Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

NS-LEV 21 proti korupci JUDr. Mgr. Karel Horák http://
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Veřejná správa – úvod.
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Základy marketingu šestá přednáška
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
VŠEOBECNĚ VZDĚLÁVACÍ FUNKCE EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Typ statkuČistý veřejný Smíšený st., Vlastnosti jak veřejného tak soukromého statku St. pod ochranou Čistý soukromý Kdo získává?Všichni členové spol. Spotřebitelé.
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Pohled samosprávy na eHealth
Politika Pavel Šuranský.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
INSPIRE Stav a výhled.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
MARKETINGOVÝ MIX.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Kvalita v českém zdravotnictví
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
[ 1 ] PharmDr. Martin Beneš © 2011 Státní ústav pro kontrolu léčiv Kam kráčí lékárenství ? Martin Beneš ředitel SÚKL.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Regulace lékového trhu MUDr. Tom Philipp Ph.D., MBA; náměstek pro zdravotní pojištění Mgr. Martin Mátl; ředitel odboru farmacie Podvýbor pro ekonomiku.
Financování zdravotnictví v ČR Kde jsme a jak dál? Ladislav Friedrich.
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Správa sociálního zabezpečení
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA
Rozhodování Ve veřejné politice
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
Domov pro osoby se zdravotním postižením
REFORMA VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Poptávka po zdravotní péči
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
10. seminář Zdravotnictví.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Ing. Ladislav Friedrich, CSc.
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Transkript prezentace:

Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus

Problém zdravotnictví rostoucí náklady – nenaplněná očekávání –občanů (dostupnost a kvalita péče) –plátců, poskytovatelů, dodavatelů...

Úděl zdravotnictví sesazení z piedestalu výjimečnosti zavedení normálního prostředí –nezbytné regulace kompenzace rozdílnosti výchozích rizik nastavení pravidel chování –zaměstnání trhu všechny subjekty se rozhodují podle svých informací ke svému prospěchu

Technické řešení posílení solidarity (regulace) –kompenzace sociálního a zdravotního rizika –regulace (garantovaná péče, …) posílení efektivity (trh) –svéprávnost subjektů vlastnictví (motivace) volba (diferenciace produktů pojišťoven,...) kupní síla (rozdělení pojistného na solidární a individuální část) informace

Realizace dopracování věcného obsahu příprava zákonných norem vyvolání „politické vůle“ –získání podpory „vlivných“ –vyvolání poptávky veřejnosti Občan v bílém soukolí

Cíl ukázat na nedostatky našeho zdravotního systému a nabídnout alternativy zlepšit orientaci občanů ve zdravotním systému vyvolat zájem občanů o aktivnější roli Poptávka po změně, která zvýší podíl občanů na rozhodování v systému.

Hlavní poselství zdravotní služby mohou být poskytovány efektivněji a lépe odrážet potřeby občanů zdravotnictví je služba jako každá jiná a mělo by tak být pojímáno občan nemůže očekávat, že mu lepší zdravotnictví zařídí politici Je lépe nakupovat než fasovat.

Občan v bílém soukolí 26dílný seriál prezentovaný v rozdílných médiích ve vzájemném propojení (PSA) shodná struktura prezentace ve všech médiích –česká televize –rozhlas –celostátní deník –Zdravotnické noviny

Občanské sdružení „Občan“ Cíl: posílení participace občanů na správě věcí veřejných, zejména ve zdravotnictví. zvyšování úrovně znalostí posílení právního vědomí občanů poznání potřeb, názorů a očekávání občanů zprostředkování názorů a znalostí veřejnosti orgánům státní správy a samosprávy, využití námětů občanů pro státní správu, samosprávu a při organizace veřejných služeb

Děkuji