Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace byla vytvořena
Advertisements

DAŇOVÁ EVIDENCE (DE) ZÁKLADNÍ POJMY
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
zpracovaný v rámci projektu
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_04.
Daňová evidence příjmů a výdajů
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
ing. Květoslava Plechatá
10. Martin Smíšek 2. A  Jelikož se DHM při jeho užívání opotřebovává a jeho hodnota postupně přechází do hodnoty nových výrobků nebo jiných výkonů.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Účetnictví.
Oceňování majetku a závazků
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Daňová evidence Michal Radvan
nedokončená výroba a polotovary výrobky zvířata zboží
Rozvaha.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Podstata účetnictví Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Úvod do účetnictví.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
CHARAKTERISTIKA DAŇOVÉ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Přehled různých knih a evidencí
UZAVÍRÁNÍ ÚČETNÍHO OBDOBÍ. Uzavírání účetního období Uzavírání účetních knih upravuje zákon o účetnictví (§ 17 zákona o účetnictví)
[Pařížská 15, Ústí nad Labem]
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Jednoduché účetnictví
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY :
EVIDENCE DLOUHODOBÉHO MAJETKU
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
PRÁVNÍ ÚPRAVA ÚČETNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pecková. Dostupné z Metodického portálu
Charakteristika daňové evidence Evidence majetku a závazků.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti III.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_260_TÉMA_ Daňová evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Inventarizace majetku a závazků
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Daňová evidence Bilanční právo
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
Podniková ekonomika.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Podnikohospodářské techniky postupu
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Inventarizace majetku a závazků
EKONOMIKA VETERINÁRNÍ ČINNOSTI
Transkript prezentace:

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

Daňová evidence

 Daňová evidence je určena pro ty subjekty, které nejsou účetní jednotkou ve smyslu Zákona o účetnictví č. 563/91 Sb.  Vedou ji fyzické osoby, které se nestaly účetní jednotkou, jejich obrat nepřekročil za minulý kalendářní rok 25 mil. korun

Cílem je zjištění:  základu daně z příjmů jako rozdíl mezi daňovými příjmy a daňovými výdaji  stavu majetku a závazků, které ovlivňují základ daně z příjmů  tyto údaje jsou využitelné pro další rozhodování a řízení firmy

Daňová evidence podnikatelů obsahuje:  deník příjmů a výdajů  knihu pohledávek a závazků  karty dlouhodobého majetku  karty zásob  mzdovou evidenci  pokladní knihu  evidenci stálých plateb  knihu jízd

Evidence příjmů a výdajů  tvoří hlavní součást daňové evidence  zápisy se provádějí v deníku příjmů a výdajů, kde se zachycují peněžní příjmy a výdaje, tzv. skutečné platby a nepeněžní transakce, které snižují rozdíl mezi příjmy a výdaji

 Evidence musí být členěna tak, aby z ní mohl podnikatel (popř. kontrola z finančního úřadu) vypočítat základ daně z příjmu  Příjmy daňové je třeba oddělovat od příjmů nedaňových a výdaje na zajištění a udržení příjmů (daňové výdaje) je třeba oddělovat od výdajů neovlivňujících základ daně (výdaje nedaňové).

Kniha pohledávek a závazků  slouží podnikateli k přehledu o tom, kdo a kolik dluží jemu a kolik dluží on  do knihy pohledávek a závazků se zapisuje vždy, pokud dochází ke vzniku, změně nebo zániku pohledávek a závazků.

Karty dlouhodobého majetku  název nebo popis dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku  ocenění majetku  datum a způsob pořízení (nabytí vlastnického práva),  datum uvedení do užívání  údaje o zvoleném způsobu daňových odpisů dlouhodobého hmotného majetku,  částky daňových odpisů za zdaňovací období a zůstatkovou cenu  datum a způsob vyřazení

Evidence zásob  zásoby bez ohledu na způsob jejich nabytí se sledují v knize zásob (na kartách zásob)  k datu inventarizace účetní jednotka prokáže stav zásob v hmotných jednotkách a stanoveným způsobem je ocení

Inventarizace  Znamená porovnání skutečného stavu a majetku se stavem majetku a závazků vedeného v daňového evidenci.  Podle Zákona o daních z příjmů § 7b musí podnikatel zjistit skutečný stav zásob, hmotného majetku, pohledávek a závazků jednou v roce – tj. poslední den zdaňovacího období.

Inventura  peněžního deníku  stav neuhrazených pohledávek a závazků  stav majetku v knihách  stav v ostatních knihách  přepočet cizí měny na českou

Zdroje:  evidence.php#Definice  evidence    ages/prasatko.jpg   sevt_ jpg