ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SÍŤOVÉ PROTOKOLY.
Advertisements

Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
SOFTWARE operační systémy
Začátek prezentace Karolína Křížková & Petra Radličková Třída.Vll.A. Den Rok
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Základy práce s počítačem – lekce V.
Icq Zuzana Jírová.
Představujeme službu Samepage
Počítačová síť a typy sítí
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Informatika - prezentace
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Elektronická komunikace
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Internet.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Telefonování přes Internet
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Internetový prohlížeč
WWW – hypertextový informační systém
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Práce s ICQ aneb začínáme komunikovat Instalace a základy práce s ICQ.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.20 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Operační systém sítě Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Internet.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zálohování fotografií
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
Inf Elektronická komunikace
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Další služby sítě Internet (1)
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

ICQ

Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci mezi lidmi, nejčastěji dvěmi osobami. ICQ existuje již od roku 1996, vlastní ho přes 150 milionů uživatelů a je rozšířen ve více než 250 státech. Tento malý program pomáhá nalézat přátele, lidi s podobnými zájmy z celého světa. Okamžitě se dozvíte, kdo z vašich kamarádů a známých je právě teď připojen k internetu. Jeho velká výhoda je, že jej můžete používat zdarma.

ICQ nabízí tyto možnosti komunikace: §Standardní zpráva (2 lidé, nejpoužívanější) §ICQ chat (více lidí) §Posílání souborů (můžete poslat jakýkoli soubor) § §ICQ Video (je třeba k tomu mít zařízení) §ICQ Phone (také je třeba mít zařízení) §SMS zprávy (pouze některé země - USA, Velká Británie)

Posílání zpráv

Na jakém principu ICQ funguje? Po spuštění klientského programu ICQ dojde ke spojení s některými z ICQ serverů, které jsou rozmístěny po celém světě. Následně oznámí svoji dostupnost ostatním uživatelům a zároveň získá informace, který z kontaktů uživatele je v daném okamžiku online. Tyto informace jsou periodicky obnovovány.

Kde začít, když chci ICQ používat? §Nejdříve potřebujete počítač připojený k internetu §Stáhněte si instalační soubor a nainstalujte klientskou aplikaci ICQ ( §Dále je potřeba získat tzv. UIN - unikátní číslo, jehož prostřednictvím se k ICQ přihlašujete a komunikujete, obdržíte ho po registraci §Poté je třeba získat uživatele do seznamu kontaktů. Ty vyhledáte buď podle vámi zadaných kritérií, nebo prostým přidáním vámi známého UIN.

Jaké má ICQ nároky? Aplikaci ICQ můžete provozovat na takřka každém počítači s operačním systémem Windows 95 a vyšším. Hardwarové nároky jsou skutečně minimální. Stejně tak nároky na kvalitu síťového připojení. ICQ přenáší minimální množství dat, a proto jej často najdete i na mobilních telefonech či kapesních počítačích. ICQ tak můžete mít s sebou opravdu všude. Tyto nároky lze však ještě snížit používáním některých alternativních programů.

Existují alternativní programy? Internet a jeho uživatelé nemají rádi monopol, a tak vzniklo mnoho programů, které využívají sítě ICQ. Jejich nároky na paměť a na kvalitu připojení jsou mnohdy dokonce ještě menší než u klasického ICQ, a proto jsou poměrně hojně používané. Jejich otevřenost také znamená podporu programátorů po celém světě, což má za následek široké možnosti rozšíření takových programů pomocí dalších modulů. Z nejznámějších jmenujme alespoň programy Miranda a Trilian. Společnost provozující ICQ poskytuje také alternativu k ICQ 2003b. Je jí ICQ Lite v aktuální verzi 4.1.

Mobilní klient pro ICQ ICQ můžete používat i bez instalace speciálního programu. Na stránkách či zadáním přímé adresy můžete najít jednoduchého ICQ klienta. I v tomto případě se společně s klientem načtou všechny vaše dříve uložené kontakty, se kterými si můžete vyměňovat zprávy. Jiné funkce tento klient neobsahuje, ale jeho služby uvítáte na místech, kde je instalace softwaru obtížná, či přímo nemožná (např. internetové kavárny, školy…)

Status ICQ

Závěrem Jak vidno, ICQ je zcela komplexní nástroj pro komunikaci mezi lidmi. ICQ číslo (UIN) se tak často stává součástí navštívenek a podpisů v ech. Pokud hledáte zábavu na internetu, je ICQ jednou z možností, jejímž využitím určitě neprohloupíte.