Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
Advertisements

Základní pohybový systém
8. Signály následků hry – jak se bude pokračovat
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Pravidla fotbalu.
Tato prezentace byla vytvořena
Beach rugby
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Zastavení času / time out vhazování rozehrání volný úder výhoda trestné střílení odložené vyloučení / odložené TS vyloučení na trestnou / osobní trest.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
BASKETBAL.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
Fotbal.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HÁZENÁ.
SOFTBALL 1.
Florbal Patrik Převrátil.
VOLEJBAL 1.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
REUVEN VIROVNIK, přeložil Mgr. Robert Vyklický
Basketbalová pravidla
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale basebalisté. Plastový děrovaný míček podobných.
Florbal Ročník: Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Základní změny a novinky v Pravidlech fotbalu 2016 platných od FIFA a FAČR Školení klubů profesionálních soutěží REVIZE PRAVIDEL FOTBALU.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FLORBAL.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Transkript prezentace:

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

Florbal OB21-VVP-HUM-TV-HUD-M-SUPL-006

Florbal Kolektivní sportovní hra Kolektivní sportovní hra Družstvo tvoří 5 hráčů + brankář Družstvo tvoří 5 hráčů + brankář Hra se hraje s umělými florbalovými holemi Hra se hraje s umělými florbalovými holemi Bílý,dutý, dírkovaný, plastový míček Bílý,dutý, dírkovaný, plastový míček

Historie florbalu Florbal vznikl v USA Florbal vznikl v USA Kolébka je Švédsko Kolébka je Švédsko 70. letech 20. století se hrál florbal pod názvem INNEBANDY 70. letech 20. století se hrál florbal pod názvem INNEBANDY Dále se hrál ve Finsku a Švýcarsku Dále se hrál ve Finsku a Švýcarsku

Historie florbalu Ve Švýcarsku měli svoji verzi, kdy brankař měl také hokejku. Ve Švýcarsku měli svoji verzi, kdy brankař měl také hokejku. Ke sjednocení pravidel tohoto sportu došlo v roce Ke sjednocení pravidel tohoto sportu došlo v roce Děrovaný míček na hru florbal vynalezli Američané, kteří používali plastový děrovaný míček k baseballu. Tento míček byl 2x větší Děrovaný míček na hru florbal vynalezli Američané, kteří používali plastový děrovaný míček k baseballu. Tento míček byl 2x větší

Základní pravidla Základní pravidla

Florbal se hraje se na hřišti 20 x 40 metrů které je ohraničeno 50 cm vysokými mantinely. Florbal se hraje se na hřišti 20 x 40 metrů které je ohraničeno 50 cm vysokými mantinely. Branky jsou 160 cm široké, 115 cm vysoké, 65 cm hluboké v dolní části a 40 cm v horní části. Branky jsou 160 cm široké, 115 cm vysoké, 65 cm hluboké v dolní části a 40 cm v horní části. Hraje se na 3x 20 minut. Hraje se na 3x 20 minut. Přestávky jsou 10 minut ( pouze u mužů a juniorů ). Přestávky jsou 10 minut ( pouze u mužů a juniorů ). Juniorky hrají 3x 15 minut čistého času. Juniorky hrají 3x 15 minut čistého času.

Základní pravidla Hráči mohou odehrát míček pouze hokejkou, ale hokejka nesmí být nad úrovní kolen. Hráči mohou odehrát míček pouze hokejkou, ale hokejka nesmí být nad úrovní kolen. Míček lze i odkopnout nebo zpracovat nohou, ale přihrávka nebo vstřelení gólu kopnutím je porušení pravidel. Míček lze i odkopnout nebo zpracovat nohou, ale přihrávka nebo vstřelení gólu kopnutím je porušení pravidel. Kontakt mezi hráči již není zakázán jako dříve – hra tělem se toleruje. Kontakt mezi hráči již není zakázán jako dříve – hra tělem se toleruje. Hra hlavou a výskok je zakázaný. Hra hlavou a výskok je zakázaný. Brankař může míček odrazit jakoukoli částí těla. Může jej chytnout do rukou, jen pokud stojí ve vymezeném brankovišti. Brankař může míček odrazit jakoukoli částí těla. Může jej chytnout do rukou, jen pokud stojí ve vymezeném brankovišti.

Výstroj hráče Všichni hráči v poli musí mít oblečeny dresy skládající se z trika, trenýrek a štulpen. Všichni hráči v poli musí mít oblečeny dresy skládající se z trika, trenýrek a štulpen. Všichni hráči v poli musí mít zcela stejné dresy. Trička nesmí být šedivá. Všichni hráči v poli musí mít zcela stejné dresy. Trička nesmí být šedivá. Všichni brankáři musí mít oblečeny dlouhé kalhoty a triko. Všichni brankáři musí mít oblečeny dlouhé kalhoty a triko. Hráč má hůl cm dlouhou a umělou čepelí Hráč má hůl cm dlouhou a umělou čepelí

Brankář

Zvláštní výstroj brankáře Brankář nesmí používat hokejku. Brankář nesmí používat hokejku. Musí mít nasazenou obličejovou masku schválenou IFF a příslušně označenou. Musí mít nasazenou obličejovou masku schválenou IFF a příslušně označenou. To platí pouze na hřišti během hry. Všechny úpravy obličejové masky, mimo nabarvení, jsou zakázány. To platí pouze na hřišti během hry. Všechny úpravy obličejové masky, mimo nabarvení, jsou zakázány. Brankář smí používat jakékoli ochranné vybavení, ale žádné z nich nesmí být určené k chytání střel. Brankář smí používat jakékoli ochranné vybavení, ale žádné z nich nesmí být určené k chytání střel. Brankář smí užívat helmu a tenké rukavice. Všechny látky lepivé nebo ovlivňující tření jsou zakázány. Brankář smí užívat helmu a tenké rukavice. Všechny látky lepivé nebo ovlivňující tření jsou zakázány. V bráně či na ní nesmí být ponechány žádné předměty. V bráně či na ní nesmí být ponechány žádné předměty.

Situace ve hře-vhazování míče 1. Je-li míč neúmyslně zničen. 2. Je-li míč poškozen. 3. Rozhodčí musí dát hráčům přiměřenou možnost hrát i s tímto míčem, než hru přeruší. 4. Pokud se mantinel v kterémkoliv místě rozdělí a míč se dostane do blízkosti tohoto místa. 5. Pokud je brána neúmyslně pohnuta z místa a nemůže být upravena zpět v přiměřeném čase. 6. Brankář je zodpovědný za vrácení posunuté brány na původní místo, jakmile je to pokládáno za možné.

Situace ve hře-vhazování míče 7. Pokud dojde k vážnému zranění nebo zraněný hráč přímo ovlivňuje hru. 8. Rozhodčí posuzuje, co lze považovat za vážné zranění, ale je-li na něj podezření, hra musí být okamžitě přerušena. 9. Stane-li se během hry neobvyklá situace. 10. Rozhodčí posuzují, co lze považovat za neobvyklé přerušení. Za neobvyklé přerušení je vždy považováno: přítomnost neoprávněných osob nebo předmětů na hrací ploše, úplný nebo částečný výpadek osvětlení, zazní-li omylem siréna nebo je-li hra značně ovlivněna tím že míč zasáhl rozhodčího.

Situace ve hře-vhazování míče 11. Není-li branka uznána, ačkoliv nebyl spáchán přestupek vedoucí k volnému úderu. 12. To platí i pro situaci, kdy se míč dostane do brány, aniž by přešel zepředu brankovou čáru. 13. Není-li proměněno trestné střílení. 14. To platí i pro nesprávně provedené trestné střílení. 15. Je-li uloženo odložené vyloučení, protože provinivší se družstvo získalo a kontroluje míč. 16. To platí i pro situaci, kdy družstvo, které se neprovinilo, má podle názoru rozhodčích snahu plýtvat časem.

Charakteristika hráče v číslech Průměrná srdeční frekvence během zatížení – 165/min Průměrná srdeční frekvence během zatížení – 165/min Tělesná hmotnost – 60-65kg u žen Tělesná hmotnost – 60-65kg u žen Tělesná hmotnost – 65-80kg u mužů Tělesná hmotnost – 65-80kg u mužů Minimální množství tuku Minimální množství tuku

Děkuji za pozornost