Seznámení se s KPMG KPMG je celosvětová síť poradenských společností poskytujících služby v oblasti auditu, daní a poradenství. V jejích členských společnostech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účetní dopady finanční krize v podnicích z pohledu auditora
Advertisements

Proč byla studie vytvořena ?
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Rekodifikace soukromého práva Čtvrtý seminář o dopadech rekodifikace českého soukromého práva na členské společnosti České leasingové a finanční asociace.
Plánování auditu 3. cvičení.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Cloud, CIO a management 15. června © 2011 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network.
© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with.
Profesionální poradenství – obchodní úspěch. Spolehlivost. Diskrétnost. Mobilnost.
Profil HR poradce a školitele
“Řízení CSR v KPMG –globální, regionální a lokální pohled“ Klára Tichá Nadace Via, 27. října 2011 CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
Obchodní společnosti.
Listopad 2013 Příprava a proces vstupu zahraničního investora.
Agenda Směrnice 90/434/EHS Portugalské národní právo Situace
Riziko a významnost v auditu
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Trestně-právní aspekty restrukturalizací Turnaround Management Association: Restrukturalizační fórum 2013 Ladislav Smejkal.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Stabilizace a rozvoj účetnictví veřejného sektoru RNDr. Ladislav Minčič, CSc., MBA 1. náměstek ministra financí.
ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005.
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Audit seminář CGI duben 2014.
Zpráva auditora Zpráva auditora představuje vysoce koncentrovanou informaci pro uživatele účetních závěrek.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
10 zemí. 1 společnost. Ing. Jana Skálová, Ph.D.
E-Praha a interoperabilita. © 2006 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved.
Účetní reforma v druhém roce
Bezpečné používání Datových schránek Jan Krob Security World 2009, 6. října 2009 IT ADVISORY ADVISORY.
Jsme tu pro Vás Poznámky pro řečníky: Koho můžete zavolat ? Jsme tu pro Vás.
Úpravy zisků sdružených podniků mimo arbitrážní konvenci – praktická zkušenost 11. října 2011.
TAX Novinky v oblasti daně z přidané hodnoty Petr Toman, Manager 23. února 2006.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
METODIKA PROJEKTU Postavení a význam cestovního ruchu v České republice Přínosy cestovního ruchu pro Českou republiku sledované období červen.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Business Performance Services ADVISORY / Travel Leisure and Tourism Cestovní ruch a volnočasové projekty Tomáš Kulman
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
 Deset let eura – inspirace pro ČR Podnikání s eurem 25. listopadu 2008 Jiří Moser.
Transfer pricing – obecná definice
Řetězové obchody – znázornění a ZDPH
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Finanční instituce a DPH Vybrané praktické dopady
Mezinárodní federace účetních - IFAC
Auditorské služby Tomáš Lorenc, Petr Svoboda, Martin Totůšek Martin Totůšek.
ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ZÚČTOVÁNÍ SE ZAMĚSTNANCI A INSTITUCEMI SOCIÁLNÍHO A ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Vysoká škola technická a.
Struktura podnikatelského plánu
N_SD/c-pVPH TB č. 10 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 2. část.
Úvod do účetních systémů Ing. Jana HINKE, Ph.D. Ing. Jitka Zborková
Analýza a koncepce systému financování fotbalu v hl. m. Praze Prezentace k analytické studii únor 2016.
Závěrečný audit projektu kapitola rozpočtu 8 – Náklady vyplývající přímo ze smlouvy Denisa Kolouchová
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Interní audit a Compliance v České pojišťovně | Praha| Peter Štefánik| 1.
Document Classification: KPMG Confidential © 2016 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network.
Veřejné sbírky: co jimi je a není 7. dubna © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
The content of this presentation is confidential and should not be distributed to a third party without prior authorization from Edwards. © Edwards Limited.
Návrh Strategie/koncepce rozvoje agendových IS provozovaných v HMP Vytvořeno v rámci VZ ICT strategie HMP na období Prezentováno
Nové pojetí zprávy auditora a dopady na činnost RVDA
SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK
Mezinárodní federace účetních - IFAC
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Transkript prezentace:

KPMG v České republice

Seznámení se s KPMG KPMG je celosvětová síť poradenských společností poskytujících služby v oblasti auditu, daní a poradenství. V jejích členských společnostech pracuje více než 145 000 pracovníků ve 152 zemích. Nezávislé členské společnosti sítě KPMG jsou přidružené ke KPMG International Cooperative („KPMG International“), švýcarské organizační jednotce. Každá členská společnost celosvětové sítě KPMG je právně samostatná a oddělená jednotka a tak se označuje.

Seznámení se s KPMG K jako Klynveld. Piet Klynveld byl zakladatelem holandské účetní společnosti Klynveld Kraayenhof & Co., nyní KPMG Nizozemí. V roce 1979 se Klynveld spojil s německou Treuhand-Gesellschaft a mezinárodní firmou McLintock Main Lafrentz a vznikla tak společnost Klynveld Main Goerdeler (KMG). P jako Peat. William Barclay Peat založil v Londýně roku 1870 účetní společnost William Barclay Peat & Co. M jako Marwick. James Marwick založil v New York City v roce 1897 spolu s Rogerem Mitchellem účetní společnost Marwick, Mitchell & Co. V roce 1911 se William Barclay Peat & Co. a Marwick Mitchell & Co. spojily v Peat Marwick Mitchell & Co, později přejmenované na Peat Marwick International (PMI), což byla jedna z největších mezinárodních účetních a poradenských společností. G jako Goerdeler. Dr. Reinhard Goerdeler byl po mnoho let předsedou Deutsche Treuhand - Gesellschaft a později předsedou KMG. Byl jedním z těch, kteří významnou měrou přispěli k fúzi KPMG. V roce 1987 proběhla fúze účetních společností PMI a KMG a byla vytvořena firma KPMG. Jednalo se o první megafúzi účetních a poradenských firem ve  světě. Všechny členské firmy po celém světě dnes nesou výhradní jméno KPMG nebo toto jméno přiřazují ke svým národním názvům.

KPMG celosvětově Počet zemí 152 Celkem zaměstnanců 145,000

KPMG ve střední a východní Evropě Země 18 Kanceláře 36 Partneři 174 Zaměstnanci 4,400

KPMG v České republice Společnost založena v roce 1990 v Praze Působí v pěti městech Praha Brno České Budějovice Liberec Ostrava 29 partnerů 760 zaměstnanců 620 odborných zaměstnanců 22 kvalifikovaných zahraničních odborníků Praha Liberec Ostrava Brno České Budějovice

Odborná oddělení (služby poskytované klientům) Audit Poradenské služby Daňové poradenství Právní služby Vedení účetnictví a mzdové agendy Accounting Services & Payroll (AS&P) Finanční účetnictví Manažerský reporting Zpracování mezd Administrativní podpora

Naši klienti NAŠI KLIENTI PŮSOBÍME V TĚCHTO ODVĚTVÍCH Automobilový průmysl Bankovnictví Cestovní ruch a volnočasové aktivity Energetika Maloobchod Pojišťovnictví Potravinářství a nápojářství  Spotřební zboží Stavebnictví a nemovitosti Telekomunikace Veřejný sektor Výrobní a průmyslové podniky Zdravotnictví NAŠI KLIENTI Mezinárodní společnosti – zahraniční investoři České společnosti Finanční instituce Průmyslové a obchodní podniky

Přínos auditu pro uživatele účetní závěrky Štěpán Kmoch 6. prosince 2012

Co je audit?

Co je audit? Co je audit Cílem auditu je posílit důvěru předpokládaných uživatelů v účetní závěrku. Tomuto účelu slouží výrok auditora, v němž se auditor vyjadřuje k tomu, zda je účetní závěrka ve všech významných (materiálních) ohledech sestavena v souladu s příslušným rámcem účetního výkaznictví. U většiny rámců pro všeobecné účely výrok říká, zda účetní závěrka ve všech významných (materiálních) ohledech věrně zobrazuje skutečnost, resp. podává její věrný a poctivý obraz v souladu s příslušným rámcem. Audit provedený v souladu se standardy ISA a příslušnými etickými požadavky auditorovi umožňuje takový výrok formulovat. (ISA 200.3) Proč provádíme audit účetní závěrky Zákonné důvody Dobrovolný audit Jaké jsou součásti účetní závěrky Kdo jsou uživatelé účetní závěrky

Fáze auditu účetní závěrky

Fáze auditu účetní závěrky Identifikace klienta Plánovaní, příprava auditu Předběžný (interim) audit Poznání klienta a rizik souvisejících s předmětem podnikání Identifikace, popis a testování interních kontrol Vyhodnocení auditního rizika (AR = IR x CR x DR) Účast na inventurách Finální audit Audit konečných zůstatků Kontrola účetní závěrky

Formát zprávy auditora

Formát zprávy auditora Zpráva bez modifikace Modifikovaný výrok Výrok s výhradou Záporný výrok Odmítnutí výroku Modifikovaná zpráva Odstavec s upozorněním na skutečnost Odstavec obsahující jinou skutečnost

Rozdíl mezi auditovanou a neauditovanou účetní závěrkou z pohledu uživatele

Rozdíl mezi auditovanou a neauditovanou účetní závěrkou z pohledu uživatele Audit účetní závěrky představuje Zvýšení bonity účetní závěrky a důvěry v informace v ní uvedené Jistotu provedení nestranné kontroly informací v účetní závěrce Ujištění o provedení kontroly formálních náležitostí Audit účetní závěrky není Kontrola 100% správnosti informací v účetní závěrce Potvrzení, že účetní závěrka není zkreslena z důvodu úmyslného podvodu

Test

Výrok bez výhrad Výrok s výhradou Test 1 Pokud auditor dojde k závěru, že účetní závěrka byla ve všech významných (materiálních) ohledech sestavena v souladu s příslušným rámcem účetního výkaznictví, pak vydá: Výrok bez výhrad Výrok s výhradou

Akcionářům / Společníkům Managementu společnosti Test 2 Zpráva nezávislého auditora je adresována: Akcionářům / Společníkům Managementu společnosti

Test 3 Správně provedený audit účetní závěrky odhalí všechny chyby, které byly v závěrce provedeny. Ano Ne

Test 4 Pokud zbude čas, je vhodné, aby se auditor při předběžném auditu (interimu) věnovat i testování zůstatků rozvažných účtů. Ano Ne

Uživatelem účetní závěrky není: Zaměstnanec Dodavatel společnosti Test 5 Uživatelem účetní závěrky není: Zaměstnanec Dodavatel společnosti Finanční úřad Banka Podnikový lékař

Děkuji za pozornost Štěpán Kmoch Manager, Audit   Štěpán Kmoch Manager, Audit KPMG Česká republika, s.r.o. Pobřežní 1a 186 00 Praha 8 Tel. +420 222 123 455 Fax. +420 222 123 100 skmoch@kpmg.cz

© 2012 KPMG Česká republika, s. r. o © 2012 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. The KPMG name, logo and ‘cutting through complexity’ are registered trademarks or trademarks of KPMG International Cooperative (KPMG International).