Moravskoslezský automobilový klastr Technologická burza Ladislav Glogar Manager auto klastru Zlin 30.9.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Klastr je geograficky blízké seskupení vzájemně provázaných firem, specializovaných dodavatelů, poskytovatelů služeb a souvisejících institucí v konkrétním.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Závěrečná konference 19. dubna 2012 Zhodnocení a výstupy realizace projektu: „Rozvoj činností dřevařského klastru a zkvalitnění vazeb mezi VŠ a podnikatelskou.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Název projektu: Ve škole po škole
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Moravskoslezský automobilový klastr Technologická burza Ladislav Glogar Manager auto klastru Zlin

Počet členů 48 Struktura členské základny Společnosti,podnikatelské subjekty(42) Brano, Continental, Visteon. United Polymers,Klein&Blažek, IPG, Namron…. Třínecké železárny Výzkumná a vydělávací komunita(5) VŠB TU, VOŠ, SOŠ, SOU,VUHŽ, Vláda, regionálni instituce (1) Sdružení MSK pro rozvoj Finanční instituce ( 0 ) Institut pro spolupráci Výkonný aparát klastru Pět skupin aktérů tvořících klastr:

Činnost 1. Klastr - Centrum informací: autoprůmyslweb stránky, region MAKIS členové 2.Klastr - Koordinace spolupráce: dodavatelsko Týmy pro odběratelské řetězceObchodnívztahy vývoj a zkušebnictvíZkušebnictví vzdělávání a rozvoj lidíRozvoj lidských zdroju 3.Klastr - Projekty : Společné 1. Založení klastru /12 podproj. zrealizovano 2. Rozvoj inovačního pot. /9podproj. schváleno Speciální projekt : Autoakademie pro SŠv procesu realizace Měření vibraci v automobilu podáno Akademie interního lektora v procesu schvalování Externi Participace: Cerada v procesu realizace o Autoadaptv procesu schvalování Auto netpodáno Rozhodující oblasti činnosti

Zrealizováno Založení auto klastru - OPPP 12společných podprojektů - hodnota 24,2 mil Kč Rozhodujicí projekty Laboratoře 12,0mil. Kč Průzkum trhů 3,5 mil Kč Rozvoj subdodavatelské základny1,9 mil Kč Certifikace a rozvoj dodavatelů 0,7mil Kč Centrum pro ESF 0,7 mil kč

Schváleno Rozvoj inovačního potenciálu klastru- OPPI 7společných podprojektů - hodnota 22,5 mil Kč Rozhodujicí podrojekty Rozšíření hlukové a tepelné laboratoře 1.8 mil Kč Vybudování zkušeben pro pulsační systémy 8,8 mil Kč Technologie vstřikování praškových kovů 2,5 mil Kč Centrum expertů 1.3mil Kč Centrum nákupu 1,4 mil kč Centrum ergonomie 2,0 mil Kč Autoakademie pro podniky 4,0 mil Kč

V procesu realizace Projekt autoacademy pro SŠ- OP VPK společný projekt autoklastru a škol - v hodnoté 4,5 mil Kč Skladba : Moduly: štíhlé procesy logistika projektové řízení leadership zahájen 3/ 2009 ukončen10/2010

V procesu schvalování Akademie interního lektora -OPVPK společný projekt firem Akademie interního lektora 3.6 mil Kč Skladba : Moduly: štíhlé myšleni a procesy logistika projektové řízení týmová práce a leadership Zahájení : 4.10 Ukončení :7.11

Podáno Vibrace v automobilu – TIP společný projekt Kalstru a VŠB TU – 1 mil Kč Skladba : měření hodnot vibrací na osobních automobilech se snímáním na digitální analyzéry

Co nabízíme ? Využití hlukové laboratoře: vicekanálová měření akustických veličin vicekanálová měření akustických veličin měření hluku v kombinaci s měřením vibracíměření hluku v kombinaci s měřením vibrací simultánní měření hluku a sledování děje HSCsimultánní měření hluku a sledování děje HSC akustický designakustický design měření hluku mimo prostory laboratořeměření hluku mimo prostory laboratoře

Co nabízíme ? Využití laboratoře tepelných systémů vyšetřování chování kompletních chladicích a klimatižačních systémů měření výkonostních parametrů komponent systému měření celkové energetické náročnosti s vlivem na snížení emisi CO2

Co nabízíme ? Participaci na všech nových projektech zejména v oblastech : vývoje a zkušebnictví -PIM technologie rozvoj lidského potenciálu - autoakademie - centrum expertů obchodních vztahů- centrum nákupu

Co bychom rádi společně rozvíjeli ? Budování řetězců : Materiálových- Visteon –Klain/Blažek,Feromorovia, Třinecké železárny Vývojových - Klastr,VŠBTU,UTB,Brano, IPG Znalostních- SOU, SPŠ, VOŠ, VŠ

Informační servis - lepší a rychlejší přístup k informacím týkajících se automobilového průmyslu, národní a regionální legislativy, aktivit kraje. Budování a rozvíjení efektivní spolupráce, sdílení nejlepších praktik, přímá,rychlá a otevřená komunikace mezi členy, budování dodavatelských řetězů mezi členy klastru ale i s ostatními podniky automobilového průmyslu,budováni a rozvíjení zkušebnictví, vývojových kapacit, rozvoj pracovní síly Zvyšováni znalostního kapitálu a kvality pracovní síly na základě vzájemné spolupráce s vysokými školami, středními odbornými školami a učilišti pří rozvoji a směrování systému výuky a vzdělávání Aktivní využívání strukturálních fondů ale i jiných zdrojů u společných projektů za účelem snížení nákladů na činnost podniků, vývoj výrobků a zvýšení efektivnosti ostatních činnosti Využívání struktury a aktivit klastru k rozvoji automobilového průmyslu v kraji a posilování vlastního image Přínos pro členy

Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci Ladislav Glogar Manažer klastru