Coton de Tulear Jako nejlepší přítel….

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy. Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy.
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
N ĚMECKÝ BOXER Alias,,rozplácnutý miláček“. S TAVBA TĚLA Velikost: psi-57-63cm feny-53-59cm Váha: psi-nad 30kg feny-nad 25kg Boxeři mají velmi silnou.
Proč mají někteří muži místo ženy psa … 1. Čím později přijdeš, tím více se tvůj pes raduje.
Název SŠ: Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.107/1.500/ Název projektu: Moderní škola Předmět:Český.
JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Jack russel teriér.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika III
PES PŘÍTEL ČLOVĚKA…….A ČLOVĚK PŘÍTEL PSA LEDEN 2012 – KVĚTEN 2012.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Pes …a jeho plemena.
Proč je důležité studovat Principy
American Staffordshire Terrier
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ Metodika kurzů snižování nadváhy adolescenty
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
SVĚT PSŮ Že pes je nejlepší přítel člověka víme již dlouho, někteří lidé možná ale netuší, že život bez psa by nemohl fungovat.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Bonita se věnovala s úspěchem pachovým pracím. Je maminkou Colina a Dorky. V době aktivní práce byla krmena PREMIUM ADULT. Během letošní březosti a laktace.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Slovenský kopov.
Pejsci.
KOMUNIKACE S NEVIDOMÝM
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Fotky a klipárty psů. Fotky a klipárty psů II Fotky štěňátek.
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
Za léta, po které se chovu věnujeme, jsme vyzkoušeli různé druhy „rádoby“ superprémiových krmiv a potravinových doplňků, ale naše leonbergřice chtěla ještě.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Psí Svět.
Siamská kočka Plemeno kočky.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.
Bulteriér.
EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Prezentace Michutová Adéla
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Období: září – prosinec 2011
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Transkript prezentace:

Coton de Tulear Jako nejlepší přítel…

Popis: Původ:Madagaskar,město:Toliara (česky Tulear) Nazývá se „Bavlníkový pes z Madagaskaru“,protože jeho srst je velmi podobná bavlně… Váha:od 4-7kg u psů,fenka 3.5 až 5 kg…výška:26-28-pes,fena:23-25cm… Má titul tzv.“Královský pes“,ale neví se přesně,odkud tento titul získal,jsou dvě možnosti: 1.Přidělila mu ji Francouzská šlechta na Madagaskaru(18.st.) 2.Nebo královský dvůr,kde byl často šlechtěn…

Povahové rysy 1: Vytrvalost, chytrost, mrštnost a jednou z důležitých vlastností, kterou získal během jeho života v divoké přírodě Madagaskaru,  je vlastnost rychlého běžce… Psi tohoto plemene jsou veselé povahy, vyrovnaní a velmi přívětiví k ostatním psům i lidem; jsou schopni dokonale se přizpůsobit každému životnímu stylu. Je báječným rodinným psem, který miluje děti. Je připraven kdykoliv ke hrám a miluje čerstvý sníh…

Povahové rysy 2: Ke štěkotu ho vede spíše jeho pud hlídače. Pro svou  velikost je ideálním společníkem do městských bytů. Díky své temperamentní a živé povaze ocení procházky přírodou… Svůj temperament umí využít i při hrách doma.Na jednu stranu je klidný, mírný, ale na stranu druhou je to temperamentní a sportovní pes… Má i titul:„ Antidepresivní pes“= a to hlavně kvůli své lásce k dětem a lidem a pro svou věrnou povahu…

Péče o srst: Srst potřebuje pravidelné česání a kartáčování,pokud se ušpiní,stačí srst pořádně pročesat a tím se očistí… Při kartáčování používáme rozčesávače převážně ve spreji, které jsou určené pro dlouhosrstá plemena… Nevyžaduje časté koupání. Pokud je už potřeba cotonka vykoupat, používáme šampony pro dlouhosrsté a bílé psy… Srst Cotona nelíná,tím pádem je vhodný pro alergiky…

Výchova: Výchova psa Coton de Tuléar se obejde bez křiku a tvrdosti. Jeho povahové rysy umožňují Cotona vychovávat i klidným hlasem. A když výchovu pojmete jako napínavou hru, máte vyhráno. Je celkem poslušný, takže nebývá problémem a nestává se, když cotonka přivoláte, aby nepřiběhl. S výchovou by se mělo začít již ve štěněcím věku a měl by s ní začít už chovatel. Při výchově má skvělý orientační smysl a dokáže rozesmát…

Pár fotek 

Zajímavosti: PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA: Coton de Tulear se průměrně dožívá 12 až 14 let… PŮVODNÍ VYUŽITÍ: Společenský pes… VYUŽITÍ DNES: Společník… Rád si vymýšlí hry,nesnese být odstrčený a zavřený v kotci, miluje svobodu pohybu s denní dávkou alespoň 20 minut pobytu venku. Rád plave i si hraje ve sněhu. Nevadí mu ani déšť,je to zkrátka HROZNĚ veselý pejsek…

Pro chov,nebo POTĚŠENÍ? Rozhodnout se, zda-li chce cotonka pro chov, nebo pouze pro potěšení, by se měl budoucí majitel ještě před koupí. V případě, že má být coton pouze jeho společník, obraťte se na chovnou stanici, která inzeruje prodej štěňat s PP. Všímejte si v jakém prostředí psi žijí, zda nejsou zablešení, vyhublí, příliš ustrašení, zda nejeví příznaky onemocnění. Raději chovatele navštivte osobně několikrát. Vždy chtějte vidět PP obou rodičů.

Štěňata Za štěně se pes považuje až do 1.roku života,pak se z něj stává dospělý pes… Štěňata je nutné vydatně krmit,protože se (jako člověk) vyvíjí… Důležité je je krmit masem,i zeleninou (polévky) a stravu doplnit i granulemi určenými pro štěnata (např.:Pedigree…) Štěně je (jako každé jiné) velmi hravé a naštěstí to u něj přetrvá až do konce života,což u některých psů není a to je další Cotonkova výhoda…

Pár fotek 2 

Výstavy ANO NE Podstata: MVP Brno 10. - 11. 2. 2007 Peer Primož, SL Klubová výstava cotonů Kutná Hora 17. 3. 2007 ?    ANO MVP České Budějovice 21. - 22. 4. 2007 Peter Machetanz, D    MVP Praha 28. - 29.4. 2007 Miroslav Redlicki, Polsko    NE MVP Litoměřice 19. - 20. 5. 2007 ing. A. Košťálová     Speciální výstava Kolesa 16. 6. 2007 23. - 24. 6. 2007 Georgos Kostopoulos,Řecko    Česká národní výstava Mladá Boleslav 21. - 22. 7. 2007 Ing. Košťálová     Klubová výstava cotonů Mostov 25. 8. 2007 MVP Mladá Boleslav 1. - 2. 9. 2007 O. Dolejšová    NVP Brno 8. - 9. 9. 2007 6. - 7. 10. 2007 L. Ubrová     17. - 18. 11. 2007 Petru Munteanu, Rumunsko   

Výstavy 2  (obrázky)

Pár fotek 3 

Krmivo(nejen pro štěňata) Lze používat jakékoliv krmivo,strava se ale nesmí skládat jen z granulí,musí v ní být osaženo maso (nejlépe vařené) a i zelenina… Nejlepší výrobky jsou od Pedigree,neboť mají možnost pro Junior(štěňata),Adult(dospělý) a Senior(staří psi) a též jsou vhodné i ProPlan,s tutéž nabídkou…

Konec To je vše,co bych chtěla o plemeni Coton de Tulear říci…z vlastní zkušenosti vím,jaké je to společenske,veselé a hravé plemeno a že se s ním člověk opravdu nenudí… Je to NEJLEPŠÍ KAMARÁD,CO MÁM…