Globální Oteplování Jméno: Martin Šiška Obor: Technické lyceum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Strojírenská technologie Tematická oblast:
Advertisements

Slunce, souhvězdí, galaxie
Fyzikální aspekty zátěží životního prostředí
Změny klimatu a adaptace stromů na ně
Globální oteplování Marek tecl 2L.
Spekulace: proč je letošní zima tak teplá ….? aneb pohled na rozložení tlakového pole na konci roku 2013 a v první dekádě ledna 2014 Jacek KERUM, ÚFA AVČRSeminář.
Poznávání zvířátek ze zoologické zahrady
Globální oteplovaní.
Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar
Člověk a Příroda Člověk až do historicky nedávných dob byl přirozenou součástí přírody. Byl přímo závislý na tom, co dokázal z prostředí ve kterém žil,
Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
Vzduch Vytvořili: Jakub Zeman,Adam Obrtel Vyučující: Ludvík Kašpar
Záleží na tom, že dochází ke změně klimatu? Martin Hedberg, meteorolog Švédské meteorologické středisko.
Antropogenní vlivy na přírodní sféru
Přírodní katastrofy.
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace Jméno autora: RNDr. Rostislav Herrmann Datum: 1. listopadu 2012 Ročník: čtvrtý Vzdělávací oblast:
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ Matěj Martinák IX.A.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Globální oteplování Ondřej Málek, 2.L.
Globální oteplování Vojta Voborník 8.B.
Anotace DUM slouží jako doprovodný vizuální materiál při výuce o globálních problémech.
Skleníkový efekt je proces, p ř i kterém atmosféra zp ů sobuje oh ř ívání planety tím, že absorbuje dopadající slune č ní zá ř ení a zárove ň brání jeho.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Meteority, komety, planety
Globální oteplování Štěpánka Štindlová.
Tereza Černá Globální oteplování.
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace Jméno autora: RNDr. Rostislav Herrmann Datum: 1. listopadu 2012 Ročník: čtvrtý Vzdělávací oblast:
Elektronická učebnice - I
INVERZE . Inverze teploty vzduchu neboli teplotní inverze je meteorologický jev, kdy teplota vzduchu v některé vrstvě dolní atmosféry s výškou neklesá,
Nejjedovatější mořští živočichové
Ellen zvolská , Veronika Frýdová , Sabina Hübschová , Natalie Vaitová
Dvojková číselná soustava
ATMOSFÉRA Vzdušný obal Země Video: počasí, klima, tornádo a hurikán.
Mohou lidé za většinu oteplení od poloviny 20.století? Vítězslav Kremlík.
Sloučenina kobaltu umí lapat kyslík ze vzduchu i vody Vypracoval: Vladimír Paloušek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Oxid uhličitý
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Globální oteplování Klima, věda a politika Vývoj průměrných teplot
MĚNÍCÍ SE KLIMA Vývoj klimatu v minulosti a dnes
GLOBÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Globální oteplování VY_32_INOVACE_ 09 Globální oteplování.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Vliv ozónové vrstvy na životní prostředí
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
její znečištění a důsledky
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Jak učit o změně klimatu?.  Tato prezentace vznikla v rámci vzdělávacího projektu Jak učit o změnách klimatu?  Projekt byl podpořen Ministerstvem životního.
Skleníkový efekt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Granici Olga Pařík Radim. Klimatické změny - změny v klimatické charakteristice jako je teplota, srážky, atmosférický tlak, nebo vítr.
Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Adaptační strategie pro změnu klimatu pro Hrádek nad Nisou CI2, o.p.s. | | indikatory.ci2.co.cz | adaptace.ci2.co.cz | | Jeronýmova.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_04_ATMOSFÉRA.
Smrt Vypracoval: Matěj Velen Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Znečištění vzduchu dopravou
Vypracoval: Viktor Andrianov
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ.
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
VY_32_INOVACE_C9-013 Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy
Fakta o klimatických změnách
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
Environmentální problémy
KRAJINNÁ SFÉRA PŘÍRODNÍ SLOŽKA ČLOVĚKEM TVOŘENÁ SLOŽKA
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_04-07
Důsledky globální změny klimatu
Transkript prezentace:

Globální Oteplování Jméno: Martin Šiška Obor: Technické lyceum Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2014/2015 Třída: 2L

Základní informace Globální oteplování je termín, který značí změny v teplotě zemské atmosféry a oceánů, v tomto případě je to nárůst teploty, který byl zpozorován v posledních desetiletí Vědci praví že se průměrná teplota za posledních 100 let zvýšila 0,74 °C hladiny moří se na některých částech země od roku 1870 zvedly v průměru o 20 centimetrů

Příčina Existuje mnoho příčin globálního oteplování, každý vědec má na to jiný názor Jedna z hlavních příčin podle mnoha vědců může být zvyšování koncentrace skleníkových plynů v atmosféře, nebo odrazivost země Ovšem někteří vědci tvrdí že jde o přirozený proces, na který lidstvo nemá žádný vliv a stále se opakuje

Důsledky Díky těmto změnám by mohlo docházet ke zvýšení intenzity ostatních přírodních jevů, jako jsou povodně, sucha, vlny vedra, hurikány, globální stmívání nebo snížení letního průtoku řek Důsledkem toho by se dále pak mohlo stát snížení zemědělských výnosů nebo vymření některých biologických druhů. Někteří vědci také varují před rozšířením některých smrtelných nemocí

Co bude dál ? Vědci se v názorech velice liší Podle studie skupiny vědců z Ruska, Německa a USA se na Zemi střídají doby ledové trvající asi 100 000 let a meziledová období asi 10 000 let, oteplování klimatu je podle nich na konci doby meziledové běžné, nazývá se holocén V tomto případě to znamená, že globální oteplování jen oznamuje příchod doby ledové Ovšem stále snahou všech států zůstává postupné omezení množství vypouštěných skleníkových plynů a úsilí o zastavení globálního oteplování

Zdroje http://www.nazeleno.cz/globalni-oteplovani.dic http://files.carbony.webnode.cz/200000037-8aad18b2a1/img1225318771.jpg http://vtm.e15.cz/files/imagecache/dust_filerenderer_normal/upload/aktuality/konec_m_tu_o_konci_glob_ln_ho_oteplov_n__4f7c2e6aa4.jpg http://i.lidovky.cz/11/073/lngal/SM3cc8e3_shutterstock.jpg http://www.in-pocasi.cz/clanky/teorie/obrazky/komin.jpg http://www.czechsolar.cz/public/images/proc-fotovoltaika/sklenikovy-efekt.png