Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 1.2.1 DOMOVNÍ ZESILOVAČE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 1.2.1 DOMOVNÍ ZESILOVAČE."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 1.2.1 DOMOVNÍ ZESILOVAČE Obor:Elektrikář slaboproud Ročník:3. Vypracoval:Bc. Svatopluk Bradáč

2 Domovní zesilovače Jsou vhodné pro společné rozvody rozhlasových a televizních signálů v rodinných domech, ve školách a účelových zařízeních ( hotely, ubytovny). Zesilují signály přijímané anténami v různých pásmech a slučují je do jednoho společného výstupu pro rozvod k jednotlivým účastnickým zásuvkám

3 Zesilují všechny televizní pásma a rádiové pásmo FM. Jsou to zesilovače ze zpětnými vazbami, které zaručují rovnoměrný zisk ve všech pásmech a dobré impedanční přizpůsobení. Používají se pro krytí ztrát v dlouhých rozvodech, kde jdou dostatečně silné přijímané signály a jsou přibližně stejné úrovně. Nehodí se pro zesilování signálů, ve kterých se může vyskytnout silný rušivý signál. Ten musíme před zesílením (nejlépe ve vstupu zesilovače) odladit některým typem kanálové zádrže nebo odlaďovačem.

4 Podle typu se širokopásmové zesilovače hodí jako koncové zesilovače do menších domovních rozvodů. V případě že je požadována větší vybuditelnost (větší počet přípojek) použijeme některý z výkoných širokopásmových zesilovačů s tranzistory např. BFR96. Pokud je v anténě předzesilovač, můžeme zařadit mezi něj a napájecí výhybku širokopásmový zesilovač pokud je průchod pro napájení ( průchozí zesilovač). Předzesilovač i širokopásmový zesilovač pak napájíme z jednoho zdroje přes napájecí výhybku.

5 Anténní zesilovač typ I 001+R

6

7 Parametry I 001+R má nastavitelnou regulaci zisku, výkonový stupeň a spínače výstupního napětí pro předzesilovače. Zisk G.......31 dB Šum F.........4 dB Napájení.....12 V Odběr …....70 mA Frekvenční rozsah............ 40 – 800 MHz Lze napájet přes signálový výstup po koaxiálním kabelu. Má tři vstupy: I-II. TVP + VKV, III. TVP, IV-V.TVP, které mají regulaci -15dB.

8 Děkuji Vám za pozornost Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII - 1.2.1 DOMOVNÍ ZESILOVAČE."

Podobné prezentace


Reklamy Google