NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr 26.11.2011http://www.nslev21.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Celostátní konference k základním cílům programu strany LEV 21 v Evropském parlamentu Řešení problematiky nezaměstnanosti Ing. Jiří Paroubek předseda strany.
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
NS-LEV 21 proti korupci JUDr. Mgr. Karel Horák http://
Krizový stav čerpání evropských fondů Jiří Paroubek předseda NS-LEV http://
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Aktuální stav dalšího vzdělávání v České republice
Potřeby jeslí Mgr. Martina Mandáková. Historické shrnutí Výchova, vzdělávání a péče o děti do tří let v institucionálních zařízeních má v našich podmínkách.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Ekonomický program NS-LEV 21 Filip Drapák http://
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU Náměstek ministra Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 8. dubna 2013, Praha Seminář k problematice.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zájem samosprávy nad zájmy hazardu Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec PSP ČR za Liberecký.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
pro integrovaný projekt
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Penzijní systém podle NS-LEV 21 Tereza Holišíková http://
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLSTVÍ A VĚDY V PROGRAMU NS-LEV 21 RNDr. Stanislav Palša http://
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
7. Přednáška do předmětu Projektový management ve sportu FSpS MU
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
HAZARD V ČÍSLECH.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Hazard a sport (doplnění přednášky)
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://

Současná podpora sportu v ČR Český sport je hluboce podfinancován a jeho podpora neustále klesá! Původně: 0,65 % ze státního rozpočtu v roce 1990 Pokles: 0,24 % v roce 2008, 0,18 % v roce 2010! ČR je ve výdajích na sport na 1 obyvatele mezi třemi posledními zeměmi Evropské unie http://

Sport a ekonomika České sportovní prostředí = cca 60 mld. Kč ročně Příjem státního rozpočtu = 8 – 11 mld. Kč Výdaje státu na sport = cca 7 mld. Kč ROČNÍ PŘÍNOS STÁTNÍHO ROZPOČTU ZE SPORTU = 1-3 MILIARDY KORUN ROČNĚ !!! http://

Jak konkrétně podpoříme sport? Podpora takové podoby loterijního zákona, kdy ze zdanění hazardu půjde alespoň 1/3 na sport Povinný finanční odvod společností s obratem na 5 mld. Kč Daňové úlevy pro společnosti, které podpoří sport http://

Zabezpečení rozvoje sportu pro širokou veřejnost Je třeba zastavit trend ohrožení výchovy mládeže Hrozí nedostatek sportovních aktivit na ZŠ i SŠ Pro podporu sportu české mládeže budeme podporovat: – kvalifikované učitele ve školách – otevření vzdělávacích programů http://

Cíl: Vytvoření samostatné rozpočtové kapitoly pro sport Chceme vyjmout kompetence v oblasti sportovní problematiky z MŠMT Chceme vytvořit samostatný ústřední orgán státní správy pro oblast sportu Chceme, aby tento úřad byl personálně útlý Chceme, aby koordinoval státní podporu sportu a spravoval jednotlivé dotační programy Chceme, aby byl zastřešujícím článkem v hierarchii státní správy pro oblast sportu http://

Sportovní infrastruktura V regionech a v obcích budeme podporovat výstavbu a údržbu zařízení pro tzv. sport pro všechny Stát jako spolupořadatel významných akcí Nesmí docházet k finančním ztrátám a korupčním skandálům http://

Zřízení státního fondu na podporu a rozvoj sportu Hlavní ekonomický nástroj podpory sportu Byly by zde shromažďovány zdroje ze státního rozpočtu, výnosy z loterií, povinné částky odváděné podniky i dalšími soukromými subjekty Lepší podmínky pro zaměstnávání a odměňování kvalitních trenérů http://

Další návrhy Zřízení fondu sportovně talentované mládeže Boj s dopingem Zavedení povinných lékařských prohlídek Nový zákon o sportu http://

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST! http://