1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková 24.2.2011 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
Mgr. Miroslav Kučera Mgr. Miroslav Kučera;
Mgr. Miroslav Kučera; Miroslav Kučera.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ÚVOD DO SOCIÁLNÍ POLITIKY
Vzdělávací a tréninkový program pro kariérové poradce.
Role supervize v bilanční diagnostice BDg z pohledu poradce pro dospívající z dětských domovů Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Školení Maxov 9.9. – „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Jak se stát dobrým právníkem?
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Desatero začínajícího lektora Mgr. Vítězslav Dohnal, Pro bono aliance
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Jak se stát dobrým právníkem?
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
P REZENTAČNÍ TECHNIKY MgA. Eva Suková
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
MEDIACE ČESKÁ ZKUŠENOST III. KONZULTACE. OSNOVA 1. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PRO REALIZACE MEDIACE V ČESKÉ REPUBLICE 2. K PROCESU MEDIACE POJETÍ MEDIACE VZTAHY.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
1 Právo na informace Jitka Bělohradová. 2 Právo na informace Zakotvení na ústavní úrovni –Čl. 17 LZPS – právo na informace –Čl. 35 odst. 2 LZPS – právo.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Projekt Impuls / Seminář
Učení, praktické aplikace principů učení
Projekt Impuls / Seminář
Zážitková pedagogika ve výuce Etiky
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Osobnost supervizora Jitka Navrátilová
Prezentační a komunikační dovednosti
Transkript prezentace:

1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková

2 PŘEDSTAVENÍ ZKUŠENOSTÍ Specifika dovednostní výuky Cílování – od cílů ke scénáři předmětu CO děláme – PROČ to děláme – JAK a ČÍM to děláme

3 ELCP a IBT Cíle předmětů – Prohloubit vybrané znalosti z oblasti EJP a kontraktace v mezinárodním obchodu – Vyzkoušet si napsat memorandum – Vyzkoušet si vedení simulovaného procesu

ÚROVNĚ ROZVOJE DOVEDNOSTÍ

MOŽNÉ CÍLE ROZVOJE DOVEDNOSTÍ Nevědomá schopnost Vědomá schopnost Vědomá neschopnost Nevědomá neschopnost

NAPLNĚNÍ CÍLŮ CO CHCI → JAK → ČÍM (cíl) (metoda) (prostředek)

OD CÍLŮ KE „SCÉNÁŘI“ PŘEDMĚTU Prohloubit vybrané znalosti z oblasti EJP a kontraktace v mezinárodním obchodu – Přednášky na vybraná procesní témata – Praktická práce s vybranými nařízeními „hra s formuláři“ aplikace nařízení na konkrétní případy – Praxe některých mezinárodních smluv teorie (co a proč tam napsat?) praxe (jak je napsat?)

OD CÍLŮ KE „SCÉNÁŘI“ PŘEDMĚTU Vyzkoušet si napsat memorandum Vyzkoušet si vedení simulovaného procesu – Nastavení „bezpečného prostředí“ – Vyhledávání informací – Prezentační dovednosti – Zjištění a analýza skutkového stavu – Vyjednávání s protistranou – Argumentace

9 CO PROČ JAK a ČÍM Navázání vztahu mezi studenty a vyučujícími Poskytování zpětné vazby, veřejná vystoupení Hra jmenovky Obavy a očekávání Nastavení bezpečného prostředí Seznámení, otevřená komunikace

CO PROČ JAK a ČÍM Nezbytné k napsání právní analýzy „Hoď do vody a plav“ Demonstrace přístupu k dostupným zdrojům Naučit se vyhledávat relevantní zdroje literatury a judikatury

CO PROČ JAK a ČÍM Vystupovat před skupinou lidí Příprava na argumentaci a simulovaný proces Prezentace výstupu + zpětná vazba Demonstrace s formulací doporučení Vyzkoušet si prezentovat Vyzkoušet a získat zpětnou vazbu

CO PROČ JAK a ČÍM Základní součást memoranda Trénink kladení otázek Hraní rolí (rozhovor s klientem) Reflexe a formulace doporučení Zjištění a analýza skutkového stavu

CO PROČ JAK a ČÍM Formulovat myšlenky, reagovat na protistranu Příprava na simulovaný proces Hraní rolí Reflexe a formulace doporučení Vyzkoušet si vyjednávání v mantinelech daných klientem

CO PROČ JAK a ČÍM Základní dovednost pro vedení simulovaného řízení Zpětná vazba na vystupování Argumentační souboj Zpětná vazba - formulace doporučení Nácvik umění argumentace a efektivního přesvědčování

UČENÍ ZE ZKUŠENOSTI Boj s jazykem Boj s časem Vítězství nad leností

16 Děkuji za pozornost Tento studijní materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky