Vzdělávací programy a školící akce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Lidský faktor v dopravě!
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Ing. Stanislava Správková
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Didaktické prostředky
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Název příjemce: Základní škola Šaratice, Náves 96, příspěvková organizace Název partnera: Z ákladní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Kvalita v sociálních službách jako proces
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Didaktické prostředky
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Assessment centrum.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Kariérové poradenství a podnikavost
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Vzdělávací programy a školící akce Alena Weberová

Celkový přehled nabídky Vzdělávací programy Školící akce Workshopy pro vedení příspěvkových a neziskových organizací

Základní informace Vzdělávání probíhá přímo v organizaci Minim. počet účastníků je 5, max. 25 účastníků Vzdělávací programy jsou akreditovány min. na 6 vyuč. hodin, školící akce na 4 vyuč. hod. Základní cena programu je 5.000,- Kč (při dojezdu do 70 km, při delší vzdálenosti se cena upravuje) Pro malé kolektivy (např. pečovatelská služba) - lze upravit počet účastníků i cenu Možnost školení ve všední dny (odpoledne i dopoledne) i víkend, podle potřeb organizace          

Přehled vzdělávacích programů (akreditovaných MPSV) Práce klíčových pracovníků – akreditace MPSV Osobnost pečovatele v zařízení sociálních služeb – akreditace MPSV Klient s mentálním či jiným zdravotním postižením v sociálních službách – akreditace MPSV Práce s problematickým klientem – akreditace MPSV Psychologie stáří – akreditace MPSV Klient s kombinovaným zdravotním postižením – akreditace MPSV Pohled na klienta a práce s ním pro sestavování IP – akreditace MPSV Rozvoj finančních dovedností I. (pro prac. přímé péče) – akreditace MPSV

Práce s bolestí klienta – akreditace MPSV Rozvoj finančních dovedností II. (pro soc. pracovníky) – akreditace MPSV Práce s bolestí klienta – akreditace MPSV Sociální komunikace v pomáhající profesi – akreditace MPSV Týmová spolupráce v sociálních službách – akreditace MPSV Management sociálních služeb (pro soc. pracovníky) - akreditace MPSV Projektový management v sociálních službách (pro soc. pracovníky) – akreditace MPSV Problematika PR a fundraisingu (pro soc. pracovníky) – akreditace MPSV Psychosociální výcvik – podáno k akreditaci k 24.2.2012

Seznam lektorů Ing. Simona Bejčková – ekonom, projektový manažer, prezidentka Komory evropských Poradců Mgr. Kristýna Kopečná – psycholog Alena Weberová – sociální pracovník, speciální pedagog, konzultant pro osobnostní rozvoj

Práce klíčových pracovníků – akreditace MPSV Kdo je klíčový pracovník Zásady práce KP Kompetence a odpovědnost KP Přenos informací v týmu Spolupráce Práce KP s uživatelem Tvorba plánu, aktualizace a hodnocení s uživatelem Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor - Alena Weberová Cíl programu – ukotvit v klíčových pracovnících jejich zodpovědnost při práci s klientem

Osobnost pečovatele v zařízení sociálních služeb – akreditace MPSV Typy a charakteristika osobnosti Faktory ovlivňující osobnost Vliv osobnosti na práci s klientem Emocionalita Jak se svou osobností pracovat pro kvalitu péče Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor - Alena Weberová Cíl programu – pochopení charakteristik typů osobnosti, jak s tím pracovat a využívat při práci s klientem

Klient s mentálním či jiným zdravotním postižením v sociálních službách – akreditace MPSV druhy zdravotních postižení potřeby zdravotně postižených, jejich možnosti dle postižení a rozdíl v přístupu k nim přístup ke klientovi se zdravotním postižením v zařízení sociálních služeb vznik a příčiny mentální retardace nápadnosti v chování mentálně postižených a jejich vývoj osobnost mentálně postižného socializace mentálně postižených práva klientů při zbavení způsobilosti k právním úkonům či zbavení způsobilosti v návaznosti na Standardy kvality Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor - Alena Weberová Cíl programu – umět rozlišit zdravotní postižení, potřeby podpory klientů dle druhu postižení a druhy přístupů k nim

Práce s problematickým klientem – akreditace MPSV Rozdělení klientů (nespolupracující, agresivní, závislý, nedobrovolný, depresivní…….) Techniky ke zvládnutí situace Podpora klienta v krizové situaci Nalezení a následné předcházení krizovým situacím Rozbor konkrétní situace Diskuse Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor – Mgr. Kristýna Kopečná, Alena Weberová Cíl programu – seznámit účastníky s druhy problematických klientů a předat návody k zvládnutí klientů a situace

Psychologie stáří – akreditace MPSV Typologie stáří Změny procesů ve stáří (biologické, sociální, pracovní, psychologické) Stáří a sexualita Stáří a patologické jevy Podpora seniora Rozbor konkrétní situace Diskuse Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor – Mgr. Kristýna Kopečná, Alena Weberová Cíl programu – seznámit účastníky s problematikou stáří, na změny u klientů, rozbory konkrétních situací při práci s uživateli

Klient s kombinovaným zdravotním postižením – akreditace MPSV druhy zdravotních postižení a jejich možné kombinace rozpoznání nejtěžšího postižení z kombinace u klienta potřeby zdravotně postižených, jejich možnosti dle postižení a rozdíl v přístupu k nim přístup ke klientovi se zdravotním postižením v zařízení sociálních služeb dovednost k analyzování míry podpory u klienta socializace zdravotně postižených práva klientů při zbavení způsobilosti k právním úkonům či zbavení způsobilosti v návaznosti na Standardy kvality Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor - Alena Weberová Cíl programu – umět rozlišit nejzávažnější z kombinovaného zdravotního postižení klienta, naučit se analyzovat míru podpory u klientů s kombinovaným zdravotním postižením a umět s nimi pracovat

Pohled na klienta a práce s ním pro sestavování IP – akreditace MPSV zjišťování možností a schopností klienta míra potřebné podpory klienta zdroje a metody zjišťování přání a osobní cíl klienta zaznamenávání informací kroky k naplnění osobního cíle klienta Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor - Alena Weberová Cíl programu – získat dovednosti pro práci klíčového pracovníka k pohledu na klienta, k práci s ním a s IP

Rozvoj finančních dovedností I. (pro prac Rozvoj finančních dovedností I. (pro prac. přímé péče) – akreditace MPSV Co jsou to peníze, k čemu slouží Vystupování a finanční jistota v jednání Znalost peněžních toků v rodině, v organizaci Peníze v praxi, základní dovednosti hospodaření s vlastními či svěřenými finančními prostředky Peníze jako nástroj blahobytu Rozvoj finanční gramotnosti ve vazbě na rozvoj osobnosti, organizace, kolektivu Rozvoj osobnosti v důsledku finančních dovedností Základy bankovních produktů ve vazbě na osobu, rodinu, organizaci Důsledek finanční gramotnosti je rozvoj klíčových kompetencí pracovníka v organizaci a vůči klientům Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor – Ing. Simona Bejčková, Alena Weberová Cíl programu – cílem programu je získat finanční a ekonomické znalosti, rozvoj klíčových kompetencí, zvýšení základních dovedností a podpory klientů

Rozvoj finančních dovedností II. (pro soc Rozvoj finančních dovedností II. (pro soc. pracovníky) – akreditace MPSV Vystupování a finanční jistota v jednání Rozvoj finančních a právních dokumentů ve vazbě na finanční prostředky a jejich hospodárnost Analýza finančních nástrojů ve vazbě na kompetence pracovníka Předluženost, konsolidace a další nástroje využitelné u jednotlivců či skupin klientů Dovednosti k sestavení rozpočtu, seznámení s možnými nástroji konsolidace, jak předcházet předluženosti, jak bránit seniory před nekalou reklamou v důsledku z které mnohdy vzniká předluženost Co jsou to exekuce, jak vznikají, jaké jsou možnosti Min. akreditovaná doba výuky – 6 hod./ 45min. Lektor – Ing. Simona Bejčková, Alena Weberová Cíl programu – získání dovedností v rámci finančních nástrojů, naučit se sestavit rodinný rozpočet, jak eliminovat související ekonomické a celospolečenské jevy

Práce s bolestí klienta – akreditace MPSV Vymezení a charakteristika bolesti Fyziologie bolesti Akutní bolest Chronická bolest Rozlišení akutní a chronické bolesti Chování a role uživatele Emocionální rekce uživatele Bolest a lidské tělo Min. akreditavaná doba výuky – 8 hod./ 45min. Lektor - Alena Weberová Cíl programu – porozumět chování uživatele ovlivněného bolestí, vědět jak s tím pracovat a využívat to při práci s uživatelem.

Sociální komunikace v pomáhající profesi – akreditace MPSV Osobnostní nároky a profesní kompetence pracovníka Úvod do komunikace Neverbální komunikace Verbální komunikace Aktivní naslouchání Rozhovor Přístupy u svízelných typů Syndrom pomáhajících a syndrom vyhoření Min. akreditovaná doba výuky – 8 hod./ 45min. Lektor - Alena Weberová Cíl programu - seznámit účastníky s nejnosnějšími kompetencemi jejich profese, osvojení si informací z oblasti komunikace při práci s uživatelem, vedení rozhovoru.

Týmová spolupráce v sociálních službách – akreditace MPSV Charakteristiky a komunikace v týmu Cíle týmu, role v týmu a efektivita týmu Procesy a překážky týmové spolupráce, konflikty a vedení v týmu Týmová spolupráce v sociálních službách Týmová spolupráce při naplňování standardů kvality sociálních služeb Min. akreditovaná doba výuky – 8 hod./ 45min. Lektor – Alena Weberová Cíl programu: Budování a řízení týmu sociálních služeb, rozvoj týmové spolupráce a kvality péče.

Management sociálních služeb (pro soc. pracovníky) – akreditace MPSV Hlavní manažerské úkoly a specifika práce vedoucího úseku v neziskové organizaci/sociálních službách Které jsou klíčové manažerské dovednosti potřebné pro práci manažera v NNO/ sociálních službách? Jak je rozvíjet? Jak motivovat zaměstnance v neziskovém sektoru a pracovat s dobrovolníky? Rozvoj jako jeden ze základních kamenů motivace a zvyšování výkonu:Jak vytvářet efektivní rozvojové plány pro sebe i své podřízené? Vztahy NNO a veřejné správy, Vize, cíle, strategie a plánování NNO jako poskytovatele sociální služby Min. akreditovaná doba výuky – 8 hod./ 45min. Lektor – Ing. Simona Bejčková, Alena Weberová Cíl programu: Získání základních manažerských dovedností sociálního pracovníka jako vedoucího sociálního úseku organizace poskytující sociální služby (vedení podřízených, ale i klientů a uživatelů).

Projektový management v sociálních službách (pro soc. prac Projektový management v sociálních službách (pro soc. prac.) – akreditace MPSV Dotační podpora projektů v oblasti potřeb sociálních služeb, obcí a měst. Možnosti využití zdrojů EU pro sociální oblast. Regionální operační programy Oblasti, formy a příjemci podpory Podporované aktivity: podpora sociálních služeb a dalších nástrojů ve prospěch sociálního začleňování cílových skupin podpora vzdělávání zadavatelů, poskytovatelů a dalších subjektů v oblasti sociálních služeb a integrace Min. akreditovaná doba výuky – 8 hod./ 45min. Lektor – Ing. Simona Bejčková, Alena Weberová Cíl programu: Získání základních dovedností a kompetencí pro psaní, vedení a řízení projektů v sociálních službách.

Problematika PR a fundraisingu (pro soc. prac.) – akreditace MPSV Verbální a neverbální komunikace, Komunikační dovednosti v praxi – vyjednávání, moderování a lektorování Komunikace s médii, Příprava a distribuce tiskové zprávy. Příprava veřejného vystoupení a prezentace, Osobnost mluvčího – dobrý řečník a vyjednávač Financování, fundraising a podnikání v sociálních službách. Základní pravidla fundraisingu, motivace dárců, dlouhodobý rozvoj organizace Min. akreditovaná doba výuky – 8 hod./ 45min. Lektor – Ing. Simona Bejčková, Alena Weberová Cíl programu: Získání základních dovedností a kompetencí k oslovování veřejnosti, dárců a médií, financování a podnikání v sociálních službách.

Psychosociální výcvik – podáno k akreditaci k 24.2.2012 Sebepoznání a rozvoj sebeúcty Rozvoj komunikačních dovedností Rozvoj kreativního myšlení, Relaxační techniky Rozvoj týmové spolupráce Stres a stresová zátěž, Prevence syndromu vyhoření Rozvoj prezentačních dovedností Min. akreditovaná doba výuky – 16 hod./ 45min. Lektor – Mgr. Kristýna Kopečná, Alena Weberová Cíl programu: Získat nástroje na sebepoznání, rozvoj kreativní dovednosti, týmovou spolupráci a prevenci syndromu vyhoření.

Přehled školících akcí Základy komunikace pro práci s uživateli Postoje k seniorům Týrání a zanedbávání seniorů Práce s emocemi Příčiny pádů u seniorů

Základy komunikace pro práci s uživateli Zásady komunikace Komunikační dovednosti Slovní a mimoslovní komunikace Komunikace s uživateli /s poruchou zraku,sluchu a mentálním postižením/ Asertivita Slovní sebeobrana Cíl akce – seznámit účastníky s významem komunikace při práci s uživateli, ale i při práci s kolegy a vedením organizace

Postoje k seniorům Postoje k seniorům Stereotypy a předsudky Ovlivňující faktory Stárnutí, stáří a jeho důsledky Specifika práce se seniorem Cíl akce – seznámit účastníky s faktory ovlivňující přístup k seniorům a práci s nimi

Týrání a zanedbávání seniorů Vymezení pojmů Druhy týrání Kdo týrá a proč? Rizikové faktory týrání a zanedbávání Diagnostika a řešení situace Cíl akce – seznámit účastníky s druhy týrání seniorů, diagnostikou a možnostmi řešení situací při práci s klienty

Práce s emocemi Typy emocí Funkce emocí Emoční vývoj jedince Zvládání emocí v krizi a zátěži Některé obranné mechanismy Cíl akce – seznámit účastníky se zvládáním a využitím emocí při práci s klientem

Příčiny pádů u seniorů druhy rizik na pády stáří mechanismy a příčiny pádů prevence pádů identifikace rizikového klienta kvalita ošetřovatelské péče Cíl akce – pochopení příčin a souvislostí pádů seniorů, identifikace rizikového uživatele pro SQ

příspěvkových a neziskových Workshopy pro vedení příspěvkových a neziskových organizací

Finančně-ekonomické nástroje pro příspěvkové a neziskové organizace Hospodaření organizace a její možnosti Co mohu dělat, jak to mohu dělat, jaké mám účetní, ekonomické a finanční možnosti, dobře zvolený marketing, stanovení cíle, zpravování rozpočtu, jak oslovit sponzory, co jim mohu nabídnout Vystupování, způsoby jednání Plánování a rozvoj organizace s výhledem na 5 až10 let s ohledem na skladbu klientů Kde mohu v organizaci ušetřit a jak mohu nastavit organizační schéma, aby systém finančních nástrojů v organizaci fungoval Jak si může příspěvková organizace, neziskovka vydělávat Cílem workshopu je získat základy podnikatelského minima výdělečné organizace aplikované na neziskový sektor.

Klíčové manažerské dovednosti pro manažery a vedoucí pracovníky v NNO pro vedení lidí Hlavní manažerské úkoly a specifika práce vedoucího v neziskové organizaci/sociálních službách? Které jsou klíčové manažerské dovednosti potřebné pro práci manažera v NNO/ sociálních službách? Jak je rozvíjet? Jak motivovat zaměstnance v neziskovém sektoru a pracovat s dobrovolníky? Rozvoj jako jeden ze základních kamenů motivace a zvyšování výkonu:Jak vytvářet efektivní rozvojové plány pro sebe i své podřízené? Cíl - účastníci si odnesou své individuální rozvojové plány a následně jim budou zaslány tipy na zlepšení v jednotlivých dovednostech.

Řízení výkonnosti /efektivní vedení zaměstnanců v NNO a jejich hodnocení Jaké jsou hlavní nástroje efektivního vedení podřízených a jak je používat?. Jaká jsou specifika vedení v oblasti neziskových organizací/sociálních ? Jak nastavit komunikaci očekávání směrem k podřízeným, sledování výkonu a zpětnou vazbu? Jak nastavit měřitelná kritéria a cíle, podle kterých lze objektivně a spravedlivě hodnotit práci svých podřízených? Jak vést průběžná a roční hodnocení výkonu? Co během hodnotícího pohovoru říkat a čeho se naopak vyvarovat? Příklady z  praxe: chyby v práci vedoucích a jak se jich vyvarovat. Cíl - účastníci si odnesou manuály pro nastavení cílů a hodnocení výkonnosti. Dále stručný manuál na poskytování zpětné vazby a hodnocení.

Doplňující služby Podpora nezávislého odborníka k naplnění Standardů kvality Metodické vedení sociální práce Pomoc při řešení konfliktů (mediace) Podpora při práci s rodinami (sociálně právní ochrana dětí, asistovaný styk rodičů s dětmi, specifické poruchy učení, školní problematika) Na vyžádání zašlu životopis a reference

Nabídka vzdělávání pro pracovníky soc. služeb v organizaci Alena Weberová Tel. 722 968 256 www.poradna-artemis.cz alenaweberova@poradna-artemis.cz www.osdrp.cz www.alena.weberova@osdrp.cz Leden 2012