Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRÁCE S FORMULÁŘI MŮJ ÚKOL: Co je to formulář a jaké informace nám může poskytnout Pomocí potřebných informací mám vytvořit formulář a vyplnit ho Vytvořit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRÁCE S FORMULÁŘI MŮJ ÚKOL: Co je to formulář a jaké informace nám může poskytnout Pomocí potřebných informací mám vytvořit formulář a vyplnit ho Vytvořit."— Transkript prezentace:

1

2 PRÁCE S FORMULÁŘI

3 MŮJ ÚKOL: Co je to formulář a jaké informace nám může poskytnout Pomocí potřebných informací mám vytvořit formulář a vyplnit ho Vytvořit formulář o platu zaměstnance Jana Nováka

4 FORMULÁŘ Formulář nám podává informace a rozebírá problém, který jsme si předem určili. Musí být přehledný, má mít uživatelský komfort a dokonalost. Zůstává jen na nás, jaké si vytvoříme pracovní prostředí, jak jej sladíme a upravíme.

5 VYTVOŘENÍ FORMULÁŘE Vlastní formuláře můžete vytvořit tak, že do listu zadáte text, grafiku a požadované formátování a sešit uložíte jako šablonu. Prázdnou kopii formuláře vyplníte vytvořením nového formuláře na základě šablony pomocí příkazu Nový v nabídce Soubor.

6 ZÁKLADNÍ INFORMACE Pan Novák žije v Brně, Novobranská 42/1, 602 00. Je ženatý a nemá děti. Neuplatňuje odpočet na žádnou nezdanitelnou částku.

7 ZNALOSTI A DOVEDNOSTI Pan Novák se v mládí věnoval velice intenzivně výpočetní technice. V tomto oboru získal i jistá ocenění a má širokou praxi v práci s PC. V zaměstnání získal díky těmto dovednostem i zvláštní pozornost a volnost.

8 Přehled o zaměstnanci panu JANU NOVÁKOVI - plat

9 ZÁVĚR O PANU NOVÁKOVI Pan Novák si v měsíci březnu vydělal celkem Kč 5.572,50, ale vzhledem k tomu, že si v polovině měsíce vybral zálohu, náleží mu odměna Kč 3.572,50.

10 OSTATNÍ INFORMACE Ze své mzdy odvádí okresní správě sociální zabezpečení - OSSZ každý měsíc 8 % ze základní mzdy, což činí Kč 600,--. Ze své mzdy dále odvádí i zdravotní pojištění a to příslušné zdravotní pojišťovně, u které je registrován. Částka představuje 4,5 % ze základní mzdy a činí Kč 337,50.

11 OSTATNÍ INFORMACE Jako každý zaměstnanec je povinen zaplatit finančnímu úřadu - FÚ - částku, kterou získáme procentuálně ze základu daně. Základ daně činí - ZÁKLADNÍ PLAT - OBĚ POJIŠTĚNÍ. Z částky, která nám vyjde, vypočítáme daň - 15% a odvedeme příslušnému FÚ. Částka v našem případě činí Kč 990,--.

12 ZÁVĚR ÚKOL JE HOTOV!!!!


Stáhnout ppt "PRÁCE S FORMULÁŘI MŮJ ÚKOL: Co je to formulář a jaké informace nám může poskytnout Pomocí potřebných informací mám vytvořit formulář a vyplnit ho Vytvořit."

Podobné prezentace


Reklamy Google