Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 2.4 TELEKOMUNIKACE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 2.4 TELEKOMUNIKACE."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 2.4 TELEKOMUNIKACE Obor:Elektrikář slaboproud Ročník:3. Vypracoval:Bc. Svatopluk Bradáč

2 Telekomunikace se zabývají předáváním informací na dálku (z řeckého tele – vzdálený). Telekomunikační zařízení a technologie slouží k dorozumívání na velké vzdálenosti (až stovky tisíc km - pomocí družicových systémů). Komunikace může probíhat mezi dvěma subjekty, ale i od jednoho odesílatele k mnoha příjemcům. Mezi telekomunikace patří - telegraf - telefon - fax

3 Mobilní telefonní sítě Celulární radiová síť nese svůj název od latinského slova „celula“ neboli buňka. Každá buňka celulární sítě je vysílač, který pokrývá určité území, jenž navazuje na území pokryté jinými buňkami (vysílači). Celulární systémy pracují na kmitočtech od 300 MHz do 3 GHz, přičemž zde platí, že při vyšším přenosovém kmitočtu, je potřeba použít na vykrytí stejné územní plochy víc buněk (vysílačů), (např. NMT 450 – GSM 950).

4 Telefonní ústředny Telefonní ústředna je zařízení, ke kterému jsou připojeny telefony nebo další ústředny. Primárním účelem ústředny je vzájemné spojování hovorů.

5 Trocha historie a současnost telefonních ústředen

6 Malé pobočkové telefonní ústředny ● Rozdělení ● Typy poboček ● Některé funkce telefonních ústředen

7 Děkuji Vám za pozornost Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 2.4 TELEKOMUNIKACE."

Podobné prezentace


Reklamy Google