctirad Klos informatik OKT MÚ Boskovice

Město Boskovice datové schránky a spisová služba Základem a hlavním předpokladem úspěšného rozjetí systému datových schránek a elektronické spisové služby v území je podpora vedení města.

Město Boskovice datové schránky a spisová služba červen hromadná prezentace pro celý úřad (datové schránky (zák. 300/2008 Sb., zák.499/2004 Sb.), návazností na spisovou službu , dopad pro práci jednotlivých úředníků.) - Bylo předvedeno testovací prostředí SSL GINIS. v červenci a srpnu - prezenční školení zaměstnanců v práci se SSL v návaznosti na DS. (učebna ŘP -11 PC) možnost individuálního testování v testovací databázi. To nyní probíhá.

Město Boskovice datové schránky a spisová služba Pro konverzi dokumentů a vkládání dig.podpisů jsme použili PDFCreator verzi 0_9_8, který je zdarma a umožňuje podpisy vkládat. (poděkování do Blanska za pomoc s PDFCreatorem) Ve spolupráci s fy.Gordic dolaďujeme technické podrobnosti.

Město Boskovice datové schránky a spisová služba Podle „podpisového řádu“ města byly osobám oprávněným podepisovat úřední dokumenty zřízeny podpisové certifikáty . V současnosti se dopracovává nový spisový řád města a pracuje se na metodických postupech, které by měly, pokud možno, sjednotit různorodý oběh dokumentů jednotlivých odborů .

Spolupráce s obcemi v regionu

Spolupráce s obcemi v regionu Počátkem roku na pravidelné poradě vedení města se starosty obcí byla přednesena prezentace, ve spolupráci s fy.GORDIC, k problematice CzechPointu, datových schránek a spisové služby. Na dalších poradách byly upřesňovány možnosti řešení podle vypsaných výzev. Pomocí dotazníkové akce jsme si zmapovali situaci jednotlivých obcí z hlediska technické vybavení, kapacity připojení, zájmu o vlastní nebo hostingové řešení SSL.

Spolupráce s obcemi v regionu V partnerské smlouvě („hostingové“) město nabídlo obcím zajištění instalace, vyřízení licencí, udržování aktuálnosti verzí (po dobu udržitelnosti projektu – podle výzvy) bezplatně. Ostatním zajištění „průtoku“ peněz na upgrade. Partner se podílí na úhradě investičních nákladů souvisejících s realizací projektu ve výši svého podílu, tj. na 15 % spolufinancování způsobilých výdajů té části projektu, která je mu příslušná. V současné chvíli máme uzavřenu partnerskou smlouvu se 69 obcemi (ze 72). Z toho 59 obcí se rozhodlo pro hostingové řešení SSL a 10 obcí pro upgrade již provozované SSL. Jedna obec o partnerství nemá zájem.

Spolupráce s obcemi v regionu Hosting – SSL GINIS Výhody – jednotná metodika (zjednodušení práce eGON centra) - jednotná administrace - jednotná spoluúčast na provozních nákladech Školení práce s „lehkým klientem“ SSL obcí -začátek října ve spolupráci s fy. GORDIC seminářem v městském kině (využití digitální projekce na celé plátno) a dále si obce objednají komerční doškolení.

Spolupráce s obcemi v regionu Pro informovanost obcí a předávání aktuálních informací http://www.boskovice.cz/egon/egonboskovice.htm zde se snažíme obcím zjednodušit vyhledávání důležitých informací z různých zdrojů (CzechPOINT, datové schránky, SSL, aktualní zprávy od města apod.)

Příspěvkové organizace Řešení SSL příspěvkových organizací jak města, tak i obcí jsme zatím odložili na dobu po rozjetí datových schránek a SSL obcí.

Děkuji za pozornost