Jak zpracovat průvodní dopis k životopisu ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
VY_32_INOVACE_08_PEK_433_Kop
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Jak se uplatnit na trhu práce
Název projektu: Moderní škola
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
k přijímacímu řízení pro školní rok
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Jak napsat odvolání.
Jak na pracovní pohovor?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Žádost rozhodnutí odvolání
Digitální učební materiál
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Absolventi na trhu práce
Personální strategie mezinárodní firmy
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_19.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY 2015 /2016 Mgr. Hana Šprtová.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Informace k přijímacímu řízení na střední školy pro školní rok 2015/2016.
Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Porada ředitelů.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Motivační dopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
přijímací řízení Na STŘEDNÍ ŠKOLY
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Přijímací řízení na SŠ ve školním roce 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r /18
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018.
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
přijímací řízení Na STŘEDNÍ ŠKOLY
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
VY_32_INOVACE_08_PEK_433_Kop
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
Informace v oblasti dalšího vzdělávání
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Transkript prezentace:

Jak zpracovat průvodní dopis k životopisu ?

Průvodní dopis k CV - Motivační dopis Motivační dopis by měl sdělit, proč právě vy jste tím vhodným člověkem, kterého by firma měla přijmout. Dobře napsaný motivační dopis vzbudí u personalisty zájem poznat vás osobně. Můžete v něm uvést to, co se do CV nehodí. Hned v úvodu přejděte k věci, vynechte zdvořilostní fráze. Personalisté jsou zaneprázdění a potřebují se hned dozvědět, proč se na ně obracíte. Specifikujte, jaká pozice vás zaujala, o jakou práci máte zájem.Je třeba být konkrétní.

2.Vážený pane , Vážená paní Jádro sdělení – Proč jsem vhodný uchazeč? 1.Adresa firmy 2.Vážený pane , Vážená paní Jádro sdělení – Proč jsem vhodný uchazeč? Tato část dopisu by měla dát potenciálnímu zaměstnavateli odpověď na otázku: Proč bych měl přijmout právě tohoto člověka? Ukažte, že váš profesní profil koresponduje s požadavky kladenými na pracovní pozici a že splňujete všechna kritéria. Uveďte spíše příklady svých pracovních dovedností a úspěchů. Prokažte znalost firmy či oboru, kde byste chtěli pracovat. Demonstrujte svůj potenciál: zmiňte znalost trhu či odborné problematiky. Nastiňte svůj profesní záměr (pokud jste tak již neučinili v samotném CV) Zaměřte se spíše na to, co vy můžete udělat pro firmu, než na to, co ona může nabídnout vám. Nerozepisujte se příliš, vyhněte se tomu, že váš dopis nedočtou.

Druhy průvodních dopisů Závěr – „Výzva k akci“ Nikdy nezapomeňte požádat o osobní setkání. Napište, kdy a jak je možné vás kontaktovat. Napište své jméno a pokud dopis posíláte poštou, vlastnoručně jej podepište.   Druhy průvodních dopisů Reagujete na vypsané výběrové řízení Dopisem tedy budete hlavně sdělovat váš zájem o danou pozici a důvody, proč jste právě vy těmi správnými kandidáty. Oslovujete firmu "naslepo" Nereagujete na konkrétní pozici, ale firmě dopisem nabídnete své schopnosti, sdělíte představu, co byste chtěli dělat, a požádáte o osobní setkání. Je lepší, pokud dopis adresujete konkrétní osobě.

Obsah musí zaujmout, vyvarujte se klišé. Obsah sestavte na míru dané firmě a dané pozici. Text by měl být stručný a jasný. Pozor na překlepy! Nebuďte familiární ani podlézaví. Buďte sebevědomí, ale ne arogantní. Nebuďte negativní. Adresujte dopis pokud možno konkrétní osobě. Zájem o sebe zvýšíte, pokud v průvodním dopise zmíníte osobu, kterou váš potenciální zaměstnavatel zná. Než dopis odešlete, přečtěte si jej očima zaměstnavatele. V Olomouci, dne 10.4.2008 ABC a.s Pozořická 78 111 00 Praha Vážená paní, vážený pane, reaguji na Vaši nabídku práce asistentky marketingového ředitele zveřejněnou dne 10.4.2008 na serveru ….. Jak se můžete přesvědčit v přiloženém životopise, splňuji všechny požadavky na tuto pozici. Vystudovala jsem manažersko-ekonomický obor na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně a mluvím plynně anglicky a španělsky. S marketingem mám zkušenosti, protože jsem na obdobné pozici pracovala dva roky během studia, připravovala jsem podklady pro marketingovou komunikaci ve společnosti AMEC, a.s. Reklamní kampaň, na které jsem se podílela, byla vyhodnocena jako nejlepší kampaň firmy za rok 2007. Pokud Vás můj životopis zaujme, ráda se dostavím na osobní pohovor. Těším se na případnou spolupráci. S pozdravem Jana Bělohorská Bezručova 879 545 66 Olomouc tel: 767 767 878 e-mail: jana.belohorska123@seznam.cz

Jak napsat odvolání na VŠ ? -Důležité z pohledu odvolání je to, že jde vysloveně o proces správního práva. Již samotné rozhodnutí o přijetí či nepřijetí na vysokou školu musí být řádně odůvodněno. Následné odvolání o nepřijetí musí být podáno ve stanovené lhůtě . -V celém procesu odvolání je stejně jako obsah odvolání a jeho samotný věcný přezkum, důležitá i formální stránka - tedy jakým způsobem bylo odvolání vyřízeno, zda měla rozhodnutí o nepřijetí a rozhodnutí o odvolání všechny (formální) předepsané náležitosti. - Je zde velký prostor pro neúspěšné uchazeče pokusit se na školu dostat skrze právní stránku přijímacího řízení, kterou nemají vysoké školy příliš podchycenou. (pokud máte možnost porady s právníkem , využijte toho)

Obecné zásady pro úspěšné rozhodnutí o přezkumném řízení 1) Má všechny náležitosti – jméno, datum konání přijímacího řízení nebo jednací číslo, obor, odůvodnění, včas zasláno na správnou adresu (ve lhůtě 30 dnů od doručení rozhodnutí). 2) Odůvodnění je založeno na chybně ohodnocené odpovědi v přijímacím testu nebo na nejednoznačnosti zadání či odůvodnění, že má odpověď je také správná a měla by být rovněž bodově ohodnocena. 3) Projevuji zájem o studium a jsem těsně pod čarou pro přijaté. 4) Mám velkou praxi a budu přínosem pro školu a obor. (Pokud neuspějete s odvoláním u děkana, můžete se odvolání poslat i rektorovi (takto uspělo přes 200 dodatečně přijatých studentů na PF UK v r. 2003, kdy PF UK mělo špatné "správné" odpovědi.)

Petr Marek Olomoucká 1236 210 00 Brno-Komín děkance Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské Sokolská třída 33 701 21 Ostrava1 Věc: Žádost o přezkoumání rozhodnutí o nepřijetí na vysokou školu I. Podle ust. § 50 odst. 7 zák.č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), tímto ž á d á m o p ř e z k o u m á n í r o z h o d n u t í děkanky Ekonomické fakulty VŠB-TU v Ostravě ze dne 11. 6. 2009, č.j. 143/2, kterým jsem byl nepřijat ke studiu v prezenční formě v bakalářském studijním programu Ekonomika a management na Ekonomické fakultě VŠB-TU. II. Žádost uvedenou v článku I .tohoto podání odůvodňuji takto: O studium na Vaší fakultě mám velký zájem a myslím si, že mám k němu i vhodné předpoklady. Vystudoval jsem obchodní akademii, kde jsem se již mohl seznámit se základy ekonomických předmětů a mé studijní výsledky na střední škole byly vždy velmi dobré. Vykonal jsem také státní zkoušku v psaní na klávesnici v roce 2008. V NSZ SCIO jsem dosáhl výsledku 38 percentil, což je jen malý rozdíl oproti výsledkům těch, kteří byli přijati. Doufám, že v případě, že někteří přijatí uchazeči odmítnou studovat ve výše uvedeném programu, poskytne fakulta prostor a přijme studenty, kteří se nacházejí jako následující v  bodovém pořadí. III. S ohledem na shora uvedené proto navrhuji, aby děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU v Ostravě této odůvodněné žádosti vyhověla a své Rozhodnutí ze dne 11.6. 2009, č.j. 143/2 změnila a rozhodla o mém přijetí ke studiu. (podpis) Petr Marek V Ostravě dne 24. 6. 2009 Přílohy: Kopie maturitního vysvědčení a certifikát o státní zkoušce v psaní na klávesnici…