Základní škola a Mateřská škola Višňové, okres Znojmo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Městská knihovna Sedlčany
Advertisements

Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Vlastní hodnocení školy
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
Zdravá škola.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Příspěvek DDM a SVČ k rozvoji mladého člověka DDM = SVČ Domy dětí a mládeže = Střediska volného času Širší smysl zájmového vzdělávání: rozvoj zájmu rozvoj.
Místní akční skupina Rakovnicko
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Společenská odpovědnost a školy
Název projektu: Ve škole po škole
Městská knihovna Sedlčany
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Sociálně aktivizační služby
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Višňové, okres Znojmo

School in Višňové, Znojmo region

Where can you find Višňové?

KDE NÁS NAJDETE?

VIŠŇOVÉ – a village with a tradition of winemaking a larger willage in the north of Znojmo region ‒ south Moravia a midpoint among the towns Znojmo, Moravský Krumlov, Moravské Budějovice 1100 inhabitants, a higher average of age, a quite big employement facilities: a school, doctors (a general practitioner and a dentist), a chemist´s, a post office, a library, shops, pubs and restaurants, a petrol station, a home for elderly people, accommodation services – development of wine cycling tourist attractions: a castle with a beautiful park, a church, a windmill podnikatelské subjekty: Agroservis Višňové spolková činnost: hasiči, tělovýchovná jednota, myslivci, zahrádkáři

VIŠŇOVÉ – městys s vinařskou tradicí středisková obec na severu Znojemska – Jižní Morava střed mezi městy Znojmo, Moravský Krumlov, Moravské Budějovice 1100 obyvatel, vyšší věkový průměr, velká nezaměstnanost občanská vybavenost: školství, lékař, lékárna, dům seniorů, pošta, úřady, obchody, restaurace, ubytovací kapacity – rozvoj „vinařské“ cykloturistiky turistické zajímavosti: zámek s rozlehlým parkem, kostel, větrné kolo podnikatelské subjekty: Agroservis Višňové spolková činnost: hasiči, tělovýchovná jednota, myslivci, zahrádkáři

CHARAKTERISTIKA ŠKOLY škola s 1. a 2. stupněm (180 žáků), 50 % jsou přespolní žáci (7 obcí) vysoká kvalifikovanost pedagogických pracovníků, ochota dále se vzdělávat využívání moderních metod výuky výrazné aktivity v oblasti EVVO široká nabídka volitelných předmětů výuka dvou cizích jazyků (dlouhodobě) zájmová činnost pro žáky i dospělé rodinné centrum při škole organizace vzdělávacích kurzů pro dospělé poskytování zázemí a pomoci, spolupráce s jinými subjekty organizace kulturních i jiných akcí pro veřejnost 2010 získání titulu Společnost přátelská rodině dlouhodobá snaha vybudovat bezpečnou a otevřenou školu, povýšit ji na komunitní centrum Višňového a blízkého okolí

School characteristics there are 2 classes of nursery, 5 classes of primary and 4 classes of lower secondary schools, about 220 pupils, 50 % of them are commuter pupils (from 7 villages) all teachers are fully qualified and willing to learn new and modern methods are often used many environmental activities a wide range of optional subjects two foreign languages are tought zájmová činnost pro žáky i dospělé rodinné centrum při škole organizace vzdělávacích kurzů pro dospělé poskytování zázemí a pomoci, spolupráce s jinými subjekty organizace kulturních i jiných akcí pro veřejnost 2010 získání titulu Společnost přátelská rodině dlouhodobá snaha vybudovat bezpečnou a otevřenou školu, povýšit ji na komunitní centrum Višňového a blízkého okolí

JAK JSME ZAČÍNALI analýza silných a slabých stránek školy, příležitostí a hrozeb – vytvoření koncepce přeměny školy – úspěch v konkurzním řízení na místo ředitele obklopení se lidmi, kteří smýšlí stejně a jsou otevřeni změnám vytvoření realizačního týmu, který organizuje klíčové aktivity, šíří vizi poznání, že náš koncept se velmi překrývá s pojetím komunitních škol (2003) uvědomění si dalších souvislostí – příklady dobré praxe ze škol, které se vydaly stejnou cestou, zkušenosti ze zahraničí, vzdělávání se v této oblasti cílem je změna ve vnímání školy (ne instituce, ale místo pro vzdělávání, setkávání, lidé…), nabídka aktivit a možností další cíle jsou v souladu s potřebami veřejnosti propojení výchovy a vzdělávání s komunitními aktivitami

ROLE VEDENÍ V „KOMUNITNÍ ŠKOLE“ ztotožnění se s myšlenkou nového pohledu na školu (nezáleží na tom, jestli jde o vlastní iniciativu) schopnost naslouchat důvěra kolegů, veřejnosti demokratické vedení, společná tvorba vize, přístupnost novým myšlenkám místo bydliště aktivní účast ve veřejném životě, neformální setkávání s členy komunity účast v místní samosprávě mj. různé úhly pohledu (občan, škola, zřizovatel …) vlastní podíl na komunitních aktivitách v počátku – organizátor, účastník rozdělování kompetencí hodnocení, hledání příčin neúspěchu informovanost získávání finančních prostředků

KOMUNITNÍ PROJEKT REGIONEM NA KOLE A PĚŠKY ‒ ROLE VEDENÍ jednání s partnery projektu, řízení diskuse rozdělení úkolů (dobrovolníci, partneři) koordinace prací vlastní účast Výsledek: akce, do které se zapojilo 7 obcí regionu 140 účastníků na organizaci se podílelo 60 dobrovolníků (žáci, pracovníci…)

NAŠE AKTIVITY vzdělávací kurzy pro dospělé (angličtina, němčina, využití ICT) dílny pro děti i dospělé (vánoční, velikonoční dílna) kulturní akce (společenský ples, vánoční koncert, divadlo, akademie) sportovní akce (turistický pochod, cyklistická vyjížďka…) prázdninové aktivity pro děti semináře pro veřejnost (kurz první pomoci, novinky v silniční dopravě…) zajištění akcí pro jiné subjekty (setkání se seniory…) pronájem prostor spolupráce s místními spolky a sdruženími podíl na zlepšení prostředí v obci (návrhy žáků, vlastní práce…) nabídka vzdělávání pro pedagogy okolních škol díky účasti v projektu SKKŠ vytvoření komunitní rady

JAKÉ JSOU PŘÍNOSY NAŠÍ SNAHY? jiné vnímání školy veřejností (rodiči i ostatními) lepší vztahy mezi školou, zřizovatelem, veřejností posilování kompetencí žáků přiblížení se školy běžnému životu posilování vztahu k celoživotnímu vzdělávání zvýšení konkurenceschopnosti školy, její propagace zlepšení klimatu školy přínos ekonomický

KONTAKT: Základní škola a Mateřská škola, Višňové, okres Znojmo, příspěvková organizace Nová VIŠŇOVÉ tel.: