Program celoživotního učení Ústí nad Labem 8. 11. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Jak využít programy EU v oblasti vzdělávání
VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ECVET v Programu celoživotního učení
Možnosti studia v zahraniční prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 27. října 2011 v Praze.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
PROGRAM LEONARDO DA VINCI aktivity programu Seminář pro žadatele Výzva 2012.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
STRATEGIE CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ (CŽU) Zpracoval: PhDr. Pavel Beňo Tel.: n
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Monitoring dalšího vzdělávání
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v rámci Programu celoživotního učení (LLP)
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Leonardo da Vinci (LDV) - Multilaterální projekty/Přenos inovací (TOI) SK-CZ tematický seminář, Bratislava
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ NAEP Hradec Králové, Pardubice.
PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ ( ) Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) ________________________________________________.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Zahraniční stáže- Evropské programy
Přínos studijních návštěv pro experty ve vzdělávání.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Program celoživotního učení Ústí nad Labem

Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP)  součást Domu zahraničních služeb od 2007  NAEP koordinuje:  Program celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP);  e-Twinning;  Erasmus Mundus;  Tempus;  Fond na stipendia SCIEX-NMS ch Program švýcarsko-české spolupráce ;  Euroguidance. webové stránky

vyhledávání dokumentů záložky všech programů nejbližší akce proklik na stránky DZS termíny pro podávání přihlášek

záložky s užitečnými informacemi přehled všech aktivit daného programu

Dům zahraničních služeb (DZS) dále spravuje:  AKTION Česká republika - Rakousko;  CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) ;  Program podpory českého kulturního dědictví v zahraničí:  Krajanský vzdělávací program;  Lektoráty českého jazyka a literatury;  European Schoolnet;  Studium cizinců v ČR. webové stránky

přehled programů proklik na stránky NAEP

Program celoživotního učení (LLP)  schválen rozhodnutím Evropského parlamentu a Evropské rady č. 1720/2006/ES ze dne pro období  určen pro: jednotlivce (žáci, studenti, učitelé, školitelé, trenéři, administrativní pracovníci, řídící pracovníci z oblasti vzdělávání) instituce (mateřské, základní, střední a vysoké školy, vzdělávací agentury, malé a střední podniky, úřady práce, profesní svazy)  zapojeno: 27 členských zemí EU, Švýcarsko, Norsko, Island, Lichtenštejnsko, Turecko, Chorvatsko

Program celoživotního učení (LLP)  Comenius  Erasmus  Leonardo da Vinci  Grundtvig  SVES - Studijní návštěvy pro experty ve vzdělávání  Evropská jazyková cena Label  Jean Monnet

PRIMÁRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Mateřské školy, základní školy, základní umělecké školy Programy:  Comenius cílová skupina: žáci, studenti, učitelé a pedagogičtí pracovníci působící na těchto školách.  eTwinning cílová skupina: žáci, studenti, učitelé a pedagogičtí pracovníci působící na těchto školách.

SEKUNDÁRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Střední odborné školy, střední školy, gymnázia, vyšší odborné školy Programy:  Comenius  eTwinning  Leonardo da Vinci cílová skupina: všechny osoby a instituce účastnící se odborného vzdělávání a přípravy na jiné než vysokoškolské úrovni (např. střední odborné školy a učiliště, vzdělávací agentury, průmyslové podniky, veřejné a státní instituce, profesní svazy).

TERCIÁRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Vysoké školy, univerzity Programy:  Erasmus cílová skupina: studenti a pracovníci veřejných, státních a soukromých vysokých škol a vyšších odborných škol.  Jean Monnet  Erasmus Mundus  Tempus  Fond na stipendia SCIEX NMS CH

DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Další vzdělávání a průřezové aktivity Programy:  Grundtvig cílová skupina: instituce a organizace zajišťující a podporující komplexní vzdělávání dospělých.  Leonardo da Vinci  SVES - Studijní návštěvy pro odborníky ve vzdělávání cílová skupina: experti ve vzdělávání (kromě učitelů).

Další vzdělávání a průřezové aktivity Programy:  Evropská jazyková cena Label cílová skupina: jakákoli instituce/organizace působící v oblasti jazykového vzdělávání (např. školy mateřské, základní, střední, vyšší odborné, vysoké, jazykové a také instituce, jejichž aktivity směřují do oblasti jazykového vzdělávání jen částečně, např. knihovny, tisk, televizní společnosti, rozhlas apod.).  Euroguidance cílová skupina: kariéroví poradci a tvůrci politik.

DALŠÍ

Program celoživotního učení (LLP)  Typy aktivit:  Centralizované - koordinuje Výkonná agentura v Bruselu, tzv. Education, Audiovisual & Culture Executive Agency - konzultace, dotazy, zasílání přihlášek také na Výkonnou agenturu v Bruselu - webové stránky:  Decentralizované - koordinuje NAEP

Děkujeme za pozornost.