Odpady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODPADY.
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Co víš o recyklaci?.
SBĚRNÝ DVŮR DOLNÍ BOUSOV
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Registrační číslo projektu:
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Hana Podskalská Katedra ekologie a ŽP
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Životní prostředí a domácnost
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
DEN ZEMĚ TEST.
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
1 Třídění odpadů, druhotné suroviny, recyklace Prevence vzniku odpadů, obalové materiály.
Problematika třídění a likvidace odpadů. Zásady domácí ekologie.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 27. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 4
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 9. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05- 12
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 1. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 24. 4
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 27. 4
TŘÍDIT či NETŘÍDIT ?.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 10
VELKOOBJEMOVÝ A NEBEZBEČNÝ ODPAD
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 28. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 12
Třídění odpadů,recyklace
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 1. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU čtvrtek 4. 4
Transkript prezentace:

Odpady

Odpady Odpady se dělí podle: Skupenství: pevné kapalné Původu: odpady z těžby průmyslové odpady zemědělské odpady komunální odpady

Komunální odpady Rozdělení: využitelné Objemné nebezpečné ostatní

Recyklační trojka

Modrá Patří sem: noviny časopisy knihy a sešity krabice papírové obaly Nepatří sem: znečištěný papír uhlový a voskovaný papír plenky a hygienické potřeby

Žlutá Patří sem: PET lahve kelímky sáčky polystyren Nepatří sem: novodurové trubky obaly od nebezpečných látek

Zelená Patří sem: lahve od nápojů skleněné nádoby Skleněné střepy Nepatří sem: keramika porcelán autosklo drátěné sklo zrcadla

Sběrný dvůr Kovy: železný šrot, hliníkové předměty, barevné kovy Kompostovatelný odpad: větve, listí, tráva, zbytky jídel, zbytky ovoce a zeleniny Nevhazujte: maso, kosti, oleje z potravin, tekuté a silně mastné potraviny, obaly od potravin, uhynulá domácí zvířata Objemné odpady: starý nábytek, podlahové krytiny, umyvadla, toalety, sporáky, pračky Elektrotechnika: televize, rádia, počítače, mikrovlnné trouby, ledničky Stavební suť: cihly a beton z drobných rekonstrukcí v bytě Nebezpečné odpady: léky, zářivky, výbojky, akumulátory, galvanické články, ledničky - mrazničky, barvy, lepidla, oleje a nádoby jimi znečištěné atd.

Recyklace papír, sklo a plasty jsou dotřiďovány samotná recyklace: papír – slisování ⇨ výroba nového papíru, proces lze zopakovat 5x až 7x sklo – rozdrcení ⇨ přidávání do směsí na výrobu lahví plasty – různé formy zpracování, PET lahve ⇨vlákna ⇨výplň zimních bund, spacáků kovy – přetavení ⇨ nové výrobky

Skládky Rozdělení: S II (S-IO) -komunální odpady S III (S-OO) -komunální + ostatní odpady S IV (S-NO) -nebezpečné odpady + komunální a ostatní

Rekultivace skládky

Produkce odpadů

Uničov

Skladové kapacity dostupných skládek