Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní rok 2011/2012. Školní poradenské pracoviště tvoří:  školní psycholožka  výchovné poradkyně  školní metodičky prevence.
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
Analýza Centra ProEquality
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
MZDA.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Společensky účelné pracovní místo v mateřské škole
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 2. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Rozmarýn.
MZDA, PRACOVNÍ PODMÍNKY VY_32_INOVACE_ 19 Mzda, pracovní podmínky.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Studijní obor: Sociální činnost
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Výchovní poradci Brno 7. a 8. dubna 2010.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Zdravotní pojištění. Účast na pojištění:  osoby s trvalým pobytem na území ČR  osoby jejichž zaměstnavatel má sídlo na území ČR  zaměstnanec volí ZP.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Podpora částečných úvazků?
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
PRÁCE S FORMULÁŘI MŮJ ÚKOL: Co je to formulář a jaké informace nám může poskytnout Pomocí potřebných informací mám vytvořit formulář a vyplnit ho Vytvořit.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
SOUČASNÁ SITUACE V ČR, MOŽNOSTI A ZMĚNY DO BUDOUCNA
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Financování regionálního školství
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
1 Asistent pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_398.UCE.34 Zdravotní pojištění.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda, Pracovní poměr – výpočet.
IV. kongres Sítě mateřských center Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – veřejná služba Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Setkání ASZ s NNO působících v oblasti sociálního.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
1 Kariérní systém a reforma financování Jaroslav Fidrmuc MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Š A B L O N Y II.
Význam a přínos šablon pro málotřídní školy
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Transkript prezentace:

Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112 dětí – na jedno dítě je normativ Kč 12,62 dětí na 1 pedagoga Provozní doba 10,5 hodin (7-17,30) Přímá výchovně vzdělávací práce pedagoga je 31 hod. týdně, tj. cca 6 hodin denně

Možnosti využití pomoci asistenta pedagoga 1.Individuální práce s jednotlivými dětmi podle pokynů kvalifikovaného pedagoga. 2.Pomoc dětem, které nestíhají tempo ostatních kamarádů. 3.Pomoc s dohledem nad dětmi v umývárně, na WC. 4.Pomoc s oblékáním, svlékáním dětí.

Možnosti… 1. Přijímat méně než 28 dětí (finance pouze na státem garantovanou mzdu pro učitelky, bez možnosti finančních odměn, absence finanční motivace

Podmínky schválení žádosti Doložit bezdlužnost organizace Vytvořit pracovní náplň pro asistenta pedagoga 2.Využití možností Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Dát na jeden rok práci lidem z obtížně zaměstnatelných skupin vedených v evidenci uchazečů o zaměstnání (50+, ženy po rodičovské dovolené)

3. Využití finanční spoluúčasti rodičů Založení občanského sdružení, příp. zaregistrovaného klubu rodičů a přátel školy k financování asistenta pedagoga

Návrh postupu Přijmout pracovníka na Dohodu o pracovní činnosti (škola nebo občanské sdružení registrované při škole) Stanovit mu pracovní dobu 0,5 úvazku (8-12), pracovní náplň a mzdu Zařazení do 5.plat.třídy (mzdové náklady činí 9347 Kč pro zaměstnavatele) Pokud by pracovnice měla 1dítě do 7 let nebo 2 dětí do 15 let, nemusela by doplácet povinnou částku na zdravotní pojištění (minimální mzda)

Náklady pro rodiče zapsaných dětí 0,5 hod. úvazku asistentky pedagoga (8-12hodin) 334 Kč za měsíc při 28 zapsaných dětech Plný úvazek asistentky pedagoga (7, hodin) 668 Kč za měsíc při 28 zapsaných dětech

Děkuji Vám za pozornost Mgr. Zdenka Nováková