1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ.04.3.07/2.2.02.1/0203 POSTAVENÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SAFE. SAFE - Systém evidence a ohodnocení dobrovolnické práce jako nástroje zvýšení transparentnosti a efektivity hospodaření v NNO Cíle projektu SAFE.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
TECHNIKY SBĚRU DAT KVANTITATIVNÍ KVALITATIVNÍ VÝZKUM VÝZKUM
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Transkript prezentace:

1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ ŽEN VE VĚDĚ A VÝZKUMU V PRAZE Řešitel: STEM – Středisko empirických výzkumů

2 Projekt „Postavení žen ve vědě a výzkumu v Praze“ Výzkumný projekt (trval od do ) Výzkumný záměr se soustředil na následující okruhy témat:  Názory na zaměstnanost a uplatnění žen ve VaV  Názory na situaci žen v oblasti VaV  Příležitosti pro odborný a kariérní růst žen ve VaV  Sladění rodinného a profesního života žen působících v oblasti VaV Skládal se ze 4 hlavních částí (viz. dále) Názory a zkušenosti jsme čerpali jak od samotných vědeckých pracovnic, tak od jejich nadřízených pracovníků. Ve výzkumu jsme se obrátili i na pražskou veřejnost.

3 Záměr a cíle projektu Popularizovat problematiku postavení žen ve společenském a profesním životě Přispět aktuálními poznatky o jejich situaci k překlenutí chybějících informací o postavení a uplatnění žen ve vědě Detailněji postihnout okolnosti, které ovlivňují profesní pozici žen v jejich zaměstnání

4 Plánované a realizované klíčové aktivity Výzkumný projekt byl rozvržen do 4 relativně samostatných a přitom obsahově provázaných fází MONITOR SONDA ANALÝZA PUBLICITA – distribuce dosažených poznatků, závěrů k veřejnosti výzkumné fáze

5 1. fáze (MONITOR) Typ výzkumu: Kvantitativní reprezentativní šetření Cílová skupina: Obyvatelé Prahy starší 18 let Metoda výběru: Kvótní výběr podle pohlaví, věku a vzdělání Technika dotazování: Standardizované (face-to-face) rozhovory Termín výzkumu: Říjen 2005 – Únor 2006 Výsledný soubor: 1007 respondentů

6 2. fáze (SONDA) Typ výzkumu: Kvantitativní šetření Cílová skupina: a) Ženy působící na odborných pozicích ve vědě a výzkumu b) Vedoucí pracovníci pražských vědeckých a výzkumných ústavů Metoda výběru: Stratifikovaný výběr Technika dotazování: Standardizované (face-to-face) rozhovory Termín výzkumu: Prosinec 2005 – Leden 2006 Výsledný soubor: 344 respondentů (z toho 312 žen a 32 vedoucích pracovníků)

7 3. fáze (ANALÝZA) Typ výzkumu: Kvalitativní šetření Cílová skupina: a) Vybrané ženy působící na odborných pozicích ve vědě a výzkumu b) Vybraní vedoucí pracovníci vědeckých a výzkumných ústavů Metoda výběru: Náhodný výběr z výzkumné akce SONDA Technika dotazování: Individuální hloubkové rozhovory Termín výzkumu: Únor 2006 Výsledný soubor: 30 respondentů (z toho 20 žen a 10 vedoucích pracovníků)

8 4. fáze (PUBLICITA) Komplexní analýza předchozích výzkumných částí Sestavení, vydání a distribuce informační brožury (Březen, Duben 2006) Uspořádání tiskové konference pro novináře ( ) Uspořádání odborného semináře pro odbornou veřejnost ( ) Sestavení, vydání a distribuce sborníku příspěvků z odborného semináře (Červenec, Srpen 2006) Prezentace projektu na internetových stránkách

9 Naplňování monitorovacích ukazatelů Cílové skupiny jsou v našem projektu pojímány především jako partneři v dialogu. Výstupy: A Počet podpořených osob – klientů služeb  Plánovaná hodnota: 1380 osob  Hodnota výstupů zahrnuje osoby, které byly respondenty našich dílčích výzkumných fází Výsledky: A Podíl úspěšných absolventů kurzů – klientů služeb  Plánovaná hodnota: 30 %  Hodnota výsledků zahrnuje podíl osob, které byly určitým způsobem o projektu informovány

10 Spolupráce s partnery Na tomto projektu nespolupracujeme s žádnými partnery

11 Silné a slabé stránky projektu Silné stránky:  Projekt přinesl aktuální informace o postavení žen ve vědě a výzkumu (resp. společenském a profesním životě) – z pohledu samotných vědkyň, vedoucích pracovníků ve vědě a výzkumu i z pohledu české společnosti  Díky vhodně nasměrované publicitě lze očekávat zvýšení veřejné debaty na téma žen ve vědě, zvýšení zájmu o ženy a o problematiku genderu obecně  Výstupy našeho projektu mohou sloužit zároveň jako materiál pro tvorbu rozvojových programů, návrhů vládních priorit Slabé stránky:  Zjistili jsme aktuální situaci a informovali o ní. Na faktické dopady vedoucí ke zlepšení této situace již nemůžeme mít vliv

12 Problémy při realizaci projektu Poměrně náročná administrativa spojená s projektem  Plánování nákladů projektu (v konkrétních rozpočtových kapitolách) dlouho dopředu vs. reálné naplňování položek rozpočtu  Monitorovací zprávy – náročné zejména na počátku Při samotném výzkumu jsme se setkávali s neochotou ze strany vědeckých ústavů – bylo poměrně náročné oslovit takové množství respondentů

13 Přeji mnoho úspěchů a děkuji za pozornost