Základní škola, Praha 2, Londýnská 34

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
KURIKULÁRNÍ REFORMA RÁMCOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY et al.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Taneční a pohybová výchova
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Obor informační technologie
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
MGVsetín Ráj na Zemi.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
NAŠE ŠKOLA.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Gymnázium, Brno-Řečkovice, Terezy Novákové 2
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Žák se speciálními vzdělávacími potřebami a změny v legislativě.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
EU peníze školám Zasíťování školy Rekonstrukce podlahy v tělocvičně Arboretum – Přírodní učebna Odborná pracovna humanitních předmětů Dokončení výměny.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Šablony OP VVV a podpora nadání
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Rodičovská schůzka září 2017.
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Základní škola Valašské Klobouky
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Školní vzdělávací program
Revize ICT kurikula, rok tři
PaedDr. Dagmar Kuzníková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Základní škola, Praha 2, Londýnská 34 škola zapojená do řady mezinárodních i národních projektů spolupracují s několika fakultami vzdělávající učitele i se střední pedagogickou školu

Charakteristika školy Základní škola, Praha 2, Londýnská 34 je úplná škola s devíti postupnými ročníky. Na prvním stupni je zpravidla po třech třídách v ročníku, na druhém stupni po dvou paralelních třídách v ročníku. Škola sdružuje následující zařízení: školu s kapacitou 560 žáků, školní družinu s kapacitou 250 žáků, školní klub s kapacitou 80 žáků a školní jídelnu. Škola je situována v oblasti Královských Vinohrad s výbornou dostupností městskou hromadnou integrovanou dopravou. Jedná se o budovu s mnohaletou školní tradicí, v minulosti se zde nacházelo gymnázium, mezi jehož absolventy mimo jiné patří i E. Beneš a V. Klaus.

Školní vzdělávací program Pilíře: Vzdělávání v souvislostech – existence integrovaných vyučovacích předmětů 1. stupeň: Člověk a jeho svět (Člověk a jeho svět, Matematika a její aplikace, Informační a komunikační technologie, Etická výchova), Kultura ducha a těla (Tělesná výchova, Hudební výchova, Výtvarná výchova, Dramatická výchova); 2. stupeň: Člověk a společnost (Dějepis, Výchova k občanství, socioekonomická sféra Zeměpisu, Etická výchova), Svět přírody (Přírodopis, Chemie, fyzickogeografická sféra Zeměpisu), Matematicko fyzikální základ, Estetická výchova (Výtvarná výchova, Hudební výchova)

Školní vzdělávací program Slovní hodnocení Slovní hodnocení na vysvědčení od 1. až do 9. ročníku je doplněno průběžným grafickým hodnocením do vlastních „Záznamníků z Londýnské“, ve kterých jsou vytištěny všechny očekávané výstupy probírané v daném školním roce. Aktivní metody učení Skupinové učení, problémové učení, konstruktivistické postupy, vrstevnické vyučování, aktivní práce s textem, projektové vyučování

Vybavení školy Informační a komunikační technologie Mediatéka vybavená počítači Apple (průběžně obnovované vybavení), pojízdná počítačová učebna ( pojízdná skříň s 15 notebooky Apple (Macbook) a projekčním zařízením), 3 interaktivní tabule, 2 přenosné dataprojektory, přes 100 PC ve škole (všechny napojeny na internet), WiFi, všichni učitelé služební notebooky Keramická dílna - 2 elektrické hrnčířské kruhy, keramická pec školní dílny

Kroužky Ve škole dlouhodobě funguje 50 kroužků. Většinu personálně zajišťují pedagogové školy. Zaměření kroužků je velmi široké – sportovní (např. Florbal, Plavání), vlastivědné ( např. Vycházky Prahou), umělecké (např. Pěvecký sbor, Keramika, Kytara), rukodělné (např. Korálkování, Šikovné ručičky), jazykové (např. Francouzština).

Profesní růst pracovníků portfolio osobní karta ped. pracovníka (cesta přes kompetence) pravidelná setkávání nad portfoliem etický kodex ped. pracovníka ZŠ Londýnská

Zajímavosti tripartitní setkání Záznamníky z Londýnské – grafická podoba hodnocení výjezdy budoucích prvňáčků webové stránka – formou editačního systém