Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MEIII - 2.2.6 Zásady skládání PC Obor:Mechanik Elektronik Ročník:3. Vypracoval:Bc. Martin Fojtík

3 Základní pravidla pro práci s PC -PC jsou konstruovány tak, aby se s nimi občas manipulovalo, nejsou však určeny ke každodennímu vyměňování karet a podobně. Jsou zkrátka pro to, abyste je umístili tam, kde mají být, pak pracují i několik let bez problému. - S PC se nesmí nijak manipulovat, pokud je do zdroje připojen kabel, nedej bože přímo za běhu počítače.

4 Procesor - Na křemíkové desce je uprostřed umístěn samotný chip, dole jsou potom konektory. Právě na tyto konektory dávejte veliký pozor, pokud se nějaký zlomí, je to s největší pravděpodobností konec. Často se také mohou konektory ohnout, na to dávejte veliký pozor především při zasazování procesoru do patice. - Nejprve zkontrolujte jeho orientaci, vždy je některý z rohů označen a obvykle někde některý z pinů chybí právě proto, abyste nemohli umístit procesor špatně.

5 Chladič - Nejprve je zapotřebí tepelně vodivé pasty. Před posazením chladiče je důležité sundat křídový papír, který kryje právě teplovodivou hmotu na chladiči, tento papír se pak odstraní před montáží. Zde buďte velice opatrní. Nejednou se stalo, že se chladič při montáži smeknul a urazil hranu procesoru nebo se smekne šroubovák a vletí do desky - Proto buďte co nejopatrnější, někdy je totiž zapotřebí užít značné síly.

6 Základní deska - Nejchoulostivější na ní je především značná velikost. - Manipuluje se s ní velice zřídka. -Dávejte pozor za jakou část ji držíte, je zde totiž mnoho kondenzátorů a podobně, mohli byste o nějaký zavadit a utrhnout ho, to by mělo jistě fatální následky. - Stejně tak si dejte pozor při její montáži, vždy požívejte šrouby s nevodivou podložkou.

7 Přídavné karty - Při zasunování karet do slotů si dejte pozor, abyste kartu zastrčili úplně, někdy je potřeba větší síly. - Nezapomeňte vždy kartu přišroubovat do case, neměla by být jen volně ve slotu.

8 RAM - Pozor na druhy pamětí mají rozdílné sloty (počet a vzdálenost segmentů). - Paměti osazujte do základní desky ještě než je osazená v bedně PC. - Hlavně si dávejte ohromný pozor na manipulaci s pamětí, ta je totiž na elektrostatické výboje asi nejnáchylnější. - Proto se snažte nebrat ji za konektory a nikdy ji jen tak někde neodkládejte, ta patří buď do počítač nebo do antistatického obalu.

9 HDD - Pokud jde o zacházení s disky, zde není co řešit. - Disk se musí cítit minimálně jako v bavlnce. - Nesmí vám za žádných okolností upadnout, vyvarujte se tvrdých dopadů na stůl při jeho odkládání, buďte zkrátka velice šetrní, disk se totiž může poškodit velice rychle.

10 Statická elektřina - A ten největší strašák na konec, jde o statickou elektřinu. - Vzhledem k tomu, ve všechny komponenty jsou elektronické, lehce vodí elektřinu. - Proto několik zásad. - Pokud máte některou kartu mimo počítač na delší dobu, rozhodně ji dejte do antistatického obalu. Než se dotknete jakékoliv počítačové komponenty, vybijte se o nějaký větší železný předmět, např. radiátor.

11 Použitá literatura ● http://doupe.zive.cz/Autori/Skladame-pocitac--dil- prvni/sc-144-sr-1-a-20426/default.aspx

12 Děkuji Vám za pozornost Bc. Martin Fojtík Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google