Bezpečnost a hygiena PC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Knižní písmo se vyvíjí od doby vynálezu knihtisku
Advertisements

Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
ERGONOMIE PRÁCE NA PC Petra Spáčilová, 4. Z
Jak přežít sezení u počítače?
Zásady práce u počítače
Zásady při práci s počítačem
Základy informatiky část 13
Seznámení s počítačem.
Tvorba webových stránek
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
Informační a komunikační technologie
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
Základy informatiky část 13
Bezpečnost práce u počítače
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Studijní informační systém (SIS)
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Úvod  V mnoha vzorcích si vystačíme pouze se základními matematickými znaménky.  MS Excel zná celou řadu užitečných vzorců, které můžeme využívat při.
Studijní informační systém (SIS)
Název Zdraví a počítač Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
BEZPEČNOST PŘI PRÁCI S POČÍTAČEM
Základy práce s počítačem
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Seznamujeme se s počítačem II. hygiena práce
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
Ergonomie a hygiena práce s osobním počítačem
Základy informatiky část 13
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_III/2_INOVACE_26_Spuštění PC
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_01_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 1 krok jsou podrobnosti o účtu zvolte si heslo zvolte si přezdívku napište křestní jméno napište příjmení vyplňte datum narození a pohlaví.
BOZP – Práce s počítačem
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
Rizika práce na PC Kontrolní prezentace Autor: Pavel Broža Datum: Cílový ročník: 5. a 6. Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
ALI A IVI Sociální sítě. Typy sociálních sítí Facebook- nejvíce používaný Lidé Spolužáci Twitter My space Bebo Jaiku.
Hesla. Vlastnosti silného hesla  Délka  Minimálně 8 znaků  Ideálně 14 znaků  Různé typy znaků  Písmena malá i velká  Číslice  Symboly (i mezera)
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Inf Ergonomie a hygiena práce s technikou. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_01 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Bezpečnost práce s počítačem Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Zdravotní rizika při práci na počítači Aneta Fenclová Valentýna Barabášová.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Předmět: Informační a komunikační technologie 1 Hygiena práce s počítačem Autor: Milan Franek.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Posilovací cvičení - dolní končetiny
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Zdroj napájení a klávesnice
Vypracoval-Matěj Šmíd
Word – textový editor.
Bezpečnost a hygiena práce u počítače
ORCID - Open Research and Contributor ID
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
Bezpečnost práce s počítačem
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Ergonomie práce na počítači
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Transkript prezentace:

Bezpečnost a hygiena PC Bezpečnost : 1. Nezakrývejte mřížky a otvory k větrání, počítač se může přehřát a může dojít k požáru. 2. Veškerou manipulaci s elektroinstalací počítače přenechejte oprávněným osobám. 3. Počítač nikdy nehaste vodou! 4. Nezapojujte kabely vytažené z počítače, pokud nevíte kam patří.

Hesla (k pc): minimálně 8 znaků kombinace malých a velkých písmen, číslic a speciálních znaků. neobsahuje slovo, jméno, datum narození, adresu apod. nepoužíváme na více účtech stejné.

Hygiena práce: Na monitoru je důležité správné  nastavení ikon a písmen vzhledem k uhlopříčce obrazovky.   Pohled na monitor by měl směřovat mírně dolů nebo rovně, nikdy ne nahoru. Základem práce u PC je Kvalitní židle s podložkou pod nohy. Strnulou pozici u pc je nutno prokládat pohybem.   PC vydávají větší i menší zvuk a to značně zvyšuje únavu. Procvičení očí provádíme tak, že při každé příležitosti je dobré koukat se mimo monitor.

Vypracovala: Kateřina Wolfová 9.A