Jsem přijat(a) za vlastní(ho). Způsoby chápání křesťanství Křesťanství zákona (povinností, řádu) Křesťanství akce, výkonu a pojistky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. Abrahám uslyšel, jak k němu mluví Hospodin
Advertisements

Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Zamilovaná církev - aneb láska, která nepomíjí Vyškov, , Viktor Baláž.
Jedině Bůh je naděje Ref: Jedině Bůh je naděje a Jeho láska, kterou v Synu dal. Jedině Bůh je pro svět naděje, i kdyby svět se tomu stále smál. Jedině.
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Dosáhni cíle!.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
9. Izákovi se narodila dvojčata– Ezau a Jakub
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
1. Jaká radost žít, | mohu-li jen mít | v světě tom přítelem Ježíše! | I když opuštěn slzy roním jen, | nahradí blízkostí svou mi vše. Jaká radost žít.
Ve společenství s Matkou Boží
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Abrah á m – praotec víry Jak žít víru dnes? Několik postřehů z životní cesty Abraháma Bůh se mu dal poznat a změnil mu jméno On se rozhodl změnit život.
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Abrahámova přímluvná modlitba
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram.
Vím, že Pán můj o mě péči má, je dobrý k nám, je dobrý k nám. Na všech cestách on mě chrání sám, on též mé srdce zná.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Rozhovory Abraháma s Hospodinem 3 Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc 2013.
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
1. Ó Bože, Otče, uč mne sám, | když pouští bloudím zde a lká, | jak z hloubi duše volat mám: | „Buď vůle Tvá! Buď vůle tvá!“
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
BEZ LÁSKY KDYBYS MLUVIL CIZÍ ŘEČÍ, ANDĚLSKOU ŘEČ ZNAL,
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
1. Až potud nám pomáhal Hospodin z milosti, proto k nebes výšinám hleďme s důvěrností, odkud pomoc přichází nám vždy v pravé době, tam, kde duše nachází.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
Dětská sobotní škola Les liens de la Grâce Los eslabones de la Gracia Pouta milosti.
Kde mají původ Velikonoce?
Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. (Žd 11,6)
1. Haleluja! Lidé slyšte! | Bůh nám svého Syna daroval. | Pro nás hříšné narodil se, | aby v našich srdcích pokojem | a láskou | kraloval. | Bůh svět miloval,
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
© Elena Cristino Hlavní představený P. Pascual Chávez Villanueva.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Spirituální teologie 5. DOBRÁ A ŠPATNÁ MOC. Úvodem  Celou Biblí prochází kritika moci  Dobrá moc je jen ta, která chrání slabé  Násilní lidé potřebují.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Škola plavání 2  (Bouřlivé a zrádné vody „lásky“ a chození…)
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
Ježíš.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Vírou máš blíž ke štěstí
On.
Transkript prezentace:

Jsem přijat(a) za vlastní(ho)

Způsoby chápání křesťanství Křesťanství zákona (povinností, řádu) Křesťanství akce, výkonu a pojistky

Způsoby chápání křesťanství Křesťanství přijaté milosti  Umění nechat se milovat Bohem  Jen Boží láska nás uschopňuje, abychom milovali také

Křesťanství přijaté milosti Bůh naší víry je blízký a současně tajemství Boží láska je náročná a mnohdy nepochopitelná Výchova víry má přivádět k postoji důvěry a odevzdanosti spolu s úctou k Bohu

Abrahám Zkouška Gn 22, 1-19

Abrahámova cesta víry „Vyjdi ze své země, ze svého příbuzenstva a ze svého otcovského domu…“ (Gn 12,1) „Vezmi svého syna, své jediné dítě, které miluješ, Izáka… a obětuj ho!“ (Gn 22,2)

Cesta k Bohu je náročná Člověk má být neustále připraven překročit svou dosavadní znalost o Bohu Ve vztahu k Bohu není možné se zastavit Boží tajemství se otevírá člověku do stále větší šíře i hloubky

Abrahám – otec víry „Nyní vím, že se bojíš Boha“ (Gn 22,12) Vyšel ze svého „zajištění v minulosti“ Vzdal se své „zaslíbené budoucnosti“

Zkouška víry Není projevem trápení nebo trestu Je uvedením do hloubky vztahu k Bohu Bůh zasahuje, abych neustrnul na dosaženém stupni víry

Izák - Ježíš Bůh ušetřil syna Abrahámova, ale neušetřil vlastního Syna

Zrající víra Rozlišuje mezi darem a Dárcem (a dokáže z toho vyvodit důsledky) Opouští touhu mít Boha podle svých představ

Zrající víra Zná Boha nade vše velikého, člověku nepodobného, avšak člověku blízkého Hlásí se k Ježíšově vydanosti a věrnosti