JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Německo září – 4. října.
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Vojtěch Šolta student septimy
JUMBO Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen Letadla udivují mnoho lidí na plážích, protože létají těsně nad hlavami několik sekund před.
Berlín Školní výlet.
Svatý Martin je jeden z ostrovů Nizozemských Antil. Jeho území je rozděleno mezi státy Francie a Nizozemské království. Leží v jižní části Karibského.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Expedice Lago d´Idro ( Itálie ) –
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Cesta do EP - Štrasburk. Dorazili jsme před Evropský parlament ve Štrasburku.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Adaptační kurz
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Anglie – 2005 anglické Vánoce
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Ve stáří velmi často vzpomínáme, co jsme měli ještě udělat pro rodiče, přátele…..a co jsme neudělali….
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Krkonoše.
Auta na elektriku  2011.
Velká písmena Český jazyk 6. ročník ZŠ
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Světem letí skvělá zpráva- z naší tefnut bude máma!!!
ŠKOLNÍ VÝLET Agenti jdeme na to? Za č ínáme odbavováním pasa ž ér ů na letišti. Ani zavazadla nelze vpustit do letadla bez kontroly.
Napsala a vytvořila: Madlenka
Žáci 3., 4. a 5. ročníku dne 21. května 2015 navštívili recyklační ekologické centrum ve Starém Městě u Uherského Hradiště, které bylo vybudováno v bývalém.
PROJEKT DOMÁCÍ A HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Eliška Thorovská. Na španělském trajektu u Mallorky vypukl požár,loď se může potopit španělsko.
Birmingham Anna Kolářová
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
SLOVENSKO 2016.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Kamarád František mi včera napsal: „Buď hlavně zdráv a dělej pro to všechno. Vycházky do lesíka jsou důležité!“ Moje mládí, kam jsi prchlo ??? do dáli???
Nejposvátnější čínská hora
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
Krkonoše.
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Krkonoše.
Transkript prezentace:

JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY ANGLIE 2005 / PRÁZDNINY JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY

V LETADLE Dne 11. srpna 2005 odpoledne jsem se ocitl několik tisíc kilometrů nad zemí na palubě oranžovo-bílého Boeingu 747 - 700, který mě měl dopravit z Ruzyňského letiště v Praze někam daleko za moře, přesněji řečeno do Anglie. Během letu mi nebylo zrovna nejlépe, a to z několika důvodů. Jednak to byl můj první let letadlem, jednak větrné poryvy otravovaly zrovna naše letadlo, takže mi nebylo zrovna nejlépe od žaludku. Dalším důvodem mé nevolnosti bylo asi i to, že jsem si zrovna moc nebyl jist svojí dovedností domluvit se na pasové kontrole. V každém případě jsem se ale těšil na svého kamaráda Pepu Chrpu, v jehož společnosti a ve společnosti jeho rodičů jsem měl strávit následující dny.

KONEČNĚ NA ZEMI Celý let naštěstí dopadl dobře a já jsem se konečně ocitl na pevné zemi (spíše betonu) letištní plochy v Bristolu. I pasová kontrola proběhla bez problémů, a tak jsem konečně mohl opustit prostor letištní haly a vydat se v doprovodu táty mého kamaráda Pepy na cestu do místa mého prozatimního domova. Město Yeovil, ve kterém jsem bydlel, se nachází v jižní části Anglie, přesněji řečeno v oblasti, která se nazývá Sommerset. Dostalo se mi skvělého uvítání a potom celý zbytek dne jsem strávil zotavováním se z pro mě náročné cesty.

VÝLETY Hned druhý den, stejně jako dny následující, jsem se vydával, v doprovodu Pepy a jeho táty, poznávat krásy oblasti Sommerset. Navštívil jsem místa původního osídlení - zbytky keltského chrámu na pobřeží, kopec Ham Hill - zde bývala původně keltská osada a později lom kamene, ze kterého jsou dnes postaveny domy v okolí; ale také letecké muzeum v Yeoviltonu nebo například i jedno staré šlechtické sídlo a mnoho jiných zajímavých míst.

VÝLETY

JINÁ ANGLIE Nejvíc mě asi překvapilo to, že všude v Anglii je spousta luk s všudypřítomnými ovcemi, ale i to, že všechny budovy jsou neomítnuté (až na výjimky ve městech), což je u nás dost neobvyklé. Nejvíce se mi ale líbily hospodské vývěsní štíty.

CESTA DOMŮ Bohužel můj pobyt uběhl závratně rychle a já nakonec musel chtě nechtě odjet. Naštěstí to nebyla zas až tak velká tragédie, protože jsem do ČR jel s Pepou a jeho rodiči autem. Ještě na cestě zpátky jsme zastavili u Stonehenge, protože co by to bylo za pobyt v Anglii, kdybych neviděl její nejznámější památku?

CESTA DOMŮ Anglie je velmi zajímavá země a já doufám, že se sem ještě někdy podívám.