C HARLES D ICKENS Petra Holasová 2.A. Ž IVOT je považován za jednoho z největších romanopisců 19. století protože se jeho otec dostal do vězení,musel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU –
Advertisements

Zdraví Vás KRTEČEK.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE _16_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.08.
Vytvořila: Kristýna Kořínková
Realistický román.
Svatý syn, přišel na svět, provázel lid, třicet tři let ač ještě mlád, ač plný sil, kříž smrti mé zakusil, zakusil. Ref.: němý jak Beránek šel vstříc smrti.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_43_8TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Jan Opatřil….
Kritický realismus v literatuře
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Antonín Dvořák – A.
VY_32_INOVACE_ČJ.8.20_Charles Dickens Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace - Český.
Řecko Jana Kalusová.
Pracovní skupina pro zpracování seriálů Spolupráce s českým národním střediskem ISSN.
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
EDUARD BASS 9. ročník.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Paul Jackson Pollock
KAREL ČAPEK 1890 – 1938.
KAREL POLÁČEK 9. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Moje osobní prezentace
Jsi Bůh, jsi náš Pán, zpíváme: jsi Bůh, jsi náš Pán, ať každý ví, jak nádherný jsi Pán. Chris Tomlin.
Já Tobě nyní chválu vzdávám
ANGLIE Mgr. Michal Oblouk
Karel Čapek.
Projekt SOŠ a SOU Trhové Sviny
Projekt SOŠ a SOU Trhové Sviny Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ SOŠ a SOU Trhové Sviny, Školní 709.
Michał Żebrowski (herec).
Charles Dickens Aneta Kozlová Sexta
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Vzdělávací oblast:Teoretické vzdělávání Tematická oblast:Realismus v české literatuře Název vyučovací oblasti:Představení S. Čecha a jeho díla Ročník /
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis – realismus, umělecký.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.7.B.17_eduard_bass Název: Eduard Bass Číslo operačního.
Osobnosti světové literatury 19. století romantismus a realismus.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost A B C D 1.1 Stavební spoření.
LITERATURA 9. ročník Odraz 2. sv. v. v literatuře – ztráta prozaiků Karel POLÁČEK Eduard BASS.
Epos Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Animované dobrodružství pro celou rodinu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Světová literatura 1. poloviny 20. století Lion Feuchtwanger
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
Alexandre Dumas starší
Vánoční naděje nekončí
Městská tematika – Ignát Hermann
Název materiálu: VY_12_INOVACE_D. 8. Si
BRNO Matěj Pilát
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
MARK HADDON Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Funkční styl administrativní
REALIZMUS VO SVETOVEJ LITERATÚRE
Literatura 19. století Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_17 Realismus Anglie
ŽIVOT V ČESKÝCH ZEMÍCH PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH
Francie v 1. polovině 17. století
Transkript prezentace:

C HARLES D ICKENS Petra Holasová 2.A

Ž IVOT je považován za jednoho z největších romanopisců 19. století protože se jeho otec dostal do vězení,musel si Charles Dickens vydělávat sám(nejdřív v továrně na leštidla,později jako písař) působil v listu Morning Chronicle,později vydával drobné črty a povídky(díky nimž si ho čtenáři velice oblíbili) zemřel 1870 na mrtvici

D ÍLO Oliver Twist Kronika Pickwicova klubu Vánoční koleda Brozovy črty apod.

O LIVER T WIST Hlavním hrdinou je Oliver Twist,který je vyhozen z chudobince a dá se do služeb hrobníka.Poté utíká z Londýna a dává se do služeb bandy zlodějů vedenou židem Faginem.Při jedné loupeži je zadržen,ale zachrání ho pan Bumle(zde chvíli bydlí),ale pak je unesen zpět ke zlodějům.Při další loupeži je postřelen.Nakonec se dozvídá svůj původ,který mu prozradí Nancy,která je kvůli tomu zabita.Nakonec je celá banda zlodějů potrestaná a Oliver se stává Bumlovým adoptivním synem.

O STATNÍ ZPRACOVÁNÍ film Oliver Twist žánr:sociální/drama V Čr měl premiéru Animovaný seriál Oliver Twist Oliver Twist je napínavý animovaný seriál natočený volně podle klasického románu Charlese Dickense Setkáte se v něm s krásnými zvířecími postavičkami, které v tomto komediálním seriálu čeká spousta vzrušujících dobrodružství.

DĚKUJI ZA POZORNOST VÍCE NALEZNETE NA MÝCH STRÁNKÁCH: