Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY"— Transkript prezentace:

1 KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY
Zahraniční oddělení / Ústav bohemistických studií KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY

2 KDO MŮŽE V KURZECH STUDOVAT
Kurz je určen pro stážisty mezivládních a meziuniverzitních výměn, kteří studují na Filozofické fakultě češtinu nebo příbuzný obor. Kurzy pro tyto studenty jsou zdarma. Studenti z nepříbuzných oborů na FF platí poplatek 180 Eur/1 semestr Studenti z jiných fakult Univerzity Karlovy platí 240 Eur/1 semestr.

3 Organizace Organizace
Kurzy garantuje a připravuje Ústav bohemistických studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Kurzy se konají v historických budovách Filozofické fakulty UK v centru Prahy

4 INFORMACE NA WWW https://ubs. ff. cuni

5 Začátek semestru Rozřazovací test: studenti jsou rozděleni do skupin na základě rozřazovacího testu Test se píše v 1. týdnu semestru (obvykle čtvrtek) Datum testu najdete na www, nebo Vám jej sdělí na Zahraničním oddělení (pí Vobořilová) Kurzy pro stážisty začínají až v 2. týdnu semestru Výsledky testu najdete následující den po testu (obvykle pátek) na nástěnce ÚBS (3. patro) na www.

6 Výuka podle materiálů připravených v Ústavu bohemistických studií

7 Individuální lekce fonetiky
Můžete se přihlásit také na individuální fonetické konzultace s profesionálními fonetiky

8 Organizace výuky Studenti jsou rozřazeni do 5 úrovní znalosti
Nevyučujeme úplné začátečníky. Výuka začátečníků je realizována v Ústavu českého jazyka a teorie komunikace. Studenti každé úrovně si mohou zapsat 3 základní kurzy (tj. 3x90 min) a dále ještě kurzy volitelné, které se obměňují.

9 Ukázky složení kurzů pro jednotlivé úrovně

10 Skupina 1 1 Jazykový kurs češtiny II. Úterý 09:10 – 10:40 Středa 14:10 – 15:40 Čtvrtek 14:10 – 15:40 Volitelný kurz pro skupinu 1 Korektivní výslovnost češtiny pro cizince A II

11 Skupina 2 2 Ústní vyjadřování v češtině II 2 Jazykový kurz češtiny II. 2 Práce s textem v češtině II. Volitelné kurzy pro skupinu 2 Korektivní výslovnost češtiny pro cizince A II 2,3 Prolegomena studia bohemistiky

12 Skupina 3 3 Ústní a písemné vyjadřování v češtině II.
3 Morfologická a syntaktická cvičení v češtině II. 3 Analýza českých autentických textů II. Volitelný kurz pro skupinu 3 2,3 Prolegomena studia bohemistiky Divadelní představení Současné reálie České republiky II. Korektivní výslovnost češtiny pro cizince B II Kurz normy, grafiky a pravopisu II. Čeština na vlnách II Kapitoly z české historie a kultury II.

13 Skupina 4 4 Analýza českých autentických textů II. 4 Ústní a písemné vyjadřování II. 4 Morfologická a syntaktická cvičení v češtině II. Volitelné kurzy pro skupinu 4 Divadelní představení Současné reálie České republiky II. Korektivní výslovnost češtiny pro cizince B II Kurz normy, grafiky a pravopisu II. Čeština na vlnách II Kapitoly z české historie a kultury II.

14 Skupina 5 5 Ústní a písemné vyjadřování II. 5 Lexikální cvičení II. 5 Vybrané kapitoly z české gramatiky II. Volitelné kurzy pro skupinu 5 Divadelní představení Současné reálie České republiky II. Korektivní výslovnost češtiny pro cizince B II Kurz normy, grafiky a pravopisu II. Čeština na vlnách II Kapitoly z české historie a kultury II.

15 Další volitelné kurzy pro skupiny 4 a 5
4,5 Analýza českých publicistických textů II. 4,5 Interpretace literárních textů II. Základy české frazeologie a idiomatiky II Česká kultura po II. sv. válce 4,5 Kořeny evropské literatury Obrazy Prahy a její proměny v literatuře WRILAB - odborné psaní v češtině B Jedná se o tzv. blended learning – 3 osobní setkání během semestru (1. setkání v 1. týdnu výuky), jinak výuka probíhá on-line.

16 Propojení se studenty Ústavu bohemistických studií pravidelně realizujeme nácvik divadelních představení spolu se studenty ÚBS


Stáhnout ppt "KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY"

Podobné prezentace


Reklamy Google