DĚKANSKÝ PROGRAM 2015-2019 Daniel Stavárek Karviná, 25/02/2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ Institut interdisciplinárního výzkumu Úvodní informace D. Vymětal,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Vize úspěšné univerzity Stanislav Novák „Demokracie vyžaduje charakter a vzdělanost“ Martin Černohorský.
1 Prof. Ing. Jindřich Soukup, CSc. proděkan pro zahraničí vztahy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Diverzifikace vysokého školství – nové výzvy Michal Karpíšek Seminář „Hodnocení kvality vysokých škol“ Telč, 28. dubna 2011.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Studijní program Ekonomika a management
Prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc kandidát na funkci děkana FPF SU
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
IP Alena Kopáčková (DFP)
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

DĚKANSKÝ PROGRAM 2015-2019 Daniel Stavárek Karviná, 25/02/2015

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ 2015-2019 Děkanský program 2015-2019 2 CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ 2015-2019 Legislativní rámec Počet uchazečů Kvalita vzdělávání Věda a výzkum Internacio-nalizace Hospodaření Vedení fakulty Image Pozice SU Metodika financování

Děkanský program 2015-2019 3 KVALITA VZDĚLÁVÁNÍ Připravit OPF na úspěšné zvládnutí nového modelu akreditačního procesu Zavést funkční systém zajišťování kvality vzdělávací činnosti a jejího vnitřního hodnocení Vytvářet podmínky pro snížení neúspěšnosti studia a propadovosti studentů zejména v 1. ročníku bakalářského studia Úspěšně zahájit výuku nového oboru PEM a jeho specializací Podporovat podnikavost a podnikatelského ducha u studentů Připravovat projekty smysluplné spolupráce s praxí Podporovat nabídku celoživotního vzdělávání V maximální míře podporovat efektivní využívání informačních systémů a moderních technologií pro podporu výukového procesu

VĚDA A VÝZKUM Podporovat pracovníky při podávání výzkumných projektů Děkanský program 2015-2019 4 VĚDA A VÝZKUM Podporovat pracovníky při podávání výzkumných projektů Zvýšit zapojení fakulty do mezinárodních výzkumných aktivit Podat žádost o akreditaci habilitačního řízení Rozvíjet činnost Institutu interdisciplinárního výzkumu Zkvalitňovat obsah časopisu Acta academica karviniensia a usilovat o jeho indexaci v databázi Scopus Podporovat principy Open Access při publikování výsledků výzkumu Vytvořit post-doktorandské pracovní pozice Zvýšit zainteresovanost studentů do výzkumu a podpořit jejich zájem o prezenční doktorské studium na OPF Inovovat fakultní systém motivace a odměňování

Děkanský program 2015-2019 5 INTERNACIONALIZACE Plnohodnotně využit program Erasmus+ s cílem maximalizace počtu a zvýšení kvality mobilit studentů i pedagogů Zahájit výuku v angličtině v kompletním navazujícím magisterském oboru a doktorském studijním programu Usilovat o dlouhodobé pobyty zahraničních pedagogů na OPF Aktivně zapojit OPF do činnosti mezinárodních organizací sdružujících ekonomické fakulty Iniciovat vznik celouniverzitního stipendijního programu pro zahraniční studenty pro studium na SU včetně OPF Zkvalitnit propagaci OPF v zahraničí, uspořádat promo akce jako International Week nebo Summer School Zlepšit podmínky pro pobyt, studium a stáže zahraničních studentů Navázat spolupráci s partnery v perspektivních oblastech

Děkanský program 2015-2019 6 IMAGE FAKULTY Vytvořit speciální tým věnující se budování identity a image fakulty Klást důraz na prezentaci fakulty v nových médiích a elektronických komunikačních kanálech Zaměřit se na vystoupení zaměstnanců fakulty v televizi Zlepšit komunikaci s absolventy, vytvořit koncept OPF na celý život Rozvíjet programy Univerzity třetího věku a rozšířit je na Junior univerzitu Posílit spolupráci se středními školami Rozvinout spolupráci s kooperujícími či sponzorskými podnikatelskými subjekty a veřejnými institucemi v rámci propagačních aktivit Partnersky vstupovat do pořádání sportovních, kulturních a společenských akcí

Děkanský program 2015-2019 7 HOSPODAŘENÍ Zasadit se o spravedlivý rozpis finančních prostředků v rámci univerzity i fakulty Pokračovat v aktivním vyhledávání úspor a dodatečných výnosů Provádět pravidelnou kontrolu a vyhodnocení hospodaření na několika úrovních Optimalizovat fond nemovitostí a efektivně nabízet volné prostory k pronájmu či prodeji Řídit a koordinovat podávání projektových žádosti, pečlivě vyhodnocovat přínos projektů zejména ve vztahu ke spoluúčasti Koncepčně udržovat a rozvíjet technické vybavení Aktivně získávat účelové finanční prostředky na investiční akce Zahájit přestavbu objektu E, D1, D2 v areálu Na Vyhlídce

Děkanský program 2015-2019 8 VEDENÍ FAKULTY Definovat vizi a strategii rozvoje fakulty, mít odvahu rozhodnout a přijmout za rozhodnutí odpovědnost Otevřeně informovat o záměrech a rozhodnutích vedení fakulty Aktivně spolupracovat s AS OPF a zástupci fakulty v AS SU Iniciovat konzultace a spolupráci s dalšími ekonomickými fakultami Provádět personální politiku s ohledem na dosažení optimální odborné, kvalifikační a věkové struktury akademického sboru Pečlivě vyhodnocovat a rozvíjet systém Osobních plánů rozvoje Podporovat další vzdělávání zaměstnanců Vytvářet pozitivní atmosféru, příjemné a motivující pracovní prostředí Podporovat spolupráci mezi katedrami, akademickými a neakademickými pracovníky Klást důraz na vybudování přirozeného pocitu loajality a sounáležitosti zaměstnanců a studentů s fakultou a univerzitou

VEDENÍ FAKULTY – SLOŽENÍ Děkanský program 2015-2019 9 VEDENÍ FAKULTY – SLOŽENÍ doc. Mgr. Ing. Michal Tvrdoň, Ph.D. Proděkan pro zahraniční styky Statutární zástupce děkana doc. Ing. Marian Lebiedzik, Ph.D. Proděkan pro rozvoj a vnější vztahy prof. Ing. Karel Skokan, Ph.D. Proděkan pro vědu a výzkum doc. Mgr. Petr Suchánek, Ph.D. Proděkan pro studijní a sociální záležitosti

… a hlavně pojďme oslavit naše 25. výročí  Děkanský program 2015-2019 10 … a hlavně pojďme oslavit naše 25. výročí  Děkuji za pozornost Daniel Stavárek