Stipendijní informační portál - Informační Strategie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Informační systémy podnikové systémy CRM
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
SWOT Analýza Daniel Vančura.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Úvod do ESY Edita Marečková. Představení Exact Synergy Enterprise = ESY propojení jednotlivých oblastí podnikových IS „balík chytrých podnikových řešení“
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Profesní organizace, nadace a neziskové organizace.
Podnikatelské prostředí: Mezoprostředí
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Globální architektura IS/ICT
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Seminární práce z předmětu SIPOL
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Stipendijní informační portál - Detailní analýza a návrh.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Ekonomika malých a středních podniků
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

Stipendijní informační portál - Informační Strategie

Základní premisa V současné rychle se měnící době je pro firmu orientovanou na zákazníky životně důležité mít kvalitně zpracovanou informační strategii. Podpora mise a cílů firmy běžným IS již neposkytuje zásadní konkurenční výhodu – dnes tuto výhodu spíše představuje IS, který korektně a efektivně podporuje podnikové procesy. Informační strategie je prvním krokem ve směru správně a podle požadavků uživatele fungujícího IS.

Rozpracování Business Plánu  SWOT analýza Informační strategie podrobně rozpracovává ty části SWOT analýzy Business Plánu, jenž lze podpořit pomocí IS/ICT  Dlouhodobé a krátkodobé cíle firmy jsou rozvedeny do dílčích cílů dosažitelných díky IS/ICT

Analýza konkurence  AIA – Akademická informační agentura Informační centrum Informační centrum Bulletiny a publikace Bulletiny a publikace Konkurzní řízení na vládní stipendia Konkurzní řízení na vládní stipendia Stáže pro učitele (koordinátor programu INSET) Stáže pro učitele (koordinátor programu INSET) Kontakty na rodinné mluvčí (lektory pro střední školy) Kontakty na rodinné mluvčí (lektory pro střední školy)  Shrnutí nevýhod webu AIA: špatné vyhledávání informací špatné vyhledávání informací nepřehlednost a přílišná komplikovanost webu nepřehlednost a přílišná komplikovanost webu duplicita odkazů duplicita odkazů hlavní zaměření pouze na vládní stipendia hlavní zaměření pouze na vládní stipendia

Analýza konkurence  Vysoké školy v ČR První krok studenta na cestě za stipendiem První krok studenta na cestě za stipendiem Weby dobře propracované a vyhledatelné Weby dobře propracované a vyhledatelné  Shrnutí nevýhod webů VŠ: roztříštěnost (spousta stránek mnoha různých a v této oblasti navzájem nespolupracujících institucí) roztříštěnost (spousta stránek mnoha různých a v této oblasti navzájem nespolupracujících institucí) „decentralizace“ informací „decentralizace“ informací nejednotný interface nejednotný interface nabídka stipendií většinou pouze pro studenty dané VŠ nabídka stipendií většinou pouze pro studenty dané VŠ neexistuje možnost procházení a vyhledávání v celkové nabídce stipendií neexistuje možnost procházení a vyhledávání v celkové nabídce stipendií

Závěr z analýza konkurence Firma by se měla zaměřit na vytvoření kompletní centralizované nabídky stipendií pro studenty podpořené efektivním vyhledávacím systémem. Důležité je rovněž zaměřit se na propagaci v čemž nám AIA i VŠ jako státní organizace nebudou schopni příliš konkurovat.

Požadavky na IS/ICT  Konsolidace informací  Konsolidace služeb  Minimalizace administrativy (byrokracie)  Správa stipendií, studentů, agentů a dalších partnerů  Kvalitní webová prezentace  Vybudování databází

Kritické faktory úspěchu  Faktor času (rychlost nasazení,…)  Priority zavedení do provozu funkčních částí  Integrita a aktuálnost dat  Zabezpečení IS  Škálovatelnost IS

Funkční specifikace IS  Ekonomický systém  Personalistika  Kancelářské aplikace  Document workflow  CRM systém  Systém komunikace  Task workflow  Správa reklamního systému  Knowledge base system

Požadavky na funkcionalitu IS  Dle subjektů: Student – zadání požadavku, nalezení stipendií, uzavření smlouvy, zpětná vazba Student – zadání požadavku, nalezení stipendií, uzavření smlouvy, zpětná vazba Školy, nadace, agentury – zavedení stipendií do systému, uzavření smlouvy Školy, nadace, agentury – zavedení stipendií do systému, uzavření smlouvy Zaměstnanci a vedení – administrace evidencí, řízení podniku Zaměstnanci a vedení – administrace evidencí, řízení podniku Vlastníci – informace o hospodaření Vlastníci – informace o hospodaření Finanční zprostředkovatel – informace o studentovi Finanční zprostředkovatel – informace o studentovi

Kontextový diagram  Subjekty a vazby: Studenti Studenti Agentury, školy a nadace Agentury, školy a nadace Vlastníci Vlastníci Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Banka Banka Média a komunikace Média a komunikace Veřejnost Veřejnost Státní správa, zdravotní pojišťovna Státní správa, zdravotní pojišťovna