Prezentace (principy úspěšné prezentace, příprava podkladů pro

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Bzenec
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Manažerská grafika Úspěšná prezentace
Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Umění prezentace.
 F5 – spustit prezentaci  Shift + F5 – spustit prezentaci od aktuálního snímku  Esc – ukončit prezentaci  Za běhu prezentace:  Ctrl + S – přehled.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Maturitní otázka č. 21 Kristýna Kaňovská 4. A.
Obrázky poskytla firma Complex,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Letní škola SOČ 2012, Brno Jaroslava Geletičová
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Dujková Michaela, 4.B Juřinová Nikola, 4.A. Stanovené cíle prezentace Upřesňující informace Shromáždění podkladů Stanovení hlavních bodů Grafické zpracování.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Zásady práce s prezentacemi
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
Informační a komunikační technologie PowerPoint
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Nástroj pro prezentace
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Inf Prezentace informací
Management Tvorba prezentací ppt.
Konstrukce trojúhelníku
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školicí prezentace
Konstrukce trojúhelníku
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Vzor individuální prezentace
pitná příprava před CT vyšetřeními
Jak si připravit prezentaci
Název školicí prezentace
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
Transkript prezentace:

Prezentace (principy úspěšné prezentace, příprava podkladů pro Referát č. 21 Prezentace (principy úspěšné prezentace, příprava podkladů pro prezentaci, nástroje pro tvorbu prezentace, vytvoření a nastavení prezentace, zásady zpracování počítačové prezentace)

Základní chyby prezentace Fonty Ne každý počítač bude mít nainstalované právě Vaše oblíbené fonty. Pokud používáte nějaký nadstandardní font, tak jej raději přidejte k prezentaci (Tools -> Options, záložka Save). Její velikost se sice zvětší, nicméně nebudete překvapeni, že vše vypadá zcela jinak. Vložené objekty Pokud chcete přidat ilustrační zvuk a nebo dokonce video, tak nezapomeňte, že musí být také součástí prezentace. Když máte takové choutky, tak raději použijte variantu prezentace na CD (File -> Package for CD). Umístí se tam všechny potřebné soubory a vy se můžete před prezentací klidně vyspat. Používejte odrážky Prezentace má být pro vás pouze vodítko. Nemělo by tam být vše napsané, abyste to mohli jen číst. Sesumírujte si myšlenky, udělejte z nich pár bodů, které vás povedou. Stejně tak se může posluchač vrátit zpět k výkladu, pokud na chvilku znepozorní. Používejte šablony Pokud máte nastavený nějaký výchozí vzhled, tak již šablony používáte. Když budete chtít vzhled prezentace měnit, tak to dělejte přes šablony. Je to nejjednodušší způsob jak změnit, během několika kroků, celou prezentaci. Kontrolujte překlepy Je to nejjednodušší, co můžete udělat. Stačí F7 a kontrolování překlepů může začít. Nicméně většina lidí na tuto část ráda zapomíná. :) Nekopírujte obrázky z webu Většina obrázků není určena ke kopírování. Navíc většina obrázků na internetu je bitmapová - obarvené pixely. Pokud jej budete chtít nějakým způsobem zvětšovat, tak bude vypadat čím dál hůř. Pro prezentace se mnohem lépe hodí cliparty - vektorové obrázky, které lze zvětšovat libovolně bez ztráty kvality.

Klávesové zkratky CTRL+N - nová prezentace CTRL+O - otevření prezentace CTRL+W - uzavření prezentace CTRL+P – tisk prezentace CTRL+S – uložení prezentace <F5> - spuštění prezentace <F7> - kontrola pravopisu CTRL+Z – krok zpět CTRL+Y - krok vpřed ALT+F4 – ukončení programu CTRL+M – nový snímek

Příprava prezentace stanovení cíle prezentace Základem a nutnou podmínkou každé úspěšné prezentace je znalost cíle. Musíme si předem ujasnit, co má být prezentací vlastně dosaženo. Máme jen informovat, ukázat nebo i vysvětlit či dokonce získat a přesvědčit? Tomu se pak podřizuje vše ostatní - příprava, obsah i způsob prezentace. upřesňující informace komu je prezentace určena kdy prezentace proběhne (v jakém časovém horizontu?) kolik času je pro prezentaci určeno kde se bude prezentace konat - vzdálenost, umístění, vybavení a technické podmínky prostoru konání shromáždění podkladů Než začneme s tvorbou naší prezentace, čeká nás pečlivá a leckdy zdlouhavá mravenčí práce. Je třeba shromáždit všechny potřebné údaje, dostupné informace a materiály k tématu a vybrat z nich to, co je pro danou prezentaci, respektive pro splnění cíle dané prezentace důležité. stanovení hlavních bodů grafické zpracování Pro přípravu prezentace je nejvhodnější použít některého, k tomuto účelu vytvořeného, počítačového programu, např. Microsoft PowerPoint.

TECHNIKY PROJEVU: Pro zvládnutí prezentace je velmi důležité, aby mluvčí dovedl využívat nástroje, které ovlivňují posluchače. zvládání trémy využití hlasu technika řeči ZLOZVYKY: • výplňová slova - “ehm, ééé” a podobně mohou vašemu publiku velmi znepříjemnit vaši prezentaci. Věnujte tomuto bodu velkou pozornost. Místo těchto slov se naučte dělat pauzu. • nervózní pohyby - hraní si se šperky, doteky rtů, upravování si rýlí, hraní si s tužkou, hraní si s vousy nebo vlasy, pohazování si s drobnými v kapse. • přehnaná gestikulace - ještě horší než nepoužívat gesta během prezentace je jejich přemíra. Držte se staré zásady “Všeho s mírou”. • stůjte čelem - nemluvte k plátnu. Potřebujete-li sledovat plátno zvolte vhodný úhel.

Struktura textu 1. Úvod - přivítání přednášejících, seznámení s cílem prezentace, obsahem a časovým programem. 2. Vymezení pojmů - budeme-li používat v průběhu prezentace speciální pojmy, kde hrozí, že některý z posluchačů by těmto pojmům nemusel plně porozumět, je třeba tyto pojmy předem definovat. 3. Samotná prezentace - sestává se z jednotlivých témat/bodů, které jsme si definovali výše uvedeným způsobem za použití Post-it® Notes. Ujistěte se, že tyto celky na sebe navazují! 4. Shrnutí - shrňte v několika větách, jaké hlavní poznatky byly v prezentaci řečeny. 5. Diskuse - vždy by měla být směřována pouze k tématu prezentace. 6. Rozloučení, závěr.