Statutární město Jihlava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Výkazy práce („timesheety“) na projektech OP VK
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
STAGE 14. CZ.1.07/1.1.24/ Registrační číslo: 1. června 2013Začátek projektu: 31. prosince 2014Konec projektu: 19 měsícůDoba trvání: ,17.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Program podpory: 15.A Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Koordinátoři ICT Organizační informace
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Schůzka 5. jednání řídícího a realizačního týmu projektu ORSEJ dne
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Math Exercises for You (Math4U)
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Animace škol (šablony)
Plán vzdělávacích aktivit
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov
Š A B L O N Y II.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Pracovní setkání středních škol
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Statutární město Jihlava Číslo výzvy: IPo - Oblast 1.1 (výzva 46) Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/46.0005 Název projektu: Otevřená škola Žadatel: Statutární město Jihlava Partner: Společnost pro kvalitu školy, o. s. Statutární město Jihlava

Základní informace Cíl aktivity - přímá podpora 400 žáků z 30 škol - příprava, zpracování a realizace plánu podpory pro vybrané žáky ohrožené školním neúspěchem. Z každého ročníku (na málotřídkách z jedné spojené třídy) - 2 žáci ohrožení školním neúspěchem. Žákovský poradce připraví plán na podporu každého jednotlivého žáka na celý školní rok. Setká se s žákem a zákonným zástupcem žáka na začátku (1. tripartitní schůzka) a na konci projektu, kdy zpracuje případovou studii (2. tripartitní schůzka). Každý žák dostane individuální podporu podle svých potřeb např. vzdělávací podporu ve formě doučování, pomoc s domácími úkoly, pomoc odborného poradenského pracovníka atd. Zákonný zástupce žáka – v září 2014 bude seznámen s podpůrným programem na schůzce, kde bude přítomen i žák. Na konci projektu v červnu 2015 bude seznámen s výstupem, zúčastní se i žák. Koordinátor školy koordinuje práce, přípravu seznamů, smluv, podpůrných programů, sumarizuje a kontroluje výkazy atd. Odborný poradenský pracovník – psycholog, psychoped, logoped, somatoped, tyfloped, surdoped, etoped – budou pracovat s vytipovanými žáky.

Pozice koordinátor ZŠ ředitel - 12 hod. měsíčně/ 250Kč/hod. (září-červen) – celkem 120 hodin za projekt žákovský poradce učitel - 4 hodiny měsíčně/na 1 žáka (září-červen) - celkem 40 hodin/na 1 žáka za projekt

Seznam podpořených žáků Podpora může zahrnout nejrůznější aktivity, např. doučování, individuální konzultace s odb. poradenskými pracovníky… Výběr žáků – nebudeme pracovat s žáky s SVP, ale s žáky, kteří jsou z jakéhokoli důvodu ohroženi školním neúspěchem - posouzení je na koordinátorovi školy. Práce s žákem – žákovský poradce má k dispozici 40 hodin na žáka – 4 hodiny v září a 4 hodiny v červnu budou vykázány pro jiné práce - setkání s žákem a zákonným zástupcem žáka, vypracování plánu podpory, případové studie apod. Přímá práce s žákem bude 32 hodin, tzn. 1 hodina týdně (l hodina = 60 minut). Spodní tabulka – menšiny, zdravotně znevýhodnění atd.: Tuto tabulku doporučuji vyplnit následovně – pokud zařadíte tělesně postiženého žáka, tak započítat a jinak neřešit a napsat 0, mladí lidé 15-24 – týká se jen úplných ZŠ a je možné, že někteří žáci mají 15, menšiny – pohledem vyhodnotit, moc se tím nezabývat, migranti – napsat 0, ostatní znevýhodněné – 0. Prosím dodejte v originálu do 10. 10. 2014 na Odbor školství, kultury a tělovýchovy MMJ – H. Ustohalové. Dodejte také elektronicky ve formátu WORD /ne skenované/ do 25. 9. 2014 na metelkova@vys-edu.cz, pro zpracování přehledu žáků, žákovských poradců a způsobu podpory.

Zápisy z porad ve škole Zápis z porady V září 2014 a v červnu 2015 budou ve výkazech vykazovat poradu žákovský poradce a koordinátor školy. V ostatních měsících bude vykazovat poradu jen koordinátor školy, žákovský poradce porady nevykazuje, ale setkává se nad rámec vykazovaných hodin. Málotřídky – u škol, kde je jeden učitel, který je zároveň ředitelem, zastává obě pozice.

Smlouva se zák.zástupcem Smlouva mezi zákonným zástupcem žáka a školou Prosím dodejte v originálu do 10. 10. 2014 na Magistrát města Jihlavy, OŠKT – H. Ustohalové. Dodejte také elektronicky ve formátu WORD /ne skenované/ bez podpisů na metelkova@vys-edu.cz před odevzdáním na OŠKT (bude provedena předběžná kontrola).

Zápis o podpoře žáka Zápis o podpoře žáka vyplňuje žákovský poradce /učitel/ odevzdáte za příslušné období v těchto termínech: do 5. 1. 2015 do 5. 4. 2015 do 5 .7. 2015 jen elektronicky na metelkova@vys-edu.cz vždy v jedné složce za celou školu na závěr projektu odevzdáte originál s podpisem na Magistrát města Jihlavy, OŠKT – paní H. Ustohalové

Případová studie Případová studie rozsah minimálně 1 strana formátu A4, tj. asi 1800 znaků bez mezer (přiložený vzor případové studie má 2934 znaků bez mezer) pište v první osobě čísla jednotného používejte jen křestní jméno žáka, nepoužívejte název školy ani obce nejzajímavější studie budou uloženy na CD, bude odstraněna horní hlavička, která je jen pro potřeby monitorovací zprávy, text pro CD bude tedy zcela anonymní odpovězte na tyto otázky: konkrétní problém žáka, zdůvodnění zařazení do projektu, připravená opatření, proč jste stanovili daný program podpory, stručné vyhodnocení, prognóza do budoucna , doporučení do budoucna dodejte elektronicky ve formátu WORD /ne skenované/ na metelkova@vys-edu.cz do 10. 6. 2015, prosím zazipované v jednom souboru za školu všechny studie

Výkazy práce Odevzdávají vždy ředitelé ZŠ (koordinátoři) elektronicky do 30. dne aktuálního měsíce –paní Haně Ustohalové na OŠKT Magistrátu města Jihlavy na e-mail: hana.ustohalova@jihlava-city.cz (výkazy Vám na každý měsíc předpřipravíme) Ředitelé výkazy zkontrolují (základní věci – počet hodin, jméno, příjmení, měsíc…) Výkazy v tištěné podobě přinesete podepsané do 10. dne následujícího měsíce paní Haně Ustohalové na OŠKT Magistrátu města Jihlavy Na výkazech bude vždy příjmení a potom jméno osoby, která vykazuje!

Několik pravidel závěrem Veškerá komunikace bude probíhat přes ředitele školy, který je zodpovědný za realizaci aktivit ve své škole. Vše, co budete posílat elektronicky, posílejte zazipované v jednom souboru např. smlouvy mezi zákonným zástupcem a školou, zápis o podpoře na konci monitorovaného období, výkazy atd. Do předmětu napište vždy název školy. Výkazy posílejte jen na OŠKT, fyzicky doneste také na OŠKT paní Ustohalové.