Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Sady a ovocné zahrady Rostliny sadů a ovocných zahrad Přírodopis 7. ročník Jana Míková

3 Sady a ovocné zahrady Umělý ekosystém Člověk rozhoduje, které rostliny zde vysadí a jak je rozmístí Pod stromy vysévá trávu ??? Jak jdou po sobě názvy posečené a sušené trávy luk???

4 Rostliny sadů a ovocných zahrad ??? Vysvětli pojem „krytosemenné rostliny“ ??? ??? Vyjmenuj části květu ???

5 Stromy Ovocné – jabloň,hrušeň, třešeň, švestka, meruňka, broskvoň Šlechtění = plané odrůdy → nové odrůdy Způsoby šlechtění: –1. výběrem (rozmnožování nejlepších rostlin) –2. křížením - záměrné přenášení pylu z jedné rostliny na pestík jiné vybrané rostliny

6 Odrůdy ovocných stromů Letní, podzimní, zimní Například Discovery, Idared, Golden !!! Zjisti doma, u známých nebo v obchodě jaké jsou další odrůdy jablek. Zapiš !!!

7 Byliny řebříček obecný

8 svízel povázkakmín luční

9 vikev plotní jetel luční jetel plazivý

10 zvonek rozkladitý srha říznačka psárka luční

11 Úkoly: Opiš si do sešitu názvy bylin rostoucích v sadech z učebnice strana 18. Tři ze zapsaných bylin si nakresli. Přines si na příští hodinu plod ovoce nebo zeleniny.

12 Jakou máš paměť ?

13 Zdroje obrázků: www.botanika.wendys.czwww.botanika.wendys.cz


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google