Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Koncept veletrhu pro rok VELETRH PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012 zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Budovy s téměř nulovou spotřebou: jistá a přínosná budoucnost Diskuze o energeticky úsporném developmentu 19. listopadu 2014, Praha.
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka a montáže.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Úspory energie a regenerace
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení a realizace staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_REVITALIZACE PANELOVÝCH DOMŮ_S4
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Úspěšnou firmu tvoří kvalifikovaní zaměstnanci Hradec Králové EA Hotel Tereziánský dvůr
Katedra elektrotechniky
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Zpráva kontrolního výboru
Česká asociace životního prostředí
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Člen skupiny HAVEX 1.
Transkript prezentace:

Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF

V lednu roku 2013 byla uzavřena mezi PCRBF a SČMBD smlouva o partnerství a spolupráci. Provozovatelem PCRBF: Stavebně - energetická společnost INTOZA s.r.o. Sídlo společnosti: Varšavská 1583/99, Ostrava - Hulváky školící středisko Otazník (první administrativní budova v ČR postavená v pasivním standardu) Tel: Fax: Mobil: O PROJEKTU

Důvody vzniku tohoto projektu - partnerství a spolupráce: - pozvednout prestiž SČMBD před širokou veřejností formou dostupných medií, výstav, veletrhů a konferencí, vést společenskou diskuzi o významu družstevního bydlení - sjednotit požadavky všech členských organizací SČMBD s výstupem efektivního vlivu na orgány státní správy, dodavatele tepla a energií, výrobců stavebních materiálů a technologií - shromažďovat technické požadavky jednotlivých SBD, odborně vyhodnocovat a navrhovat možnosti technických a legislativních řešení O PROJEKTU

- cílem této spolupráce je podporovat a zajišťovat modernizaci a opravy bytových domů, a to poskytováním kvalitního poradenského, informačního, technického a realizačního servisu v rámci tohoto projektu na území celé České republiky - posláním je inovovat a realizovat na domech taková stavebně- energetická opatření, která vedou ke zvýšení nezávislosti na energiích - prioritou tohoto sdružení je realizace a rekonstrukce staveb s nízkými provozními náklady, komfortním a zdravým vnitřním prostředím O PROJEKTU

Díky dlouholetým zkušenostem v oblasti snižování energetické náročnosti budov a podrobné znalosti technologií: - vytápění - větrání - chlazení - příprava teplé vody - inteligentní elektroinstalace jsme schopni garantovat námi navržené a realizované úspory v jednotlivých budovách. Více informací o projektu, partnerech PCRBF a pro kvalitní komunikaci s jednotlivými družstvy zřízeny webové stránky O PROJEKTU

V roce 2011 jsme realizovali školící středisko OTAZNÍK, kde vzděláváme studenty, projektanty, stavebníky a investory v oblastech energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie. Budova je koncipována v duchu filozofie firmy zabývající se energetickými úsporami, jako vzorová energeticky pasivní stavba. Pro stavbu používáme vysoce kvalitní a certifikované materiály. Celková funkčnost a životnost pasivního domu je zásadně ovlivněna nejen použitými materiály, ale také kvalitou projektu. Budova Otazník bude sloužit jednotlivým SBD jako technické zázemí s komplexními poradenskými službami, pořádáním odborných seminářů a přednášek ve všech oblastech problematiky bydlení. Máme ty nejlepší reference, jsme držiteli ocenění „Stavba Moravskoslezského kraje 2011“ za první administrativní dům v pasivním standardu. V soutěži E.ON Energy Globe Award ČR jsme držiteli 2.místa v kategorii „Země“ za první energeticky pasivní administrativní budovu v ČR. NOVOSTAVBY REKONSTRUKCE REVITALIZACE

 V oblasti bydlení bude PCRBF společně se svými spolupůsobícími partnery poskytovat v případě zájmu členů SČMBD odborné činnosti, systémovou podporu a osvětu, především v oblastech: - technická údržba bytových domů (např. napadaní fasád mikroorganizmy, systémové řešení oprav interiérů a spodních staveb, problematika ochrany rorýsů atd.) - inovace systémů vytápění, měření a regulace - úspory energií - optimalizace úspor provozních nákladů - ekologie a životní prostředí O PROJEKTU

Jednotlivé SBD si určí rozsah témat - činností a služeb, o které má zájem - podrobná specifikace se stanoví při osobních konzultacích. FORMULÁŘ PRO ČLENSKÉ ORGANIZACE SČMBD O PROJEKTU

Děkuji Vám za pozornost Jindřich Niessner, projektový manažer GSM: O PROJEKTU