Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

TyfloCentrum Brno, o.p.s. zkušenosti a výsledky projektu TyfloCentrum Brno, o.p.s.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Evropský sociální fond v ČR
Spolupráce s o.s.Rytmus a pracovní rehabilitace Karel Doležal.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podniková ekonomika Personální činnost.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Zahájení tvorby ŠVP co nás čeká co je základem kurikulární reformy základní přístup sestavení pracovních týmů časový harmonogram.
ZÁKLADY SPECIÁLNĚPEDAGOGICKÉ DIAGNOSTIKY
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Uplatňování konceptu ucelené rehabilitace u integrovaných žáků a studentů s tělesným postižením v ČR.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
REGIONALIZMUS A REGIONY
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Přechodné zaměstnávání příklad dobré praxe z Fokusu Vysočina Pavel Říčan s přispěním Aleny Prýmkové, Dany Javorské, Jany Horákové.
Podpora zaměstnávání lidí s postižením Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A Aktivita.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Místní plán inkluze + OP VVV
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Sociální čtení.
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením

Diferenciace PZ pro lidi se ZP úprava podporovaného zaměstnávání pro specifika lidí se zrakovým postižením Vytvořit komplexní systém podpory návodný postup od volby povolání až po podporu na pracovišti Cíl

Interní průzkum příčin selhání v novém zaměstnání Nízká úroveň adaptability na nové prostředí Pomalá rychlost zaučení na nové pracovní úkony Komunikační bariéry (např. nevím, kdo je v místnosti) Proč právě podporované zaměstnávání

Asistence při adaptaci na nové prostředí (orientace v prostorách firmy, seznamování apod.) Pomoc při automatizaci pracovních úkonů Zlepšení komunikace mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem Potřeby uživatelů a zaměstnavatelů

Definice a vymezení PZ pro lidi se ZP Subjekty v PZ Linie uživatel (pracovní profil, vzdělávání) Linie zaměstnavatel (obchodní jednání) Propojení linií (podpora na pracovišti) Ukončení spolupráce Komplexní metodika

Specifické typy podpory (orientace v prostoru, práce s textem, automatizace již známých pracovních úkonů apod.) Důraz na posílení motivace a sebedůvěry (hledání souvislostí např. mezi hodnotami a cíli apod.) Rychlost (úzké cílová skupina umožňuje vytvořit realizační tým pod jednou střechou) Diferenciace pro lidi se ZP

Důraz na samostatnost při tvorbě pracovního profilu (co nabízím a co požaduji na trhu práce) Vzdělávání (3 moduly: motivačně diagnostický, sociální dovednosti a hledání zaměstnání) Zaměření na zlepšení obchodních dovedností pracovních konzultantů při jednání se zaměstnavateli (série doporučených cvičení) Specifický přístup k úpravě pracoviště (osvětlení, překážky ve výšce hlavy apod.)

Dosud neexistoval takto ucelený program podpora zaměstnanosti Rychlost umístění na pracoviště Reakce na specifické potřeby cílové skupiny Rychlé zapojení realizačního týmu Jednoduchá dostupnost služby pro lidi se ZP (úprava materiálů, dostupnost poskytovatelů) Výhody komplexní metodiky

Samostatnost rozhodování Rovnost (nejen ve vztahu uživatel - společnost, ale také uživatel – poskytovatel) Kompatibilitu a přenositelnost (vychází ze známé metody PZ) Specifický přístup ke specifické skupině (nepaušalizuje) Metodika podporuje

Vytvořit lepší systém diagnostiky samostatnosti uživatelů Tvorba kritérií pro evaluaci dosahování stanovených cílů Tvorba podkladů pro systémové financování (PZ je prozatím financováno z projektu, nebo okrajově v rámci sociální rehabilitace) Další kroky

Děkuji vám za pozornost