Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat komunikaci?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat kulturu?
Média? kulturu? komunikaci? Chcete studovat. • Chcete vědět, jak kultura ovlivňuje to, jací jsme, za co se považujeme a proti čemu se vymezujeme? • Chcete.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Pedagogika I/5 Obsah vzdělávání: Požadavky ke společné části maturitní zkoušky
Metodologie historického výzkumu volného času
jako součást maturitní zkoušky z českého jazyka ve společné části
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
Maturita 2015.
Metody zaměřené na autory a jejich svět Historicko-kritická metoda Textová kritika Literární kritika Dějiny podání Kritika redakce sociologie Dějiny formy.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
funkce médií ve společnosti moc médií
Veřejnost – dav - masa Eliška Jungová, IKSŽ, FSV UK LS 2007/08.
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
Vybrané techniky a metody sociální práce
Jak se stát dobrým právníkem?
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Motivační témata a životní příběhy
Sociální vztahy Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace Interakce Interpersonální vztahy Sociální vztahy.
P REZENTAČNÍ TECHNIKY MgA. Eva Suková
Mediální edukace Projekty a metodiky, realizace a mechanismy výuky: Stručně k praktickému pojetí mediální edukace v ČR v polistopadovém období Patrik Vacek.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Maturita 2008? Společná část Profilová část.
Průřezová témata.
marketingový komunikační mix, propagační mix, podpora, promotion
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Technika mluveného projevu Přednáška: pondělí 16:40–18:15 (6 týdnů) Seminář: pátek (2 skupiny) Zápočet: aktivní práce v semináři.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Postavení pedagogiky mezi vědami
Typy výzkumu  Kvantitativní  Kvalitativní  Smíšený  První zkoumá kolik lidí si co myslí atd …  Druhý co přesně si lidé myslí  Třetí je kombinací.
Vedoucí bakalářské práce: Mgr. Pavel Vyleťal Autor: Roman Lachowicz Motivace Jana Beera a jeho projekt sekundárního vzdělávání v penitenciární praxi
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 1. ÚVOD DO STUDIA PSYCHOLOGIE A MANAGEMENTU VRATISLAV POKORNÝ Operační program Vzdělávání.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Základy pedagogiky volného času Jihočeská univerzita - Teologická fakulta Bakalářské studium pedagogiky volného času ZS 2005/2006 Mgr. Michal Kaplánek,
P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P H D R. R OMAN V IDO, P H.D. Den otevřených dveří 22. – 23. ledna 2016 Fakulta.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 5. SOCIÁLNĚ PSYCHOLOGICKÝ VÝCVIK KOMUNIKAČNÍCH DOVEDNOSTÍ S VYUŽITÍM TRANSAKČNÍ ANALÝZY.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_9A_10F Škola:
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
Univerzita Jana Amose Komenského Praha
Sociologie pro SPP/SPR
Vztahy mezi lidmi Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace
Komunikace. Komunikace – neverbální „řeč těla“ zrakový kontakt mimika gesta pohyby doteky oblečení.
Virtuální výtvarné světy a materiálovost ve výtvarném projevu mládeže.
I. Úvod do předmětu 1a. Historie a dějepisectví, historické prameny, metody historické práce.
Úvod do kvalitativního výzkumu
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
VIZUÁLNÍ STUDIA pomezní disciplína zabývající se vizuální kulturou a
Přírodovědecká fakulta UJEP
A4M39PSY Psychologie v návrhu UI
KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY
Základní filozofické otázky
Transkript prezentace:

Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat komunikaci?

Zajímá vás, jak opravdu funguje komunikace mezi lidmi? Chcete vědět, jak média komunikují se svými čtenáři/posluchači/diváky? A jestli a jak to jde i naopak? Chcete proniknout do tajů umělecké komunikace různých forem? Zajímá vás, jaké specifické problémy řeší interkulturní a institucionální komunikace?

Přihlaste se na nový obor KOMUNIKAČNÍ STUDIA na Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci

Centrálními problémy komunikačních studií jsou KOMUNIKACE – INTERAKCE – SPOLEČNOST a zabývají se tedy tématy jako např.: analýza (de)kódování gesta chat implicitní čtenář interkulturní komunikace internet interpretace jazyk jednání komunikační strategie konotace kooperace manipulace metafora mimika pragmatika proxemický tanec rituály sdílení sémiotika sociální sítě spam symboly texty a kontexty

Povinné kursy jsou zaměřeny především na: porozumění komunikaci (Teorie komunikace, Sémiotika, Filosofie komunikace), možnostem její analýzy (Metody a techniky výzkumu v komunikačních studiích, Komplexní analýza komunikačního procesu a textu) a jejím dějinám (Historické proměny komunikace). Volitelné kursy jsou strukturovány do bloků tvořených tematicky spřízněnými kursy, zaměřenými na specifickou problematiku:

interpersonální komunikace (Sociální komunikace, Sociální psychologie, Pragmatika, Neverbální komunikace, Jazyk a kognice a Psychologie komunikace) mediální komunikace (Teorie mediální komunikace, Základy mediálních studií, Mediální studia, Kritická teorie diskursu atd.) umělecké komunikace (Specifika literární komunikace, Teorie obrazu a vizuální komunikace, Audiovizuální komunikace, Hudební sémiotika, Obecná intermediální naratologie) praktických dovedností a aplikací (Komunikační dovednosti, Rétorika, Interkulturní komunikace, Politická komunikace, Institucionální komunikace, Usuzování a argumentace)

Více informací o oboru a přijímacích zkouškách najdete na Těšíme se na vás!