Globální oteplování Ondřej Málek, 2.L.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ozonová díra & Skleníkové plyny
Advertisements

Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
Příroda ovlivňuje člověka
Fyzikální aspekty zátěží životního prostředí
Globální klimatické změny
Globální oteplování Marek tecl 2L.
Deštné pralesy – pozdě na záchranu?
ATMOSFÉRA Obecná část Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Globální oteplovaní.
Globální oteplování.
Vypracovali:Rudolf Ščudlík Karel Zlevor Jiří Vojtíšek
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
Záleží na tom, že dochází ke změně klimatu? Martin Hedberg, meteorolog Švédské meteorologické středisko.
Vzduch Mgr. Helena Roubalová
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ Matěj Martinák IX.A.
Globální oteplování Vít Kmoch.
Vzduch Je stejnorodá směs plynných látek: 78%dusíku, 21% kyslíku, 1% ostatních plynů (oxid uhličitý, vodní pára, vzácné plyny (argon) a případně další.
Atmosféra Země Název školy
Globální oteplování Vojta Voborník 8.B.
Anotace DUM slouží jako doprovodný vizuální materiál při výuce o globálních problémech.
Skleníkový efekt je proces, p ř i kterém atmosféra zp ů sobuje oh ř ívání planety tím, že absorbuje dopadající slune č ní zá ř ení a zárove ň brání jeho.
David Juran.  je proces, při kterém dochází ke snadnému pronikání slunečního záření do naší atmosféry  ale také zároveň špatné propouštění tepelného.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Globální oteplování Štěpánka Štindlová.
Tereza Černá Globální oteplování.
Globální Oteplování Jméno: Martin Šiška Obor: Technické lyceum
Ohrožování základních složek biosféry
ATMOSFÉRA Vzdušný obal Země Video: počasí, klima, tornádo a hurikán.
Co víme o klimatickém systému Země?
Složky krajiny a životní prostředí
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Mohou lidé za většinu oteplení od poloviny 20.století? Vítězslav Kremlík.
Krajina a životní prostředí
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Oxid uhličitý
Vzduch ( environmentální příručka – 5.ročník )
Škola Střední průmyslová škola Zlín
Narušení ozónové vrstvy
Stavba a složení atmosféry. Globální oteplování.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA
Skleníkový efekt.
J. Schlaghamerský: Ochrana životního prostředí - ochrana ovzduší – globální oteplování Globální oteplování.
Hydrosféra Vodní obal země.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
její znečištění a důsledky
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Živelné pohromy Marie Konrádová, 5.A..
Jak učit o změně klimatu?.  Tato prezentace vznikla v rámci vzdělávacího projektu Jak učit o změnách klimatu?  Projekt byl podpořen Ministerstvem životního.
Skleníkový efekt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Globální problémy – – ozonová díra, skleníkový efekt a znehodnocení půdy.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_05_„ČISTÝ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Atmosféra Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_Inovace_
Granici Olga Pařík Radim. Klimatické změny - změny v klimatické charakteristice jako je teplota, srážky, atmosférický tlak, nebo vítr.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Atmosféra - test Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Atmosféra je plynný obal Země, který je k Zemi připoután gravitační silou, která nám zaručuje, že plyny neuniknou do okolního vesmírného prostoru. Model.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_04_ATMOSFÉRA.
Znečištění vzduchu dopravou
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Význam ovzduší, vodstva, půd, rostlinstva a živočišstva na Zemi
GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ.
Globální oteplování Martina Červenková.
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
VY_32_INOVACE_C9-013 Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy
Fakta o klimatických změnách
Environmentální problémy
KRAJINNÁ SFÉRA PŘÍRODNÍ SLOŽKA ČLOVĚKEM TVOŘENÁ SLOŽKA
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_04-07
Důsledky globální změny klimatu
Transkript prezentace:

Globální oteplování Ondřej Málek, 2.L

Proč dochází ke změnám klimatu? Globální klimatický systém Klimatický systém Země je velmi nestabilní a působí na něj mnoho faktorů. Pozitivní zpětné vazby: postupné zesilování efektu (tání sněhu) Negativní zpětné vazby: zesílení a utlumení (tání ledovců)

Skleníkový efekt Skleníkové plyny: vodní pára, oxid uhličitý, metan... Odhaduje se, že bez skleníkových plynů by teplota klesla asi o 33°C Průměrná koncentrace CO2 v roce 2009 byla 386 ppm při stabilním růstu 2 ppm/rok

Sluneční změny Sluneční záření dopadající na Zemi se mění díky magnetickým aktivitám Slunce a to přibližně v 11-ti letém intervalu Při porovnávání průměrné teploty ovzduší v období s nižší a vyšší sluneční aktivitou ovšem vědci nezměřili zásadní změny

Možné důsledky globálního oteplování Vzestup hladiny oceánů Během 1901-2010 se hladina zvedla o 17-21 cm především díky roztažnosti vody a tání ledovců Nynější rychlost stoupání je přibližně 3mm/rok Podle odhadů stoupne hladina za dalších 100 let o 20-60 cm

Osobní názor Podle mého je vliv člověka někde okolo 30% na celkové oteplování, ale časem by se mohl zvýšit. Největší problém vidím v kácení pralesů, které mají hlavní podíl na přeměně oxidu uhličitého v kyslík. Pokud se tento problém nevyřeší, tak nevidím smysl v Kjótském protokolu, kde se průmyslové země zavázaly k snížení emisí skleníkových plynů o 5,2% Zdroje: Meteocentrum.cz Wikipedia.org Zmeny-klima.ic.cz