KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Advertisements

Aplikační téma Výchova k sexuálnímu zdraví a zdravému životnímu stylu definice “Sexuálního zdraví“ (Světová zdravotnická organizace Kadaň 1974) "Sexuální.
Technika,tak jak ji vidím já…
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Vítáme Vás u krátké prezentace
Etický kodex I. Pedagogický pracovník jedná a rozhoduje se na základě principů humanity a demokracie, a to podle svých nejlepších dosažených znalostí.
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
ROVERING co nabízí a přináší
TRÉNINK obecné principy úvodní sraz VD – Tři Studně.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Kriteria výběru Reprezentace JKA ČR Český svaz karate JKA Atletická 100/2, Praha 6.
Trénink atletických skoků
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Abraham Maslow (1908 – 1970). Abraham Maslow Americký psycholog, psychiatr a filozof Zakladatel humanistické psychologie.
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Obsah předmětu Základní pojmy Umělecké styly
Možnosti vizualizace výuky
Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)
Protihitlerovská koalice Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Metodický list  Výuka probíhá diskusní formou. Vhodnými otázkami se pokoušíme přivést studenty k odhalování struktury sportovní výkonnosti sportovců.
Kondiční příprava hráče baseballu
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Technická, taktická a psychologická příprava
KOMUNISMUS Michal Hess.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Etika a etiketa karate.
Duše aj.úvahy, aneb téma nejméně na seminární práci
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
PhDr. Miroslava Poláková, Ph.D..  Tři směry ve středověku  Universalia ve středověku -národ a panovník -církev a ekonomika -sloh -věda, etika, právo.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
VYUŽITÍ MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 2.
CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…
Definice managementu.
Odpuštění a smíření 4 teze. 1. Proces smíření začíná u oběti cílem je obnovit lidskou důstojnost oběti, kterou viník poničil cílem je obnovit lidskou.
Univerzita třetího věku UJEP
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Teorie a didaktika karate I
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Psychologie pro sportovní praxi
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Styly vedení.
Teorie a didaktika karate I (pro ASEBS). Požadavky ke zkoušce ► Teoretická a praktická část  Teorie: okruhy v sylabech  Praktická: aplikace teorie (vysvětlit.
PLÁNOVÁNÍ SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Řízení a plánování kariéry
DRAMATERAPIE VY_52_INOVACE_ února 2014
Základní podnikatelské koncepce 1. Výrobní podnikatelská koncepce „čím levnější výrobek, tím lépe se prodá“ představitelé: Henry Ford v USA.
Nástin přednášek – studijní pomůcky. Pojem správy  vedení, řízení, (ekonomická) péče o něco  záměrná činnost, sledující dosažení určitého cíle (účelu)
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
Projekt „Létající trenéři“
Nábor mladých fotbalistů
Oddíl juda pořádá nábor
Elektronické doplňky k učebnicím fyziky pro ZŠ
Tel:
náboženství staré Číny a Japonska
Teorie a didaktika karate I
ATLETIKA přednáška.
Hledání Boží cesty pro sbor
Moje HOBBY.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Parkour.
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Pedagog.
Transkript prezentace:

KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice

NĚCO O KARATE vyhrát boj nebo soutěže, ale spíše vnímat životní pravdu Karate je jedno z nejstarších a nejkomplexnějších bojových umění světa, které úspěšně přešlo do moderní doby. Masatoši Nakajama se vyjádřil, že skutečným cílem karate není jen, získat sebedůvěru a spoléhání na sebe sama. Masutacu Ojama se o karate vyjádřil takto: "Je to bojové umění neužívající zbraní. Vyžaduje tvrdý, přísný trénink, rozvíjející velkou fyzickou sílu. Ale toto není výhradním cílem, neboť karate se liší od mnoha podobných snah důrazem na duchovní a mentální růst, na zralost osobnosti. Jak se žák stává fyzicky silnější a technicky dovednější, rozvíjí sebedůvěru, která transformuje jeho vztahy k lidem".

ZAKLADATEL KARATE „Karate-do“ označuje „cestu prázdné ruky“, které bylo původně rozvíjeno na Okinawě Roku 1922 bylo přeneseno mistrem Gichin Funakoshi do Japonska Bojové umění obsahuje převážně úderné názorové a krokové techniky, ovšem také shozy, zdvihy a hmaty ke spoutání

TJ KARATE ČESKÉ BUDĚJOVICE Tréninky vedou velice zkušení trenéři nejvyšších trenérských tříd pod vedením hlavního trenéra Bc. Jiřího Faktora, který je držitelem trenérské I.třídy. Tréninky jsou organizovány podle věkových kategorií cvičenců a jejich technické vyspělosti. Cvičencům je poskytována maximální pozornost a dbá se na jejich všestranný rozvoj. V návaznosti na všeobecnou přípravu navazuje speciální příprava zaměřená na procvičování základních technik karate.