III. etapa září – prosinec 2012 ReportážeFotodokumentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IV. etapa březen – květen 2013
Advertisements

Vyvození písmen Z, z Zajíc v zelí Zalezl zajíc do zelí,
Cyklovýlety za poznáním Vltavotýnska. 1. trasa: BORKOVICKÁ BLATA • Gymnázium- Předčice- Bečice- Hartmanice- Mažice- Borkovická blata-naučná stezka-
Reportáže Fotodokumentace
Jakubov rok poté   Jakubov a Peklo  pomoc členům pozemkového spolku  byl to podzim podzimní.
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT Základní školy Kolín IV., Prokopa Velikého 633
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA.
Plevele polí a luk Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.18
VII. etapa září – prosinec 2014 ReportážeFotodokumentace.
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Prvouka – 2. ročník „Podzim v sadu“
Okolí lidských sídel Sady a ovocné zahrady
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Hrátky s abecedou Á, bé, cé, čé, voda teče,
PŘÍRODOVĚDA.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Organismy v sadech a ovocných zahradách.
Bezobratlí v sadech a zahradách
Sady a zahrady Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
Hádejte děti: jaká dobrůtka kde uzraje?
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
III.Etapa září - prosinec 2012 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
Vypracoval: Antonín Jiříček - text Martin Kelar - obrázky, text
VIII. etapa leden 2015 – červen ReportážeFotodokumentace.
Domov (bydlení).
Motýli Hmyz Holometabolia vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
STROMY LISTNANTÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B. Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost.
Hmyz Jak vypadá a jak se dělí?. Členovci  - představují největší kmen živočišné říše  - ve větvi prvoústých dosáhli největšího stupně dokonalosti.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_PRVOUKA.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Tematický okruh: BIOLOGIE ROSTLIN Název učiva: OVOCNÉ STROMY A KEŘE
TEST - SPOLEČENSTVO LES
Reportáže Fotodokumentace
VY_32_INOVACE_Sib_III_16 Dřeviny
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_07_4. ročník _Podzim v sadu
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Jméno autora výukového materiálu:
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
05 Květiny a stromy na jaře
Ovoce, ovocné stromy, keře VY_32_INOVACE_16
ŽELVA DANUŠKA ŽELVA STEPNÍ.
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Den Země 3.A – 25. dubna.
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
VY_32_INOVACE_19 19 Léto v lese autor: Mgr. Jana Kobylková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Bc. Ivana Francová, SOU Liběchov Chemická ochrana rostlin Chemická ochrana rostlin je dnes nejrozšířenější, využívá velkého množství ochranných látek zvaných.
Transkript prezentace:

III. etapa září – prosinec 2012 ReportážeFotodokumentace

Zeměnka - Sázava Zeměnka nad Sázavou aneb reportáž se Zeměnky Kde? Na stavbě Zeměnky nad Sázavou Kdy? Čtvrtek S kým? S třídními učitelkami Monikou Novotnou a Martou Ješetovou Co je to Zeměnka? Zeměnka je dům postavený z věcí, které poškozují přírodu nebo jsou to věci, které lidé nazývají odpadky. Třeba lahve, plechovky, pneumatiky, které se povalují v přírodě. Na stavbu bylo použito i sklo, dřevěné trámy, hlína a malta. Pokračování v dalším okně.

Zeměnka - Sázava Reportáž Byli jsme na stavbě Zeměnky, která se začala stavět v květnu roku Za ty 4 měsíce se jim povedlo postavit Zeměnku i s malou zahrádkou. Také mají kozu Lili, která je zvyklá na paní Margaritu Manev, která nás provázela. Zeměnku udělali z pneumatik, které „vycpali“ hlínou. Zajímavost: do každé pneumatiky se vejde 200 kg hlíny. Pneumatiky se pak použijí jako cihly. Na stavbu Zeměnky jich použili 380 ks. Láhve a plechovky použili jako menší cihly a bylo jich kolem 18 tisíc. Lednici nahradili trubkou, která vede ze Zeměnky zdí ven a končí venku na severní straně, z níž fouká severní vítr a je v ní zima. Záchod mají udělaný tak, že mísa je taková, jako máme my doma, všechno pak „projede“ mezi kamínky, přefiltruje se to a zalije to ty slunečnice. Záchod je postaven ze 7 traktorových pneumatik. Mají tam i sprchu, tedy místnost, ve které se umyjí a polévají se vodou z PET lahví, ta voda zase „projede“ přes kamínky, přefiltruje se a zalije květiny ve skleníčku, ty jsou z tropů (např. veliký banánovník). Jižní strana Zeměnky je ze skla. Ve střeše mají otvor, kterým se větrá, vnitřní prostory se ochlazují od stěn z hlíny nebo naopak zahřívají pomocí Slunce a jeho záření, které projde sklem. Paní Margarita má velké plány, chce, až bude vše hotové, přivézt koze Lili kozlíka, pořídit ovce a kravičku. Pán, který staví domy tohoto typu a pomáhal se stavbou Zeměnky, se jmenuje Michael Reynolds. SKUPINA Č. 4 SKUPINA Č. 4

Nákres filtrace dešťové vody

Učíme se dělat nákres, Zeměnka

Zeměnka - Sázava

Ovocné sady Bříství Dne jsme byli v Ovocných sadech v Bříství. V sadu jsou také škůdci jako králíci, křečci, píďalky atd. Někteří škůdci se zničí insekticidy (hmyz), plevele herbicidy a plísně fungicidy. Tyto prostředky se používají přiměřeně. V sadu bylo stromů na 1 hektar. Ve chladírně se chladila jablka a hrušky. V ovocných sadech byl i krásný traktor, který uvezl až 600 kg jablek tj. 2 velké bedny. Mají tam i obchod, ve kterém prodávají mošty (jablečný, malinový, hruškový, švestkový). Měli tam velmi přesnou váhu, na které hrušky a jablka váží. SKUPINA Č.3

Ovocné sady Bříství Kdy? Kam? Ovocné sady Bříství S kým? S třídními učitelkami Monikou Novotnou a Martou Ješetovou Majitel: Zdeněk Žert Průvodce: Zdeněk Žert a paní Helena Co jsme viděli? Sklizeň v sadu, jabloně, hrušně, třešně, chladírnu, obchůdek „Ráj jablek“. Co jsme se dozvěděli? Postřiky jsou používány přiměřeně proti chorobám, škůdcům a plevelům. Hnojiva se používají také s rozumem ke zvýšení výnosu sklizně. Reportáž. Prokop: „Je to dobré používat postřiky a hnojiva takto, stromy jsou dobře ošetřeny.“ Lukáš: „ Je to dobrá věc, protože bude více jablek, hrušek a jahod.“ Fanda:“Je to velmi dobrá věc, protože postřiky jsou používány s rozumem a v rozumném množství. Jablka jsou levná.“ Ondra:“Sady zabírají pole a louky“. V chladírnách je jeden stupeň Celsia. Vydrží dlouho. Jsou velmi chutná. Jablka se mají trhat celou dlaní i se stopkou. Ovocné stromy mají kmen chráněn pletivem, aby je v zimě zajíci neokousali. SKUPINA Č. 6

Ovocné sady Bříství Kdy? Kam? Ovocné sady Bříství S kým? S třídními učitelkami Monikou Novotnou a Martou Ješetovou Majitel: Zdeněk Žert Reportáž. Ovocné sady v Bříství mají obchůdek Ráj jablek. Viděli jsme tyto druhy ovocných stromů: jabloně, hrušně a třešně. Na jeden hektar je stromků. Odrůdy jabloní jsou: Bohemia, Melodie, Florina, Jonagold Red, Vilemína. Jak souvisí tento výjezd s naším projektem? Totiž k tomu, aby vypěstovali tolik dobrých plodů nepoužívají tolik chemikálií. Plody trhají ručně. Dodržují ochrannou lhůtu. A není to u nich tolik drahé. Náš názor je, že oni tohle dokážou a je to naprosto fantastické. SKUPINA Č. 4

Ovocné sady Bříství

NPP Kaňk u Kutné Hory Skupina č. 1 Kde? Kaňk u Kutné Hory Kdy? 8. listopadu S kým? S třídními učitelkami Monikou Novotnou a Martou Ješetovou Na Kaňk jsme jeli kvůli stepním společenstvům. Hledali jsme rostliny a živočichy. Žije zde krasec třešňový, majka, nosatec a motýl otakárek. Pták ťuhýk si dělá spižírny. Našli jsme mateřídoušku, třezalku, hvozdík. My holky jsme pomáhali sbírat odpadky a kluci dávali do ohně klacky a větve. Hledali jsme i zkameněliny mušlí. Byl o to velký zájem. Líbí se nám, že se občanské sdružení Denemark pokouší udržet přírodu čistou a my jsme jim mohli pomáhat. Prováděl nás Martin Starý. Skupina č. 3 Dne jsme byli na Kaňku, provázel nás Martin Starý. Mezi rostliny stepního společenstva patří například válečka prápořitá, sveřep přímý, kavyl vláskatý, vousatka prstnatá. Najdeme zde jehlici trnitou. Velmi se nám líbilo, že jsme si mohli vzít ze slepence kdysi omývaného mořem, kousky zkamenělých mušliček. Kluci tahali dřevo a holky sbíraly odpadky, které zenčišťovaly prostředí. Martinovi jsme předali poděkování s logem našeho projektu a školy se všemi našimi jmény.

NPP Kaňk u Kutné Hory