A tak bratři, modlete se za nás, aby se slovo Páně rychle šířilo Modlitby na únor 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRONÁSLEDOVANÁ CÍRKEV
Advertisements

Židé za 2.světové války….
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Diversita lidské populace II
DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: interaktivní VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Dějepis
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: interaktivní VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Dějepis
Křesťanství vznik a podstata.
ANTISEMITISMUS A NACIONALISMUS
Starověká Palestina.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KŘESŤANSTVÍ V RANÉM STŘEDOVĚKU
Světová náboženství.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Náboženská mapa současného světa
Světová náboženství.
KŘESŤANSTVÍ.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO Modlitby na únor 2015.
Modleme se k Pánu žně! - ÚNOR. 3 modlitby za misii pro měsíc únor V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry v.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
Modleme se k Pánu žně. Listopad Pronásledovaní křesťané v Číně Nezasažený národ Ujgurové v severozápadní Číně Misijně nasazení pastoři.
Arabská říše Islám.
Co je typické pro židy?.
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
RISK Náboženství.
Modleme se k Pánu žně! - září. 3 modlitby za misii pro měsíc září V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry v.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. MODLEME SE ZA PRONÁSLEDOVANÉ KŘESŤANY V TÁDŽIKISTÁNU: ✤ aby podzemní církev i přes veškerý tlak rostla ✤ aby v zemi nastala svoboda.
Vypracoval: Jakub Moravec
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Modleme se k Pánu žně LISTOPAD Aby vytrvali ve víře i přes fyzické a psychické násilí a zakoušeli Boží moc. Aby vytrvali ve víře i přes fyzické.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Iniciativa kurzů Alfa podzim 2013 Týden modliteb za kurzy Alfa 15. – 22. září 2013.
Modleme se k Pánu žně! - LEDEN. 3 modlitby za misii pro měsíc leden V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry.
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… MODLITBY NA DUBEN 2015.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI. genocida = vyvražďování celých národů za druhé světové války se to týkalo hlavně Židů a Romů ze strany nacistů.
Západní náboženství.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Modlitby na květen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
Modlitby - červen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
Magen – Davidova hvězda – symbol židovství
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
Vypracovaly : Irada Rahmanova Mariia Vasylchenko Valeriya Dvoryadkina Valeriia Mikhailova.
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Židovství Judaismus. Toto náboženství pochází z Izraele Teologie judaismu slouží jako základ mnoha jiných náboženství včetně dvou nejrozšířenějších, křesťanství.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.1.5 Křesťanská církev Název sady: Raný a vrcholný středověk.
Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
KŘESŤANÉ V IZRAELI Tereza Sittová Matěj Svoboda Jan Vacíř.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Judaismus (židovství)
Misijní modlitby 8/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší
Evangelium osvobozeno od židovské administrativy a centralismu a politického sakralismu (11,19-12,24)
Transkript prezentace:

A tak bratři, modlete se za nás, aby se slovo Páně rychle šířilo Modlitby na únor 2015

PRONÁSLEDOVÁNÍ V ERITREJI od roku 2007 bylo v Eritreji uneseno více než lidí, za které pak následně požadovali výkupné. Většina unesených byli křesťané. zatýkání křesťanů v Eritreji je na denním pořádku mnozí z nich jsou tvrdě biti a mučeni, zavíráni do velkých lodních kontejnerů, kde je nesnesitelné horko, svazováni provazy, jsou věšeni hlavou dolů s obličeji potřenými cukrovou vodou, aby je mouchy mohly štípat. Dále jsou vězněni ve vězeňských táborech. od roku 2002 vláda zakázala všechny křesťanské denominace kromě Etiopské ortodoxní církve a římsko-katolické a evangelické luteránské církve. Povolen je hlavně sunnitský islám.

Lidé se každý měsíc snaží z Eritreje uprchnout. Tato loď, na které bylo zhruba 500 lidí (90% křesťanů) se potopila 8. října 2013 a 181 pasažérů se utopilo. Prezident: Isaias Afewerki Populace: 6.7 miliónů (2.5 miliónů křesťanů) Náboženství: islám a křesťanství

PAMATUJTE NA VĚZNĚ, JAKO BYSTE BYLI UVĚZNĚNI S NIMI; PAMATUJTE NA TY, KDO TRPÍ, VŽDYŤ I VÁS MŮŽE POTKAT UTRPENÍ. ŽID. 13,3 aby ti, co jsou uvězněni, zůstali pevní ve víře a zvládli přežít obzvláště v nelidských podmínkách uvnitř kontejnerů aby se evangelium i přes všechny úklady dále šířilo i ve věznicích, kde jsou křesťané drženi ať padne diktátorský režim aby ti, kteří se rozhodli emigrovat, mohli v bezpečí utéct Modleme se:

NEZASAŽENÝ NÁROD - AŠKENÁZŠTÍ ŽIDÉ CENTRÁLNÍ UKRAJINY Národ: Aškenázští Židé Místo: Centrální Ukrajina Populace: Náboženství: Etnické náboženství, 0,1% evangelikálních křesťanů

během posledních století patřila východní Evropa k oblastem s největší židovskou populací na světě za dob holocaustu zemřelo v bývalém SSSR přes 1 mil. židů a mnoho židů uteklo do USA a do Izraele. Po válce byly obnoveny synagogy a znovu otevřeny židovské školy, kliniky a univerzity. jejich víra nejčastěji reprezentuje ortodoxní, ultra-ortodoxní, konzervativní a reformní hnutí sebe vidí jako potomky Abrahamovy smlouvy

Modleme se: aby poselství evangelia nebrali jako antisemitismus aby poznali, že Ježíš je dlouho očekávaný Mesiáš aby Bůh obměkčil vůči křesťanům jejich srdce

aby byla naše srdce pohnuta lítostí a soucitem nad ztracenými lidmi za modlitební probuzení Za misii v ČR